Veel mensen weten niet precies of hun eigen risico voor de zorgverzekering is afgedekt als zij op reis gaan. Dat kan leiden tot een flinke kostenpost.

Consumenten wanen zich in een groot doolhof als het gaat om de vraag welke reisverzekeringen het eigen risico op de zorgverzekering afdekken. Een aantal verzekeraars dekt deze post volledig af, een aantal onder voorwaarden en enkele bieden hiervoor geen enkele mogelijkheid. Daardoor kunnen Nederlandse reizigers soms honderden euro’s duurder uit zijn dan ze van tevoren zelf denken, stelt Independer.nl.

“Mensen realiseren zich vaak onvoldoende dat je niet alleen in eigen land een eigen risico hebt als je medische kosten maakt, maar dat eigen risico ook ‘meeneemt’ naar het buitenland”, weet productmanager Reisverzekeringen Mayke Melgers. Zo kan het voorkomen dat mensen die bij Interpolis een reisverzekering hebben afgesloten, toch een (deel van) de kosten voor medische hulp in het buitenland zelf moeten betalen.

Lang niet altijd is sprake van misleiding, benadrukt Melgers. “Het wel of niet afdekken van het eigen risico wordt niet altijd goed omschreven in de polisvoorwaarden, vaak moet een medewerker eerst het zelf opzoeken of navragen. Het is nog niet zo lang geleden dat het om een heel klein bedrag ging. Nu is dat heel anders.”

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en duidelijk
10