Een overlijdensrisicoverzekering sluit je vaak af omdat je wilt voorkomen dat je naaste familie in de financiële problemen komt wanneer jij onverhoopt komt te overlijden. Geen vrolijke zaak dus, zo’n verzekering. Helemaal nu blijkt dat de verschillen tussen de premies kunnen oplopen tot zo’n tweeduizend euro per jaar en veel verzekeraars hun premies ongestraft kunnen verhogen.
300 procent
Independer.nl, een prijsvergelijker van financiële producten, heeft onderzoek gedaan naar de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen. De resultaten van dit onderzoek liegen er niet om: de prijsverschillen kunnen oplopen tot driehonderd procent en mensen die al verzekerd zijn, betalen vaak tientallen procenten meer dan mensen die nu dezelfde verzekering bij dezelfde maatschappij afsluiten.

Buitenlandse verzekeraars
De enorme prijsverschillen worden vooral veroorzaakt door buitenlandse verzekeraars die in steeds grotere getale de Nederlandse markt betreden. Deze verzekeraars hanteren lagere tarieven dan hun Nederlandse collega’s, maar de Nederlandse maatschappijen gaan daar lang niet altijd in mee.

Overstappen
Volgens Edmond Hilhorst, directeur van Independer.nl, moet de Nederlandse consument duidelijk maken dat de hoge premies niet langer acceptabel zijn. Wat dat betreft lijken de verzekeraars op veel bankinstellingen die hun spaarpremies pas verhogen als hun klanten massaal weglopen. Hoewel je door je hogere leeftijd meer premie betaalt bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, loont overstappen wel de moeite. De huidige lage tarieven van andere verzekeraars compenseren namelijk het verschil.

Kleine lettertjes
Consumenten die een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, moeten goed letten op de zogenaamde en bloc-bepaling. Deze bepaling geeft de verzekeraar namelijk het recht de premie eenzijdig te verhogen. Meer dan de helft van de verzekeraars hanteert deze bepaling, dus het lezen van de kleine lettertjes is zeker de moeite waard!

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Makkelijke website, duidelijk en snel te regelen
8