Hoe bespaar ik op mijn hypotheek?
Deel met een vriend:

Hoe bespaar ik op mijn hypotheek?

Wat kan ik doen aan hoge maandlasten?
Heb je hoge maandlasten dan kun je overwegen om je hypotheek over te sluiten. Maar ook aanvullende verzekeringen zou je kritisch onder de loep moeten nemen.

Kan ik altijd oversluiten?
Wil je oversluiten zonder extra kosten dan kun je het beste wachten tot je rentevaste periode afloopt. Je krijgt meestal vier weken van tevoren een nieuwe rente aangeboden. Veel geldverstrekkers rekenen een opslag op de rente bij verlenging van de rentevaste periode. Deze kan oplopen tot wel 0,5%. Dat wil zeggen dat je 0,5% meer betaalt dan nieuwe klanten voor dezelfde periode. Het loont vaak om te gaan onderhandelen met je huidige geldverstrekker of te kijken of je je hypotheek elders voordeliger kunt onderbrengen.

Wanneer kan ik niet oversluiten?

Sluit niet over als de kosten hoger zijn dan het voordeel dat je erbij behaalt. Laat daarom goed doorrekenen door een onafhankelijk hypotheekadviseur of het wel loont. Wil je halverwege de rentevaste periode overstappen? Dan moet je vaak een boete betalen aan je geldverstrekker vanwege de misgelopen rente. Maar ook de notaris en de taxatie van het huis kosten geld.

Hoe sluit ik over?
Ga hypotheken vergelijken op internet. Dat kan bijvoorbeeld op www.independer.nl. Heb je een goede en voordelige aanbieding gevonden, bekijk dan of je de kosten voor het oversluiten eruit haalt. Sluit nooit een hypotheek af zonder een onafhankelijk hypotheekadviseur te hebben geraadpleegd. Deze kan je helpen bij het kiezen van de beste en voordeligste hypotheek.

Hoe bespaar ik op aanvullende verzekeringen?

Heb je een overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek afgesloten? Vergelijk dan de premies van nieuwe verzekeringen en kijk eens of je deze voordeliger kunt afsluiten. Vaak kun je hier (tien)duizenden euro’s op besparen. Vraag wel bij je hypotheekverstrekker na of je deze mag oversluiten.

Lees meer over: hypotheek

Bron: De Pers

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek