Hypotheekcheck Independer richting 8.000 beoordelingen
Deel met een vriend:

Hypotheekcheck Independer richting 8.000 beoordelingen

Ongeveer de helft van de consumenten geeft het adviesproces rond zijn hypotheek een acht of hoger. Bijna 70% beoordeelt zijn hypotheekadviseur met een acht of hoger. Dit blijkt uit een eerste analyse van de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur door Independer.

“Een cijfer 8 betekent dat 80% van de onderwerpen die tijdens het adviesproces aan bod moeten komen, ook daadwerkelijk aan bod is gekomen conform de richtlijnen van toezichthouder AFM. Dat betekent echter ook dat nog 20% van de onderwerpen onvoldoende is besproken. Bij een hoge score op het adviesproces, mag je ervanuit gaan dat ook de inhoud van het advies kwalitatief goed was”, legt Independer-directeur Ruud Martens uit.

Hij is tevreden met dit eerste resultaat. “Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat het hypotheekadvies beter wordt.”

Goede adviseur
Inmiddels hebben ruim 1.600 hypotheekkantoren zich actief aangemeld bij Independer. Dat betekent dat deze kantoren met al hun gegevens op de website vermeld staan. “Op de site staan uiteraard alle hypotheekkantoren die er zijn in Nederland. Daarvan hebben 1.660 dus actief hun deel gevuld met gegevens”, aldus Martens.

Inmiddels zijn alle modules van de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur online. Ook consumenten kunnen nu zoeken naar een kwalitatief goede hypotheekadviseur. “Het aantal reviews (korte indruk van adviseur) en het aantal kwaliteitsmetingen (beantwoorden van vijftig vragen) loopt boven verwachting. Je ziet dat kantoren actief hun klanten benaderen om de vragen in te vullen”, zegt Martens. In totaal hebben er nu 7.805 waarnemingen plaatsgevonden.

Andere award
Independer won in 2009 een Gouden Schild in de categorie E-business. Dit jaar is het internetbedrijf met de ‘Kwalteitscheck Hypotheekadviseur’ opnieuw in die categorie genomineerd. “We hadden eigenlijk ook verwacht genomineerd te zijn voor de ‘Klant is koning-award’, aangezien bij dit concept de klant volkomen centraal staat. Dat heeft ons lichtelijk verbaasd”, zegt Martens.

Terugkijkend op 2009 is hij niet ontevreden. “We hebben een fantastisch zorgseizoen gedraaid. Qua aantal bezoekers is het verdrievoudigd. De andere productgroepen zijn ook gegroeid, maar minder hard. Ons marktaandeel is gestegen.”

Voor 2010 verwacht Martens dat de crisis nog niet voorbij is. “Ook voor ons zal het nog wel even duren. We zijn met nieuwe initiatieven bezig, maar daar kan ik in het najaar pas meer over zeggen.”

Lees meer over: hypotheek

Bron: AM web

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek