Nooit eerder zo veel overstappers voor zorgpolis
Deel met een vriend:

Nooit eerder zo veel overstappers voor zorgpolis

Nog nooit wisselden zo veel mensen van zorgverzekeraar als dit jaar. Vandaag is zelfs de drukste overstapdag, melden internetsites Independer.nl en Verzekeringssite. Onder de één miljoen overstappers is ook Herman Mebius. ,,40 euro per maand laten mijn vrouw en ik niet liggen.”

De telefoon staat roodgloeiend bij internetvergelijkers Verzekeringssite.nl en Independer.nl. Directeur/oprichter Edmond Hilhorst van Independer is zelfs persoonlijk aangeschoven bij het zorgverzekering telefoonteam dat normaal 4 medewerkers telt, maar nu 30. ,,Het is werkelijk belachelijk druk. Gisteren stapten liefst vijfduizend mensen via ons over en kregen we 1200 telefoontjes.” Waar Independer.nl vorig jaar slechts 17.000 overstappers kende, is Hilhorst nu opweg richting de 90.000 en misschien wel 100.000. Bij het iets kleinere Verzekeringssite is het ook alle hens aan dek: tot gisteren zijn er sinds 1 november 13.500 zorgverzekeringen online afgesloten, bijna twee keer zoveel als vorig jaar.

De reden: de forse premiestijgingen van gemiddeld 150 euro plus de vaak uitgeklede basispakketten. Volgens de laatste peiling van TNS Nipo willen 1,5 miljoen consumenten overstappen, 9,1 procent van het totaal. Independer.nl houdt het op circa 6 procent of 1 miljoen, de intentie om over te stappen is immers altijd iets hoger dan het daadwerkelijk doen. Maar dan nog is dat anderhalf keer zo veel dan de 4 procent van vorig jaar.

Eén van de miljoen overstappers is Herman Mebius uit het tussen Hoorn en Enkhuizen gelegen Drechterland. De 66-jarige Fries is afgelopen week samen met zijn vrouw overgestapt van De Friesland naar Delta Lloyd. Niet uit ontevredenheid, in tegendeel, maar om de portemonnee. ,,De Friesland was zeer plezierig, ik kon gewoon in het Fries bellen,” aldus Mebius die enkele jaren terug van Leeuwarden naar Drechterland verhuisde. ,,Alleen is de premie flink gestegen en het bedrijf ook overgenomen door Achmea.”

Besparen
Via Independer.nl kwam hij uit bij zorgverzekeraar Delta Lloyd en besloot hij voor het eerst over te stappen. ,,Bij Delta Lloyd kunnen mijn vrouw en ik ieder 20 euro per persoon per maand besparen, 40 euro in totaal dus. Ik ben 65 plus en wil nog veel dingen doen. Dat geld laat ik niet liggen.”

Mebius heeft wel goed gekeken of de voorwaarden bij Delta Lloyd in orde zijn. ,,Mijn echtgenote heeft diabetes, dus het is belangrijk daar goed op te letten. Gelukkig zijn de voorwaarden vrijwel hetzelfde en qua vergoeding van de pedicure zelfs iets beter.”

Ook Alice van der Bijl-Sadhoe uit Zaandam stapte over. Zij zegde afgelopen maand haar polis en die van haar twee kinderen bij Avero Achmea op. ,,Op jaarbasis kan ik bij mijn nieuwe verzekeraar tussen de 500 en 1.000 euro besparen. Niet eens zozeer via de premie, die is iets hoger, maar wel omdat de vergoeding beter is.”

Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite, noemt de vele overstappers logisch, gezien de forse premiestijgingen. ,,Daardoor hebben we nu de grootste stijging sinds de invoering van het nieuwe stelsel in 2006.” En vandaag is de drukste overstapdag. ,,Ongeveer 7 procent van de mensen die een nieuwe zorgverzekering sluit, doet dit op 30 december, de één na laatste dag van het jaar.”

Volgens Hordijk loont overstappen nu de goedkoopste en duurste basispremie liefst 200 euro verschillen. ,,Waarom dat verschil zo groot is, valt niet logisch te verklaren.”

