Je eerste huis  kopen, hoe doe je dat?
Deel met een vriend:

Je eerste huis kopen, hoe doe je dat?

Als je je eerste huis gaat kopen komt er veel op je af. Je hebt een hypotheek nodig, je krijgt te maken met de notaris en welke documenten heb je eigenlijk allemaal nodig? In deze serie op ons weblog willen we je hier graag mee helpen door stap voor stap onderwerpen te behandelen die je kunnen helpen. In dit eerste artikel vertellen we je graag wat meer over de hypotheekadviseur en de verschillende soorten advies.

Welke vorm van advies?

Een hypotheek is een ingewikkeld product en moet goed bij je passen. De meeste mensen hebben niet de kennis in huis om zelf een passende hypotheek uit te zoeken. Als je een hypotheek wilt afsluiten zal je dus op zoek moeten naar een hypotheekadviseur. Bij het zoeken naar een hypotheekadviseur is het belangrijk om na te denken over welke vorm van advies bij jou past, en hoeveel geld je hieraan wilt besteden. Voor hypotheekadvies en het afsluiten van een hypotheek moet je betalen.

Bank of onafhankelijk adviseur

Je kunt naar een bank gaan of naar een traditionele onafhankelijke tussenpersoon. Een bank is vaak voordeliger dan een onafhankelijke tussenpersoon, maar een bank kan alleen maar ‘eigen’ producten aanbieden. Het kan daardoor zijn dat je niet de scherpste rente krijgt. Een onafhankelijke tussenpersoon vergelijkt meerdere partijen met elkaar, maar het advies is daardoor wel vaak duurder.

Zelf regelen

Heb jij je helemaal verdiept in alle soorten hypotheken en financiële risico’s die je de komende jaren kunt tegenkomen? Je kunt je hypotheek ook zelf regelen. Dit kan bij een aantal banken en via sommige websites. Zo houd je de kosten voor het afsluiten van je hypotheek laag.

Advies thuis of bij adviseur op kantoor? 

Advies kun je op verschillende manieren krijgen. De adviseur kan bij je thuis komen of jij kunt naar de adviseur toe gaan. Sinds kort is er ook de volledig digitale variant. Je wordt dan volledig per e-mail of via de webcam geadviseerd. De advieskosten kunnen hierdoor wat lager blijven. Goed om te weten, bij digitaal advies blijven de kosten vaak laag omdat je zelf veel uit moet zoeken en aanleveren.

Wij vergelijken alle hypotheekadvieskantoren op basis van prijs-kwaliteit. Je kunt vooraf kiezen op welke manier je het advies wilt krijgen.

 

Lees meer over: hypotheek, hypotheekadviseur

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek