Maximale hypotheek voor tweeverdieners omhoog
Deel met een vriend:

Maximale hypotheek voor tweeverdieners omhoog

Hoeveel jij maximaal kunt lenen voor een huis, is voor een groot deel afhankelijk van je inkomen. Deze hypotheeknorm wordt vastgesteld door het ministerie van Financiën. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) is hier nauw bij betrokken. Zij berekent ieder jaar hoe hoog de maximale hypotheek mag zijn om niet in financiële problemen te komen. Hypotheekbanken zijn vervolgens verplicht om zich te houden aan die norm.

Tweede inkomen telt half mee

Volgend jaar wordt de norm voor mensen met twee inkomens waarschijnlijk iets verruimd. Je kunt dus meer lenen als je een hypotheek afsluit op twee inkomens. Want vanaf volgend jaar wordt het laagste inkomen voor de helft meegeteld bij het berekenen van de hypotheek. Nu wordt het nog voor een derde meegeteld. Deze maatregel wordt genomen omdat mensen met twee inkomens er financieel meer op vooruit gaan dan mensen met één inkomen. Dit komt omdat bepaalde kortingen die je krijgt als je partner niet of weinig werkt, steeds minder worden. Het Nibud verwacht dan ook dat dit verschil in de toekomst steeds groter wordt.

Hypotheek blijft maatwerk

Het komt er dus op neer dat tweeverdieners volgend jaar 4% meer kunnen lenen. Maar is het ook verstandig om meer te lenen? Als je er een dure hobby op nahoudt of een wat luxere levensstijl, kan het je toch in de problemen brengen. Kijk dus goed naar jouw uitgaven, nu en in de toekomst. Een hypotheekadviseur kan je hier mee helpen. Zoek je een hypotheekadviseur? Kijk dan even bij ons op de website.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek