Nazorg hypotheek: slechts de helft is tevreden
Deel met een vriend:

Nazorg hypotheek: slechts de helft is tevreden

Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft onder 1400 mensen laten onderzoeken hoe tevreden zij zijn over hun hypotheekadviseur na het afsluiten van een hypotheek. Het blijkt dat iets meer dan de helft (55%) tevreden is. Vorig jaar was dit 51%.

Nazorg

Als er in jouw persoonlijke situatie iets verandert kan dit invloed hebben op je hypotheek. In hoeverre jij bij je hypotheekadviseur hiervoor terecht kunt, valt onder nazorg. Wat nazorg precies inhoudt verschilt inhoudelijk erg, en is afhankelijk van welke afspraken jij met de adviseur hebt gemaakt. VEH vindt dat het vooraf duidelijk moet zijn wat je aan service achteraf kunt verwachten, en of je daar voor moet betalen.

Bijna de helft van de ondervraagde mensen hoort na het afsluiten van de hypotheek helemaal niets meer van de adviseur. Terwijl uit het VEH onderzoek blijkt dat 1 op de 4 mensen juist graag regelmatig contact zou willen met de adviseur. Bijvoorbeeld als de rente daalt, en het interessant zou zijn om de hypotheek over te sluiten. Of als er bepaalde regels zijn veranderd.

Eigen regie

Mensen willen dus meer, en vooral persoonlijk contact. En ze willen zelf uitmaken hoe en wanneer dit contact plaatsvindt. Een adviseur kan bijvoorbeeld een e-mail sturen met een link erin, om zelf online een afspraak te maken. Dit gebeurt volgens VEH nog veel te weinig.

Betere ervaring met tussenpersoon

De onafhankelijke tussenpersoon wordt in het onderzoek wel beter gewaardeerd dan de banken: 60% is tevreden over de tussenpersoon, en 48% is tevreden over de bank. Ook het contact met de tussenpersoon wordt als een stuk persoonlijker, vriendelijker en informeler ervaren dan het contact met iemand van de bank.

Heb je onlangs een hypotheek afgesloten? Schrijf dan een beoordeling over hem of haar!

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek