Korting op hypotheekrente voortaan voor iedereen
Deel met een vriend:

Korting op hypotheekrente voortaan voor iedereen

Ben je toe aan een nieuwe rentevaste periode voor je hypotheek? Dan betaal je op dit moment vaak een hogere rente dan klanten die op hetzelfde moment een nieuwe hypotheek afsluiten bij jouw geldverstrekker. Minister De Jager van Financiën gaat hier wat aan doen. Vanaf 2013 mogen banken een korting geven op de hypotheekrente, maar dan wel aan iedereen. Er mag dus geen onderscheid meer worden gemaakt tussen nieuwe klanten en bestaande klanten.

Opslag op de rente

Geldverstrekkers laten klanten die een nieuwe rentevaste periode willen afsluiten tot wel 0,85% meer rente betalen dan nieuwe klanten. In dat percentage zit vaak niet alleen de korting voor nieuwe klanten. Bestaande klanten moeten soms ook een opslag betalen op hun rente. Dat is vanaf 1 januari 2013 verboden.

Nieuw renteaanbod minimaal 3 maanden tevoren

Wettelijk is ook vastgelegd dat geldverstrekkers hun klanten drie maanden voordat de rentevaste periode afloopt, moeten informeren over het nieuwe renteaanbod. Consumenten hebben dan nog voldoende tijd om zich te oriënteren op aanbiedingen van andere banken of verzekeraars.

Loopt jouw rentevaste periode binnenkort af? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur en bespreek met hem of haar of en hoe je kunt besparen.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek