Independer bij BNR over stijgende zorgpremie 2019
Tip een vriend:

Independer bij BNR over stijgende zorgpremie 2019

Het kabinet voorspelt dat de zorgpremie in 2019 met ruim 10 euro per maand stijgt. Dat blijkt uit uitgelekte cijfers die volgende week dinsdag, op Prinsjesdag, gepresenteerd worden. Uiteindelijk bepalen de zorgverzekeraars wat de definitieve premie voor de zorgverzekering in 2019 wordt. BNR Nieuwsradio sprak met Aalt van Bokhorst van Independer over dit nieuws. Het gesprek ging onder meer over de oorzaken van de premiestijging en over de reserves van zorgverzekeraars.

“De zorgpremie wordt volgend jaar gemiddeld ruim een tientje per maand duurder. Dat zal het kabinet volgens bronnen op Prinsjesdag bekendmaken, melden Haagse bronnen. Het kabinet kan inschatten wat het wil, uiteindelijk is de vaststelling van de premies aan de zorgverzekeraars zelf, zegt Aalt van Bokhorst, zorgspecialist bij vergelijkingssite Independer. Door flinke verschillen in de aangelegde buffers zullen de premieverschillen tussen de verzekeraars wel toenemen, verwacht hij.

Dit jaar steeg de zorgpremie ‘slechts’ met 1 euro 50 per maand, gemiddeld. De premiestijging is voor een deel het gevolg van het niet meestijgen van het eigen risico. Daarnaast hebben de zorgverzekeraars de afgelopen jaren een deel van hun reserves ingezet om de premie te dempen. De grote vraag is in hoeverre de verzekeraars deze reserves dit jaar inzetten om de premies in toom te houden. Hoe groot de buffers zijn is volgens Van Bokhorst koffiedik kijken. ‘Ik kan niet in hun portemonnee kijken, maar ik verwacht wel dat de verschillen tussen de zorgverzekeraars wat groter worden, doordat de één meer buffer heeft dan de ander.'”

Lees meer over: zorgverzekering

Bron: BNR

Reacties

Één reactie op “Independer bij BNR over stijgende zorgpremie 2019”

  1. Rosita schreef op 

    Het slaat toch nergens op, je bent Verplicht af te dragen.
    Als dat maar net gaat, is deze hele ZV zinloos, want zonder bijbetaling E 385, sowieso buiten verbandmiddelen taxi geneesmiddelen, thuiszorg(wondverzorging) etc, heb je niets aan dit opgelegd onderhoudscontract voor de verzekeringsmaatschappijen. Het is gewoon een hulpfonds voor de instandhouding van verzekeringsmaatschappijen. Deze hele verzekering is mijnsinziens zinloos. Nee, dan vroeger in het ziekenfonds voor F.60,= daar hoorde je nooit van de overstijgende zorgkosten. Gek he, het meer is nooit vol bij de volgende serie Miljonairs in Nederland. Vreemd die stijging van Miljonairs tegenover de mensen in de schuldhulpverlening en de Voedselbanken. Mensen die in de schuldhulpverlening komen, doordat ze hun ZV niet betalen. Hoe doen ze dat dan met al die zogenaamd vluchtelingen met mobiele telefoons geld voor overtocht en gouden tanden en kettingen. Die hebben toch ook gezondheidszorg nodig, want ze komen allemaal hier met achterstallig lichamelijk onderhoud. Daar stoppen wij onze baby van 5 maanden voor in de opvang , om maar door te pezen. Want ja de autochtone werkmier de Witte die maar doir leest moet dat allemaal opbrengen. Vandaar die gekte in de zorgkosten, het zijn niet de ouderen of de vergrijzing ( ook zo’n schofterige uitspraak) die de verhoging van de zorgkosten veroorzaken. Het zijn de gasten die met al ziektes TBC Cholera Pokken, hier worden uitgenodigd zonder dat de gastheer zich afvraagt of hij/zij zoveel gasten wel kan onderhouden. Dat is de reden dat onze zorgkosten de pan uitrijzen. Niet Uw Mijn of wie zijn Vader Moede Oom of Tante ook. Want die doneren al decennia aan deze Vereniging, De Nederland BV. RO.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Zeer overzichtelijke site, duidelijke instructies en handige tips. Vooral de opmerkingen na een bepaalde keuze helpen de juiste beslissing te nemen."

Meneer Willemsen uit HUISSEN
15 minuten geleden, zorgverzekering

"Gewoon simpel, snel en goed."

Meneer Kuijper uit HEERHUGOWAARD
22 minuten geleden, zorgverzekering

"Gisteren ook telefonisch contact gehad. Goede uitleg en voldoende tijd besteed."

Anoniem uit TIEL
23 minuten geleden, zorgverzekering

"goed advies en goede service!"

Anoniem uit ALMERE
36 minuten geleden, zorgverzekering

"Makkelijk, duidelijk, snel, overzichtelijk en goed geregeld"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
1 uur geleden, zorgverzekering

"het is wel een heel goede hulp"

Meneer Slagboom uit DORDRECHT
1 uur geleden, zorgverzekering

"Tweede keer dat ik gebruik maak van jullie service en erg tevreden"

Anoniem uit LITHOIJEN
1 uur geleden, zorgverzekering

"Duidelijke informatie en helder proces van aanvragen"

Anoniem uit AMERSFOORT
1 uur geleden, zorgverzekering

"snel"

Anoniem uit AMSTERDAM
2 uur geleden, zorgverzekering

"Overzichtelijke vergelijking tussen aanbieders."

Mevrouw Doorn uit EGMOND AAN ZEE
2 uur geleden, zorgverzekering

"Via jullie een verzekering afsluiten gaat zo makkelijk! Vaak nog veel makkelijker dan bij de verzekeraars zelf!"

Anoniem uit UITHOORN
2 uur geleden, zorgverzekering

"Correcte afhandeling"

Mevrouw ZIJLSTRA uit LEEUWARDEN
9 uur geleden, zorgverzekering

"lekker makkelijk"

Mevrouw de De ruiter-molloy uit 'S-GRAVENHAGE
10 uur geleden, zorgverzekering

"al jaren tevreden"

Meneer Azabagic uit ELST GLD
10 uur geleden, zorgverzekering

"Het is ideaal hoeveel informatie er door Independer gegeven wordt en erg makkelijk en overzichtelijk de juiste zorgverzekering te kiezen"

Anoniem uit HOOGEVEEN
2018-11-14, zorgverzekering