Op pad met je hoverboard? Goede kans dat je onverzekerd bent
Tip een vriend:

Op pad met je hoverboard? Goede kans dat je onverzekerd bent

Hoverboards worden steeds populairder, maar voor je erop stapt, kun je beter maar even eerst je verzekeraar bellen. De kans dat je niet verzekerd bent, is namelijk behoorlijk groot. Dat blijkt uit een rondgang van verzekeringsvergelijker Independer.

Derde van verzekeraars keert nooit uit

Een derde van de verzekeraars biedt helemaal geen aansprakelijkheidsdekking voor hoverboards. Als je dus schade toebrengt aan een persoon of aan andermans eigendom, kun je behoorlijk de klos zijn: daarvoor draai je dan zelf op.

Bij ASR bijvoorbeeld, draai je hoe dan ook zelf op voor de schade. Of het ongeval nou plaatsvindt op de openbare weg of op privéterrein. Ook bij grote verzekeraars als SNS en Ohra kun je nooit een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering.

Specifieke eisen

Andere verzekeraars stellen vaak specifieke eisen, blijkt uit het onderzoek. Zo biedt ABN Amro dekking, zolang je niet harder kan dan 16 km/u. Reaal keert alleen uit als de schade op eigen terrein wordt gemaakt én je het apparaat niet sneller gaat dan 6 km/u.

Bij ZLM ligt het weer een beetje anders: volwassenen zijn niet gedekt, kinderen weer wel. De meeste verzekeraars beschouwen de hoverboards als kinderspeelgoed en vallen op die manier dan ook onder de aansprakelijkheidsdekking.

Wil je precies weten of en wat jouw verzekeraar dekt? Dan kun je het best even bellen. Uit de kleine lettertjes wordt het vaak namelijk niet duidelijk voor consumenten, zegt Independer.

Verboden

Dat de verzekeraars moeilijk doen, is trouwens helemaal niet zo vreemd. Het rijden op de openbare weg met zo’n gemotoriseerd voertuig zonder stuur is namelijk gewoon verboden.

Als een politieagent je pakt op de openbare weg, ben je dan ook behoorlijk de pineut. Dat geldt trouwens ook voor vergelijkbare apparaten als elektrische skateboards en zogeheten airwheels.

De boetes beginnen bij 90 euro, voor het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs of omdat er geen kentekenplaatje opzit, tot 360 euro voor het onverzekerd rondrijden zelf. Daarnaast kan de agent ook je gadget in beslag nemen als zijn pet verkeerd staat. Volgens het OM gebeurt dit enkele tientallen keren per jaar.

Meer verkocht

Ondanks dat je er op de openbare weg dus niet mee mag rijden, groeit het aantal verkochte hoverboards aanzienlijk. Volgens Bol.com werden er afgelopen maand 137 procent meer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het zou gaan om ‘honderden’ artikelen.

Bron: RTL Nieuws

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Duidelijk en snel afsluiten"

Anoniem uit HILVERSUM
51 minuten geleden, woonverzekering

"Altijd genoeg keuze en goede en duidelijke uitleg. Wat ik zelf heel prettig vind is dat je onder je eigen account 1 overzicht hebt met wat voor verzekeringen je hebt afgesloten, meerdere aanbieders onder 1 dak."

Dhr. Zeijlmans uit ANDIJK
2019-05-24, rechtsbijstandverzekering

"goede vergelijking"

Anoniem uit EDE GLD
2019-05-24, autoverzekering

"Duidelijk overzicht van alle gegevens om mee te vergelijken en altijd goede extra aanbieding zowel bij zorg en auto verzekering"

Mevrouw van der Scheer uit GRONINGEN
2019-05-24, autoverzekering

"ik heb ervaring met independer.eengoede.alleen die brand.dat heb ik tegen.maar ik heb gedaan wat ik kon.ondanks debrandwonden heb ik deze woning gered.zo erg was het.kon me niks schelen pijn is relatief.ik voelde het niet op dat moment groet J.Verla"

Meneer Verlaan uit AMSTERDAM
2019-05-24, woonverzekering

"Dit is de eerste keer dat ik via jullie een verzekering sluit"

Anoniem uit ZAANDAM
2019-05-24, reisverzekering

"goed duidelijk en makkelijk "

Dhr. Willemsen uit WOLDENDORP
2019-05-24, lenen

"zeer snel en eenvoudig de beste en goedkoopste verzekering afgesloten ."

Dhr. Mol uit ALMERE
2019-05-24, reisverzekering

"VEEL DUIDELIJKE INFO"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-05-24, reisverzekering

"werkt gewoon top!"

Dhr. Van De Wiel uit DRUNEN
2019-05-24, energie

"Top"

Mevrouw Hendrikse uit ROTTERDAM
2019-05-24, autoverzekering

"GOED"

Anoniem uit UTRECHT
2019-05-24, energie

"Helemaal top"

Anoniem uit MAASSLUIS
2019-05-24, energie

"Goed en snel geregeld "

Dhr. Wijk uit SCHAGEN
2019-05-24, overlijdensrisicoverzekering

"Wel gemakkelijk om verzekering af te sluiten "

Mevrouw Kloppenburg uit OOSTWOLD GEM OLDAMBT
2019-05-24, autoverzekering