Huis kopen: weet jij alles over je hypotheek?
Deel met een vriend:

Huis kopen: weet jij alles over je hypotheek?

Je hebt een huis op het oog en wilt dit graag kopen. Je hebt ook al een hypotheekadviseur gevonden die je geadviseerd heeft. Hij of zij heeft je heel veel informatie gegeven over hypotheken en verzekeringen. Een hypotheek afsluiten is een behoorlijk uitgebreid proces en er komt veel bij kijken. Hoe weet je nu zeker dat je alles weet wat nodig is om je hypotheek met een goed gevoel af te sluiten? Vul dan de Kwaliteitscheck in.

Wat is de Kwaliteitscheck?

De Kwaliteitscheck is een online vragenlijst waarmee je kunt checken of jouw hypotheekadviseur alle onderwerpen die belangrijk zijn in een hypotheekadvies behandeld heeft. Hypotheekadvies bestaat uit meerdere onderdelen en je kunt snel iets over het hoofd zien, zeker als je niet thuis bent in de materie. Je krijgt direct na het invullen een rapport waarin je makkelijk kunt zien wat wel of niet behandeld is. Het invullen kost je ongeveer een kwartiertje.

Wanneer doe ik dit?  

Je kunt de Kwaliteitscheck pas invullen als het adviestraject volledig is afgerond. Als je dit eerder doet kom je vragen tegen die je nog niet kunt beantwoorden omdat je adviseur dit nog niet besproken heeft. Het beste moment is vlak voordat je de offerte gaat tekenen. De informatie zit nog vers in je geheugen en je kunt er nog op terugkomen bij je adviseur voordat je een belangrijke handtekening zet.

Objectief, je geeft dus niet je mening

De Kwaliteitscheck is een objectieve meting. Je zegt hier dus niets over wat jij zelf van de adviseur vindt, maar je checkt objectief het adviesproces. Je schrijft als je de Kwaliteitscheck gaat invullen automatisch een review. Dit is het gedeelte waar je je mening kunt geven en dit ook kunt toelichten.

Wil je een huis kopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Zoek een hypotheekadviseur bij ons op de website!

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek