Hoe vind ik de beste lening?
Deel met een vriend:

Hoe vind ik de beste lening?

Hoe kies ik een lening?
Vraag je allereerst af of je niet beter voor je aankoop kunt sparen, want lenen is duur. Je betaalt een flinke rente, waardoor je aankoop een stuk duurder wordt. Wil je toch een lening afsluiten dan kun je kiezen tussen een persoonlijke lening (aflopend krediet) of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is met name geschikt voor een eenmalige aankoop. Wil je permanent wat extra geld achter de hand hebben dan is een doorlopend krediet handiger. Je kunt opnemen (tot een vooraf bepaald maximum) en gratis aflossen.

Waar moet ik op letten?
Bij het kiezen van een lening is de rente uiteraard het belangrijkst. Er zijn kredietverstrekkers die adverteren met hele lage rente. Maar als je een offerte aanvraagt, blijk je aan zoveel voorwaarden te moeten voldoen dat deze lage rente vaak niet voor jou geldt.

Hoe vind ik dan wel de laagste rente?
Op www.independer.nl kun je leningen vergelijken en krijg je alleen rentes te zien waarvoor je, op basis van je ingevoerde gegevens, zeer waarschijnlijk in aanmerking komt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Waar moet ik nog meer op letten?
Het blijkt dat sommige kredietverstrekkers graag wat extra’s aan je willen verdienen. Ze bieden je bijvoorbeeld ongevraagd een kredietbeschermer aan of een overlijdensrisicoverzekering. Nu is dat laatste niet zo gek, maar houdt er wel rekening mee dat je voor deze verzekering bij de kredietverstrekker veel meer betaalt dan nodig is. Laat je dus geen ongewenste verzekeringen aanpraten.

Is er een goede kredietverstrekker?

Dat kun je zo niet zeggen. Wel is het zo dat klanten hun kredietverstrekker heel verschillend beoordelen. Uit een recent klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl blijkt dat klanten het meest tevreden zijn over Freo en Crediam. PrimeLine en Frisia Financieringen scoren het slechtst.

Lees meer over: geld lenen

Bron: De Pers

Reacties

2 Antwoorden op “Hoe vind ik de beste lening?”

 1. Shir schreef op 

  Ook ik werd verplicht een kredietbeschermer te nemen bij mijn DK. Die kost me 31,17 per maand bij een, door mijn bank gekozen verzekeraar.
  Destijds was het behoud van mijn baan niet 100% zeker, maar ondertussen ben ik wat jaren verder en is dat risico aanzienlijk minder.
  Maar nu vraag ik me af of ik niet beter een Overlijdensrisico Verzekering kan nemen. Dat kost me namelijk maar 9,78 per maand volgens de Independer site.
  Weet iemand de verschillen-overeenkomsten tussen deze 2 soorten verzekeringen?

 2. @Shir, zogenaamde kedietbeschermers zijn vaak verzekeringen die, als het goed is, een bepaald bedrag uitkering wanneer er sprake is van onvrijwillige werkeloosheid en/of arbeidsongeschiktheid. In een enkel geval zit er ook een overlijdensrisicodekking in. Hoe het in uw geval kunt u terug vinden in de polis voorwaarden.

  Of het nodig is een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten kunnen wij helaas niet inschatten. Vraagt u zich goed af of de maandlasten doorbetaald kunnen worden als (het inkomen van) u of uw partner wegvalt. Als dat niet het geval is kunt u een dergelijke verzekering overwegen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Lening? Vergelijk en vraag aan

Geld kan ik je niet geven. Wel al mijn kennis over leningen

vergelijk leningen

"Zo te zien zeer snel gegaan toppie"

Dhr. J.W. Jans uit SWIFTERBANT
2017-09-18, autoverzekering

"Snel en overzichtelijk aanbod"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-08-25, reisverzekering

"snel en efficient"

Dhr. J.A. Schellings uit RIEMST - HERDEREN
2017-11-14, zorgverzekering

"Handig om te vergelijken. De filterkeuze geeft precies de goede onderwerpen (voor mij) aan. En super blij met de tand-ongevallen verzekering die je er ook dit jaar weer gratis van ze bij krijgt. Is voor mij de reden om het via idepender af te sluiten"

Anoniem uit ZEIST
2017-11-13, zorgverzekering

"Eenvoudig en overzichtelijk"

Mevr. C. Stabler-Wesselink uit GRONINGEN
2017-11-19, zorgverzekering

"Independer belooft van alles, maar kan het niet waar maken."

Mevr. Kunst uit PURMEREND
2017-10-13, autoverzekering

"Prima"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-11-09, beste-in-1-pakket

"Goed geregeld!"

Dhr. C.H.C.M. Kerkhoffs uit VELP GLD
2017-11-20, zorgverzekering

"ook telefonisch prettig geholpen !"

Mevr. M.M.C. van t Hof uit KAMERIK
2017-09-25, reisverzekering

"duidelijke site met overzichtelijke, heldere stappen"

Mevr. D.B. Veld uit DEN HOORN ZH
2017-10-09, autoverzekering

"Handig"

Anoniem uit ROTTERDAM
2017-11-07, autoverzekering

"Goed en duidelijk"

Anoniem uit LEIDEN
2017-10-09, reisverzekering

"Goede vergelijker! Al het contact (telefonisch) wat ik tot nu toe met independer heb gehad was perfect! Niet lang hoeven wachten, goed geholpen!"

Anoniem uit PERNIS ROTTERDAM
2017-10-20, autoverzekering

"Goede vergelijkingen"

Anoniem uit LEIDEN
2017-11-15, zorgverzekering

"Snel en simpel"

Anoniem uit APELDOORN
2017-08-25, autoverzekering