Hypotheek: rentemiddeling bij meer banken in 2016
Deel met een vriend:

Hypotheek: rentemiddeling bij meer banken in 2016

Veel mensen weten inmiddels dat de hypotheekrente erg laag is op dit moment. Maar daar heb je niet veel aan als je al een eigen huis hebt, en de rente die je betaalt hebt vastgezet voor langere tijd. Sommige banken zoals ING en SNS bieden rentemiddeling aan. Je betaalt dan het gemiddelde van de actuele rente en de rente die je nu betaalt en hebt vastgezet. Je moet dan vaak een boete betalen omdat je deze periode openbreekt. Er zijn nog maar weinig banken die rentemiddeling aanbieden. Dat komt omdat het belastingtechnisch allemaal erg onduidelijk was, en administratief erg ingewikkeld. Daar komt nu volgens Staatssecretaris Wiebes van Financiën vanaf 2016 verandering in.

Administratie bij de banken wordt eenvoudiger

De boeterente wordt nu fiscaal gezien als kosten beschouwd. Per 2016 wordt dit fiscaal als rente gezien, en kan je de boeterente aftrekken van de belasting. Het maakt dan niet uit of je dit in een keer betaalt, of verdeelt over de looptijd. Het wordt voor banken dan veel  makkelijker, vooral administratief. Het is dan ook de bedoeling dat meer banken rentemiddeling gaan aanbieden.

Niet altijd het voordeligst

Rentemiddeling kan alleen bij je eigen geldverstrekker. Het kan goedkoper zijn dan oversluiten, omdat je geen volledig nieuwe hypotheek afsluit en bepaalde kosten dus niet hebt. Maar het hoeft niet perse de hoogste besparing op te leveren. Laat je dus goed voorlichten en adviseren als je denkt aan oversluiten of rentemiddeling.

Zoek hier een hypotheekadviseur.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek