Hypotheekadviseur toont weinig initiatief
Deel met een vriend:

Hypotheekadviseur toont weinig initiatief

Als je een hypotheek hebt afgesloten, heeft jouw hypotheekadviseur zorgplicht. Dit betekent dat hij of zij voor jou in de gaten houdt of de hypotheek (en eventuele verzekeringen) nog bij je past.

Geen of nauwelijks nazorg

Vereniging Eigen Huis heeft onder 1600 leden onderzoek gedaan naar de zorgplicht. Hieruit blijkt dat een hypotheekadviseur niet of nauwelijks meer iets van zich laat horen nadat de hypotheek afgesloten is. Het is dus niet verstandig om na het afsluiten van de hypotheek de papieren in de kast te leggen en er niet meer naar om te kijken. Als de wet bijvoorbeeld verandert of er komen nieuwe regels, kun je in sommige gevallen je hypotheek beter aanpassen.

Moet je betalen voor nazorg?

Wat er precies onder de nazorg valt verschilt per hypotheekkantoor, en kan je bij je adviseur navragen. Een gedeelte van de verplichte nazorg zit soms al bij de advieskosten in, maar soms zal je hier extra voor moeten betalen. Dit kan ook in de vorm van een serviceabonnement zijn. Bij een serviceabonnement heb je voor een vast bedrag per maand recht op service. Vereniging Eigen Huis wil graag dat je vooraf al weet wat je aan nazorg mag verwachten, en wat je daarvoor betaalt.

Zelf contact opnemen

Als jouw persoonlijke situatie verandert, of je vindt zelf dat je geen passende hypotheek meer hebt kun je natuurlijk zelf actie ondernemen en contact opnemen met je adviseur.

Lees in dit rapport de samenvatting van het onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur? In onze vergelijking lees je de ervaring van veel andere consumenten. Heb je recent advies gehad? Doe de Kwaliteitscheck en wees gerust over je hypotheek.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek