Mensen denken zonder hypotheekadvies te kunnen
Deel met een vriend:

Mensen denken zonder hypotheekadvies te kunnen

Veel mensen denken dat de hypotheekadviseur overbodig is. Dit blijkt uit onderzoek van Munt Hypotheken onder ruim 1.000 huiseigenaren met een hypotheek. Ruim 42% zegt zelf een hypotheek te kunnen afsluiten, zonder advies. Er kwamen nog meer opvallende uitkomsten uit dit onderzoek.

Vrouwen zijn slechter op de hoogte

Bijna de helft (44%) zegt precies te weten hoe het er op dit moment voor staat met hun hypotheek. Ruim 43% zegt dat zij dit ongeveer weten. Vrouwen verwijzen bij navraag vaak door naar hun partner, veel vaker dan mannen. Ook jonge mensen zijn vaak minder goed op de hoogte als het om de hypotheek gaat.

Onduidelijkheid over verzekeringen

Uit het onderzoek van Munt blijkt ook dat veel mensen niet weten hoe het zit met (verplichte) verzekeringen bij een hypotheek. Vaak wordt gedacht dat een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht is, terwijl dit soms wel het geval is. Andersom denken mensen onterecht dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering juist wel verplicht is. Het kan verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten, maar dan moet je wel weten wat je eraan hebt. Een hypotheekadviseur kan je hier heel goed mee helpen.

Kwaliteitscheck

Weet jij precies hoe jouw hypotheek in elkaar zit? Vul dan de Kwaliteitscheck in. Je checkt hier of jouw adviseur je wel alles heeft verteld. Is de adviseur iets vergeten of heeft hij jou iets niet duidelijk uitgelegd dan kun je je adviseur hier nog om vragen.

Vind een hypotheekadviseur bij jouw in de buurt.

 

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek