Niet naar adviseur bij betalingsachterstand
Deel met een vriend:

Niet naar adviseur bij betalingsachterstand

Eén op de acht huiseigenaren heeft moeite om iedere maand de vaste lasten te betalen. 9% heeft ook wel eens een achterstand opgelopen. De Hypotheekshop heeft dit laten onderzoeken door onderzoeksbureau Panelwizard. De eerste reactie van mensen die een achterstand op de hypotheek hebben is dat zij gaan bezuinigen op andere dingen.

Bank gevraagd om advies

40% van de mensen die een betalingsachterstand hebben klopt hiervoor aan bij de bank, en niet bij hun eigen adviseur (14%). Dit is verrassend omdat diezelfde mensen wel verwachten dat een onafhankelijke adviseur beter rekening houdt met hun persoonlijke situatie dan een bank dit zou doen. Het is dus opvallend dat ze in deze situatie hun eigen adviseur overslaan.

Onafhankelijk hypotheekadviseur

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt de onafhankelijke adviseur gezien als belangrijkste bron van informatie, de adviseur van de bank staat op de tweede plek hier.

Jonge mensen met een eigen huis kloppen vaker bij familie of de financieel adviseur aan als zij betalingsproblemen hebben. Oudere mensen doen dit een stuk minder. Uit het onderzoek blijkt ook dat hoopopgeleiden mensen vaker een beroep doen op hun financieel adviseur dan lager opgeleiden.

Zit jij in de situatie dat je een betalingsachterstand op je hypotheek hebt? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek