Kies hypotheekadvies op basis van prijs én kwaliteit
Deel met een vriend:

Kies hypotheekadvies op basis van prijs én kwaliteit

Hypotheekadvies kost geld. Vroeger in de vorm van provisie, nu betaal je je hypotheekadviseur rechtstreeks. Mensen worden zich steeds meer bewust hoe belangrijk een goed advies is, zeker bij een hypotheek. En ze worden ook steeds kritischer bij het kiezen van een hypotheekadviseur. Ook onderhandelen mensen vaker over de prijs van hypotheekadvies. Dit blijkt uit de AFM Consumentenmonitor.

Achteraf is prijs belangrijker

In eerste instantie vinden mensen het erg belangrijk dat er een klik is met de adviseur. Ook de kwaliteit die hij of zij levert is van belang. Maar na het afsluiten van de hypotheek zeggen mensen de advieskosten belangrijker te vinden. Dus als zij in de toekomst weer een hypotheek zouden afsluiten, zou de prijs doorslaggevend zijn bij het kiezen van een hypotheekadviseur.

Prijs-kwaliteitverhouding

Aanbevelingen van vrienden of het feit dat een adviseur in de buurt zit, zijn ook redenen om voor een bepaalde adviseur te kiezen. Maar mensen zijn steeds meer prijsbewust, ook door eerdere ervaringen met hypotheekadvies. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) benadrukt wel dat je je niet blind moet staren op een laag tarief, of lage rente. Als je waar voor je geld wilt, kun je je het beste oriënteren op prijs én kwaliteit.

Kwaliteit hypotheekadvies

Hoe weet je nu dat je hypotheekadvies voldoet aan de kwaliteitseisen van de AFM? Door de Kwaliteitscheck hypotheekadviseur in te vullen controleer je of je hypotheekadviseur alle onderwerpen die hij (of zij) moet bespreken ook echt aan de orde zijn geweest. Je krijgt na het invullen een gratis adviesrapport, dat je mee kunt nemen naar je adviseur.

Heb je nog geen adviseur maar wil je een hypotheek afsluiten? Wij vergelijken hypotheekadviseurs op basis van prijs én kwaliteit. Ook lees je hier ervaringen van klanten van de hypotheekadviseurs. Zo maak je, zelfs voor je eerste hypotheek, direct de juiste keuze. Ben je op zoek naar een adviseur? Vergelijk dan hypotheekadviseurs en kies de adviseur die bij jou past !

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek