Een 21ste eeuwse tussenpersoon
Deel met een vriend:

Een 21ste eeuwse tussenpersoon

Vergelijkingssites, daarvoor hebben de Britten een andere term: aggregators. ‘Dat is een beter woord voor wat wij doen’, zegt Edmond Hilhorst, directeur van de moeder aller vergelijkingssites, Independer.nl. ‘Wij aggregeren het totale aanbod van, in ons geval, producten en diensten rond financiële dienstverlening. En de consument maakt daar een keuze uit.’ Dat valt vandaag te lezen in een artikel van de Volkskrant. Hieronder volgen een aantal alinea’s waarin Independer.nl wordt genoemd.

“De consument kan alleen maar kijken op een vergelijkingssite en vervolgens niets doen. Of hij doet een aanschaf in een echte winkel of via de eigen site van een aanbieder. Dat gebeurt bij circa 6,4 miljoen van de 6,6 miljoen bezoeken die Independer.nl jaarlijks krijgt. De overige ruim 150 duizend kopen via Independer daadwerkelijk iets bij een aanbieder, meestal een zorg- of autoverzekering. In die rol is de site een 21ste eeuwse tussenpersoon, die net als in de eeuwen daarvoor, betaald krijgt voor elke klant die hij rechtstreeks aanbrengt.

‘Wij zijn zonder meer onafhankelijk’, wordt Hilhorst van Independer.nl niet moe te zeggen. Zolang zijn site bestaat, elf jaar, weert hij aanvallen af. Onder andere van een van de grootste verzekeraars van Nederland: Achmea. ‘Wij komen niet in hun ranglijstjes voor’, zegt Achmea, ‘omdat we geen zaken met Independer doen.’ Niet waar, zegt Hilhorst. ‘Achmea-producten staan er gewoon in.’ Elke ‘Top 3’ van een vergelijkingsverzoek bestaat uit aanbieders waar Independer provisie van krijgt. En waar een bezoeker ook meteen een verzekering kan afsluiten. Is Achmea of een andere verzekeraar waar Independer.nl niet mee samenwerkt, goedkoper, dan is die te vinden in een kolom naast de Top-3. ‘Maar uit onderzoek blijkt dat zelfs kritische gebruikers het prettig vinden als ze meteen een verzekering af kunnen sluiten’, zegt Hilhorst.

Dekkend aanbod
Alle grote vergelijkingssites van zorgverzekeringen vergelijken allemaal dezelfde, bijna vijftig, zorgverzekeraars. Een dekkend aanbod heet dat in vergelijkingsland. En van al die aanbieders vergelijken de vergelijkingssites ook nog dezelfde producten. De sites zijn dan ook meer een digitale tussenpersoon. En die wil ook geld verdienen. Hoe? ‘Inkoopkracht’, zegt Edmond Hilhorst van Independer.nl. ‘Om het beste aanbod tegen de laagste prijs te bieden.’ Oftewel: welke vergelijker de grootste korting voor de klant kan bedingen.”

Lees het hele artikel.

Bron: De Volkskrant

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Gemakkelijk, snel, zonder extra problemen."

Dhr. G.A. Pawlowski uit NOORDWIJKERHOUT
2017-10-15, autoverzekering

"snel, makkelijk en overzichtelijk"

Dhr. B.J. Thies uit VOORBURG
2017-10-10, autoverzekering

"Alles is lekker snel en simpel geregeld en goedkoop top!"

Anoniem uit HAAFTEN
2017-11-15, zorgverzekering

"goede uitleg ook telefonisch advies gekregen"

Anoniem uit EEFDE
2017-10-20, zorgverzekering

"Prima geholpen, ook via de telefoon op zondag."

Anoniem uit EDAM
2017-10-29, autoverzekering

"Prima!"

Dhr. Garssen uit ENSCHEDE
2017-09-13, beste-in-1-pakket

"Wacht effen voor 5 sterren maar zeker hooo ik voor 5 sterren. Het is altijd goedkoper nan zelf verz. afsluiten."

Anoniem uit ROTTERDAM
2017-11-14, autoverzekering

"perfect altijd!"

Dhr. C. .J. Visser uit DEIL
2017-09-02, autoverzekering

"—"

Dhr. Y. Coskun uit AMSTERDAM
2017-10-18, autoverzekering

"Omdat ik zeer tevreden ben."

Dhr. E. .B. vanden Bron uit DORDRECHT
2017-11-14, zorgverzekering

"Heldere vragen en stappen. Wel verwarrend dat je bij 2 verzekerden beiden een niet-rokersverklaring moet afgeven, ook al heb je aangegeven dat 1 verzekerde wel rookt. In de polis zou dit naar voren moeten komen, aldus de independer helpdesk. "

Anoniem uit BEMMEL
2017-10-02, overlijdensrisicoverzekering

"Het is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en duidelijk. "

Anoniem uit RIJSWIJK ZH
2017-09-01, woonverzekering

" Via internet deze verzekering gevonden, en door mijn contactpersoon van verwijzen omdat hij gaat me pension. Dus ben blij dat ik een andere verzekering heb. "

Anoniem uit UTRECHT
2017-09-21, autoverzekering

"Snel en overzichtelijk aanbod"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-08-25, reisverzekering

"Ze geven goed advies en helpen je te besparen."

Anoniem uit DEVENTER
2017-11-12, zorgverzekering