Adviezen
Hebben Hordijk en Hilhorst van Independer.nl nog adviezen voor potentiële overstappers? Hilhorst: ,,Mensen verzekeren vaak te veel. Voor wie een goed gebit heeft, is een tandartspolis vaak helemaal niet nodig. Die kost relatief veel en dekt meestal slechts een laag bedrag. Ook kan het eigen risico vaak omhoog.” Hordijk: ,,Nederlanders zijn nog steeds het meest verzekerde volk ter wereld. Kijk goed welke zorg je nodig hebt en welke zorg je de afgelopen jaren hebt gehad.”

Hoewel de internetvergelijkers volop profiteren van de overstapdrift – zelf strijken ze een premie op voor elke online afgesloten polis – helpen ze er ook aan mee. Zo is de vervijfvoudiging van het aantal overstappers bij Independer.nl ook te danken aan verbeteringen in de site. Hilhorst: ,,We hebben veel onderzoek gedaan naar wat mensen prettig vinden en met succes. Het is nu veel makkelijker je huidige verzekering met een andere te vergelijken.” Door zijn telefoondiensten van afgelopen week krijgt de directeur bovendien persoonlijk feedback van klanten. ,,Zo belden gisteren twee mensen met een buitenlandse echtgenoot en hoe ze daar mee om moeten gaan. Dat is op onze site nu niet helemaal duidelijk te zien. Dat gaan we dus verbeteren.”

Lees meer over: zorgverzekering

Bron: Algemeen Dagblad

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Ging super makkelijk met invullen en alles was super duidelijk. We zullen het zien de aankomende maanden maar heb er een super goed gevoel bij."

Dhr. D.E.N.N.I.S. Strijker uit ALMERE
13 minuten geleden, zorgverzekering

"Uitstekend!"

Dhr. Y. Yildiz uit EINDHOVEN
18 minuten geleden, zorgverzekering

"Het vinden van een zorgverzekering die bij me past vond ik erg makkelijk. Het afsluiten van m'n huidige zorgverzekeraar wordt voor me geregeld. Relaxt :)"

Anoniem uit HOORN NH
34 minuten geleden, zorgverzekering

"verzekerings proces was vrij duidelijk, kosten plaatje nog steeds bijzonder hoog"

Dhr. P.W.A. de Haas uit GEFFEN
45 minuten geleden, zorgverzekering

"Alles snel geregeld"

Anoniem uit KAMPEN
2017-11-22, zorgverzekering

"Top, snel geregeld! Geen gedoe "

Dhr. N. Van de Scheur uit AMSTERDAM
2017-11-22, zorgverzekering

"geven een prima overzicht over de kwaliteit van de zorgverzekeraars"

Dhr. J.L. Van den Berg uit BUSSUM
2017-11-22, zorgverzekering

"Sorry ben niet zo van de tienen. Een 8 was bij mij uitmuntend vroeger. Prima geregeld zo. Stuk gemakkelijker als vroeger. Hopelijk geen gezeur met de nieuwe verzekering vwb kleine letters. "

Anoniem uit WALDFEUCHT
2017-11-22, zorgverzekering

"Independer werk snel en eenvoudig."

Mevr. A.M. Aleksandrowicz uit HEEMSKERK
2017-11-22, zorgverzekering

"Makkelijk en overzichtelijke website"

Dhr. J. Burgmeijer uit HEERDE
2017-11-22, zorgverzekering

"vergelijken van zorgverzekeringen erg eenvoudig en duidelijk. Superoverzichtelijke site"

Dhr. H. van Os uit EINDHOVEN
2017-11-22, zorgverzekering

"Uitermate gebruiksvriendelijk!"

Dhr. R. Wouters uit DE MEERN
2017-11-22, zorgverzekering

"meest eenvoudige en ideale manier om snel en gemakkelijk te vergelijken en iets passends te vinden."

Anoniem uit OUDENBOSCH
2017-11-22, zorgverzekering

"Geen mogelijkheid tot opgeven naam andere verzekeraar"

Anoniem uit KOOG AAN DE ZAAN
2017-11-22, zorgverzekering

"super makkelijk, alles wordt geregeld en de beste prijs! top!!"

Dhr. M.J. Blewanus uit RAAMSDONKSVEER
2017-11-22, zorgverzekering