Hypotheek: rentemiddeling bij alle hypotheekbanken?
Deel met een vriend:

Hypotheek: rentemiddeling bij alle hypotheekbanken?

Op dit moment is de hypotheekrente erg laag. Als je nu een huis koopt is dit dus fijn. Maar als je een huis hebt gekocht toen de rente nog hoog was, kun je daar nu niet van profiteren. Als je de rente ook nog eens voor een lange periode hebt vastgezet, kan dit erg nadelig zijn. Vereniging Eigen Huis wil dat banken deze mensen tegemoet gaan komen in de vorm van rentemiddeling.

Rentemiddeling

Minister Dijsselbloem van Financiën gaat hypotheekbanken vragen om rentemiddeling aan te bieden aan klanten met een lange rentevaste periode. Je gaat dan het gemiddelde betalen tussen de actuele rente en jouw rentepercentage. Je gaat dus minder rente betalen. Iedere bank heeft hier eigen regels voor, en niet ieder bank biedt dit (nog) aan. Je betaalt ongeveer 250 tot 300 euro voor rentemiddeling, dit zijn administratiekosten. Soms spreek je een hele nieuwe rentevaste periode af, maar soms kunnen dit ook de nog resterende jaren zijn. Rentemiddeling is alleen mogelijk bij je eigen geldverstrekker. Een overstap maken naar een andere bank is dus niet mogelijk. Kijk altijd in de voorwaarden van je hypotheek of, maar ook op welke manier, jouw bank deze optie aanbiedt. Jouw hypotheekadviseur kan dit ook voor je uitzoeken.

Oversluiten

Als je je hypotheek wilt oversluiten los je je hypotheek af, en sluit je een volledig nieuwe hypotheek af. Je moet dan vaak een boete betalen. Vereniging Eigen Huis wil ook dat banken de mogelijkheid gaan bieden om deze boete gespreid te betalen, in plaats van in een keer.

Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur? Kijk hiervoor op onze website.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek