Consumenten kunnen flink verdienen als ze hun polis aanpassen
Tip een vriend:

Consumenten kunnen flink verdienen als ze hun polis aanpassen

AMSTERDAM – Overlijdensrisicoverzekeringen zijn in het afgelopen jaar opnieuw fors goedkoper geworden. Consumenten kunnen jaarlijks tot een bedrag van duizend euro besparen als ze overstappen. „Ze moeten wel aan de bel trekken bij hun verzekeraar of overstappen.”

De premies dalen al jaren, maar niet eerder was de daling zo fors. Gemiddeld zijn overlijdensrisicoverzekeringen 14% goedkoper dan een jaar geleden. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl. De verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit als de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt.

„De consument spint garen bij de premieverlagingen”, vertelt woordvoerder Edmond Hilhorst van Independer.nl. „Dit geldt al voor een verzekering die een paar jaar geleden is afgesloten. Voor een eigenaar van een modaal huis van € 200.000 tot € 250.000 kan dat zo’n € 100 per maand schelen. Dat is € 1200 per jaar. Het verschilt wel per situatie. Bij sommige verzekeraars daalde de premie met zo’n 75%.”

Vanaf 2006 zijn de premies al met tientallen procenten gedaald. Meerdere verzekeraars verlaagden hun premies fors in de afgelopen vijf jaar, zoals Reaal (72%), Legal & General (71%), Cardiff (65%) en Delta Lloyd (60%).

„Het is niet zo’n moeilijk product”, vertelt directeur Marc Hendrikse van het Centre for Insurance Studies (ACIS) van de Universiteit van Amsterdam. „Je kunt het via internet aanbieden en hebt niet noodzakelijkerwijs een tussenpersoon nodig. Dan kun je veel besparen.”

De veranderende verzekeringsmarkt zorgt ervoor dat maatschappijen nu „de kip met de gouden eieren slachten”, vertelt Hilhorst. „Andere producten waar ze veel geld aan verdienden, zoals beleggingsverzekeringen, worden bijna niet meer verkocht. Onder druk van lagere winsten gaan ze nu concurreren op dit product, waar forse marges op zitten.”

Veel mensen weten volgens Hilhorst niet eens dat ze zo’n verzekering hebben. „Consumenten kunnen flink geld verdienen als ze uit hun winterslaap komen. Ze moeten wel aan de bel trekken bij hun verzekeraar of overstappen.” Bijna elke huiseigenaar heeft het, omdat de bank anders geen hypotheek afsluit. „Ze beseffen vaak niet dat ze makkelijk kunnen veranderen.”

„De klant kan inderdaad de verzekering veranderen”, vertelt zelfstandig hypotheekadviseur Peter Potters. „Dat moet wel met toestemming van de bank. Consumenten moeten dus eerst een nieuwe regelen voordat ze de oude opzeggen. Hiervoor is overigens wel een nieuwe gezondheidsverklaring nodig.” Een woordvoerder van de ING waarschuwt voor te hooggespannen verwachtingen. „Niet iedereen zal er evenveel op vooruitgaan. Iemands gezondheidssituatie kan immers verslechterd zijn.”

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Bron: De Financiele Telegraaf

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Vind de beste overlijdensrisicoverzekering bij Independer

overlijdensrisicoverzekering vergelijken

"Een goede en snelle afhandeling van de aanvraag. Echt aan te bevelen!"

Anoniem uit HALSTEREN
2019-12-06, overlijdensrisicoverzekering

"Snel makkelijk handig"

Anoniem uit BALK
2019-12-05, overlijdensrisicoverzekering

"Gemakkelijke site"

Dhr. Goedemans uit BEMMEL
2019-12-04, overlijdensrisicoverzekering

"Super simpel ORV afsluiten "

Anoniem uit LEIDEN
2019-12-04, overlijdensrisicoverzekering

"Positieve ervaring in zijn algemeenheid. Een punt van aandacht is de communicatie nadat de aanvraag tot het afsluiten is ingediend. Vanaf dat moment ontvang je correspondentie van zowel Independer als van de betreffende verzekeraar. Dit wekt verwarri"

Anoniem uit GARDEREN
2019-12-03, overlijdensrisicoverzekering

"Duidelijke website en goede informatie over de mogelijkheden."

Anoniem uit AKERSLOOT
2019-12-03, overlijdensrisicoverzekering

"Goed begeleid tijdens het aanvraag proces. Duidelijke beschrijving onder de vraagtekens."

Anoniem uit LEIDEN
2019-12-03, overlijdensrisicoverzekering

"Omdat alles snel goed wordt afgehandeld "

Anoniem uit BREDA
2019-12-02, overlijdensrisicoverzekering

"Prettig telefonisch contact, meedenkend, persoonlijke situatie meewegend in de voorgestelde oplossingen. Deze eerste ervaring met Independer ging zo soepel dat ik me achteraf even afvroeg óf ik wel een overeenkomst had afgesloten! :-)"

Anoniem uit DEVENTER
2019-12-01, overlijdensrisicoverzekering

"Allemaal heel duidelijk "

Anoniem uit NIEUWE PEKELA
2019-11-30, overlijdensrisicoverzekering

"Super makkelijk en snel"

Anoniem uit HAAKSBERGEN
2019-11-29, overlijdensrisicoverzekering

"helder vergelijken, goede hulp na afsluiting van verzekering of bij problemen"

Anoniem uit DELFT
2019-11-29, overlijdensrisicoverzekering

"Goede vergelijkingen"

Anoniem uit RIJSWIJK ZH
2019-11-29, overlijdensrisicoverzekering

"Door mij gestelde vragen werden vlot en accuraat beantwoord."

Vincent uit DIEMEN
2019-11-27, overlijdensrisicoverzekering

"Prima verlopen. Snel. Alleen vraag ik me af waar dan de kosten van 195 euro in zitten omdat ik bijna alles zelf heb moeten regelen en aanleveren! Maar misschien zie ik zaken over het hoofd."

Anoniem uit HOOFDDORP
2019-11-27, overlijdensrisicoverzekering