Ouderen willen aflossingsvrije hypotheek terug
Deel met een vriend:

Ouderen willen aflossingsvrije hypotheek terug

Ga naar een bank voor een hypotheek, sluit al je financiële producten bij één partij af en het advies van één enkele adviseur is voldoende om belangrijke beslissingen te nemen. Dit is de opvallende uitkomst van een onderzoek van Munt Hypotheken onder ruim 1.000 huiseigenaren. Het zijn vooral jongeren en ouderen die dit vinden.

Aflossingsvrije hypotheek

Bijna de helft van de ondervraagden zou nu een aflossingsvrije hypotheek afsluiten, als dat nog mogelijk was. Het zijn vooral ouderen die dit zeggen. Bij nieuwe aflossingsvrije hypotheken is het sinds 2013 niet meer mogelijk de rente af te trekken. Dit is veranderd omdat er risico’s zijn verbonden aan zo’n hypotheek. Je bouwt niets op, en je loopt het risico dat je met een restschuld komt te zitten bij bijvoorbeeld  werkloosheid. Maar deze groep mensen is zich hier blijkbaar niet van bewust. Jongeren maken zich er vooral zorgen over of zij de maandlasten wel kunnen blijven betalen. Zij sluiten ook vaak een hypotheek op het volledige salaris af.

Ga jij liever naar een bank?

Vier op de tien mensen gaat liever naar een bank in plaats van naar een onafhankelijk advieskantoor, omdat zij denken dat banken er het meeste verstand van hebben. Opvallend, want de meeste banken kunnen je maar advies geven over één product, die van de bank zelf. Onafhankelijke adviseurs kunnen hypotheken en voorwaarden vergelijken zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past. Ben jij op zoek naar een hypotheekadviseur? Bekijk dan eens de reviews en kwaliteitscores van adviseurs in jouw regio. Zo weet je zeker dat je hypotheek goed geregeld wordt.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek