Wanneer je een studieschuld hebt, kun je een minder hoge hypotheek krijgen. In Nederland heeft bijna een miljoen mensen zo’n schuld van gemiddeld 15.000 euro. Independer heeft, in samenwerking met het AD, op een rijtje gezet wat de invloed van een studieschuld is voor je hypotheek. Ook hebben we een tool gemaakt waarmee je precies uitrekent hoeveel minder je kunt lenen.

Volgens Marga Lankreijer-Kos, hypotheekexpert bij Independer, is de studieschuld een ‘hot topic’ voor starters die hun kansen op de woningmarkt onderzoeken. ,,Er zijn veel vragen over. Mensen denken vaak dat ze hun studieschuld van het totale hypotheekbedrag moeten aftrekken, maar zo werkt het niet. De invloed is soms nog veel groter.”

Op AD.nl wordt aan de hand van een rekenvoorbeeld uitgelegd hoe hypotheekverstrekkers hiermee omgaan.

Check wat de studieschuld voor je hypotheek betekent

In onderstaande tool kun je zien, afhankelijk van je woonsituatie en bruto jaarinkomen, wat je studieschuld voor gevolgen heeft voor je hypotheek:

Deze tool op je website plaatsen? Neem dan onderstaande code over:

<iframe class=”localfocusvisual” frameborder=”0″ style=”width:100%;height:550px;overflow:hidden” src=”https://localfocus2.appspot.com/5d0ca5958562f”></iframe>Bron: <a href=”https://www.independer.nl/hypotheek/intro.aspx”>Independer – hypotheken</a>

Huis kopen?

Checken hoeveel hypotheek jij maximaal kan krijgen? Gebruik onze handige tool

Praat meeÉén reactie op “Studieschuld? Bereken de gevolgen voor je hypotheek”
  1. VHJ schreef op 

    Ben zeer benieuwd welke hypotheek verstrekker bijna 300.00 euro hypotheek beschikbaar stelt met een jaarsalaris tussen de 24.000-36.000 bruto

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Good overview and explanations, but progress saving isn't always working
8