Tips om hypotheekaanvraag snel te laten verlopen
Deel met een vriend:

Tips om hypotheekaanvraag snel te laten verlopen

Het is druk op de huizenmarkt en daardoor ook bij hypotheekverstrekkers. Door de historisch lage rente vragen veel mensen een hypotheek aan. Maar niet alle hypotheekverstrekkers kunnen deze drukte aan. En dat zorgt ervoor dat huizenkopers in de problemen komen.

Vaak geen hypotheek binnen een week

Ondanks de drukte proberen banken zo veel mogelijk klanten binnen te halen. Zo adverteert Rabobank op dit moment zelfs dat je hypotheek binnen een week geregeld kan zijn. Helaas geven ze hiervoor geen garanties. Dat het niet altijd lukt wijt de Rabobank aan de klant, net als ING. Vereniging Eigen Huis (VEH) is het maar voor een deel met de banken eens. Het is niet alleen druk, ook zijn de eisen om te hypotheek te krijgen strenger geworden. “Banken hebben bovendien moeite met omschakelen. In de crisis gingen ze zich meer richten op hypotheekadvies en nu moeten ze daadwerkelijk aanvragen behandelen.”

Tips om hypotheekaanvraag te versnellen

Als je een bod op een huis hebt gedaan, moet je snel weten waar je aan toe bent met het verkrijgen van een hypotheek. Zo zorg je er zelf voor dat je hypotheekaanvraag geen vertraging oploopt:

  1. Zorg dat je alle vereiste documenten snel verzamelt. Ben je ZZP’er? Houd er dan rekening mee dat een hypotheekverstrekker meer papieren van je wil zien dan van iemand in loondienst. En als je een lening hebt (gehad), zorg er dan voor dat je het aflosbewijs hebt of een kopie van het contract.
  2. Verdiep je in overlijdensrisicoverzekeringen en opstalverzekeringen. De bank eist vrijwel altijd dat je deze afsluit bij een hypotheek. Als jij al offertes hebt opgevraagd, scheelt dat weer tijd.
  3. Heb je verstand van hypotheken? Overweeg dan om online een hypotheek af te sluiten. Want ook dat scheelt tijd. Er zijn verschillende partijen die dit aanbieden. Bij Independer is dit na de zomer ook mogelijk.

Heb je nog geen hypotheekaanvraag ingediend maar ben je wel op zoek naar een huis? Vind dan snel en gemakkelijk een betrouwbare hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek