Jongere nu naar tandarts om kosten te voorkomen
Tip een vriend:

Jongere nu naar tandarts om kosten te voorkomen

Tandartskosten voor jongeren van 18 tot en met 21 jaar vallen in 2011 buiten het basispakket.

Jongeren van 18 tot en met 21 jaar moeten beslist niet vergeten om voor de jaarwisseling naar de tandarts te gaan. Dat kan ze honderden euro’s schelen.

De tandartskosten (mondzorg) van jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 21 jaar worden in 2011 niet meer door het basispakket van de zorgverzekering vergoed. De verwachte jaarlijkse bezuiniging bedraagt € 100 miljoen. Nu worden de kosten voor tandartsbehandelingen, zoals het vullen van gaatjes en wortelkanaalbehandelingen, voor deze groep nog wel vergoed. Daar gaat dus een streep doorheen.

Jongeren zullen volgend jaar een aanvullende verzekering moeten nemen om tandartskosten vergoed te krijgen. Hoe duur pakt dat uit? Aanvullend verzekeren voor tandartskosten kost de jongere zo’n € 3,50 tot € 17,95 per maand (bron: Independer.nl).

Voor de aanvullende verzekering met een premie van € 3,50 per maand krijgt de jongere maximaal 75% vergoed als er tanden gevuld moeten worden (dus de jongere moet 25% van de rekening uit eigen zak betalen) met een maximum van € 250 per jaar. Bij deze verzekeraar (Delta Lloyd) moet de verzekerde bij een gewone controle ook 25% zelf betalen. Dat geldt ook voor een wortelkanaalbehandeling.

Maximum
Een duurdere verzekering geeft wel 100% dekking voor kosten voor controle, het vullen van gaatjes en wortelkanaalbehandeling, maar daar zit ook een maximum aan.

De kosten kunnen flink oplopen als jongeren vergeten een aanvullende verzekering af te sluiten, want bij de meeste verzekeraars is het niet mogelijk om gedurende het jaar een aanvullende verzekering voor de tandartskosten af te sluiten.

Ook een student die al een lange tijd niet bij de tandarts is geweest en zo’n tien tot vijftien gaatjes heeft, dreigt voor hoge kosten te komen staan. Dat kost hem volgens tandartsenpraktijk Snoep uit Leiden zo’n € 600. Volgens Snoep betaal je voor een vulling, afhankelijk van de grootte van het gaatje, ongeveer tussen de € 30 en 100. Een controle kost ongeveer € 20.

Als een verstandskies moet worden verwijderd, moet de tandarts dat doen. Is dat voor de tandarts onmogelijk, omdat de kies bijvoorbeeld te diep zit, dan is doorverwijzing naar de kaakchirurg mogelijk. Die kosten worden dan wel vergoed.

Tandartsenpraktijk Snoep ziet de afspraken voor deze groep jongeren nog niet toenemen. Wellicht dat zij eind november of in de maand december aan de bel trekken, is de gedachte.

Lees meer over: zorgverzekering

Bron: Algemeen Dagblad

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Goed"

Anoniem uit HOOFDDORP
2 uur geleden, zorgverzekering

"Geen 5 sterren omdat informatie over dekking beter kan denk ik. Wel erg fijn dat deze site bestaat!"

Anoniem uit HENGELO OV
5 uur geleden, zorgverzekering

"Ben hét beu om teveel te betalen voor dingen die ik niet nodig hebben dat doe ik al 4 jaar lang en tegen mij zeggen ze dat ik kan waarschijnlijk een zorgverzekering vanuit de Gemeente kan krijgen maar ze laten niks van zich horen"

Meneer Fransen uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Thanks"

Meneer Parab uit AMSTELVEEN
2020-01-19, zorgverzekering

"Helder en overzichtelijk!"

Anoniem uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Makkelijk invullen en goede collectiviteit aanbieding. Wat ik miste: op osteopathie te kunnen zoeken. Dit kon wel bij een andere zorgvergelijker. Drie verzekeringen selecteren en naast elkaar zetten om te vergelijken, kon vroeger wel bij independer."

Mevrouw Sluis uit LEUSDEN
2020-01-19, zorgverzekering

"GOOD"

Mevrouw Osinska uit TILBURG
2020-01-19, zorgverzekering

"Gratis tandongevallenverzekering"

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2020-01-18, zorgverzekering

"Makkelijk, duidelijk, snel, binnen een paar minuten gepiept. Makkelijker dan zelf alle websites afgaan. Gratis tandongevallenverzekering is ook een mooie bijkomstigheid."

Anoniem uit UTRECHT
2020-01-18, zorgverzekering

"gaat snel en vrij duidelijk"

Mevrouw Torrejon Caceres uit AMSTERDAM
2020-01-18, zorgverzekering

"Zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zorgverzekering kunnen afsluiten."

Anoniem uit DEN DUNGEN
2020-01-18, zorgverzekering

"Omdat ze verdienen!."

Anoniem uit COEVORDEN
2020-01-17, zorgverzekering

"Super snel geregeld met independer!"

Anoniem uit GOUDA
2020-01-17, zorgverzekering

"Website van de eeuw! "

Mevrouw Walraven uit LIEMPDE
2020-01-17, zorgverzekering

"alles prima en duidelijk"

Anoniem uit BERGEN OP ZOOM
2020-01-17, zorgverzekering