Speciale verzekeringsmaatschappij voor moeilijk te verzekeren gevallen
Tip een vriend:

Speciale verzekeringsmaatschappij voor moeilijk te verzekeren gevallen

Lidy Donker* haar zoon is anderhalf jaar terug bij een controle gesnapt wegens het rijden met drank op. Na het voldoen van zijn straf (boete, ontzegging en verkeerscursus), krijgt hij nu nog een straf: het is onmogelijk een verzekering af te sluiten.

,,Alleen tegen een veel hogere premie en dat zullen veel jongeren niet doen. Die rijden dan onverzekerd rond met alle gevolgen van dien. Je wordt nu dubbel gestraft. Dat kan toch niet?’’
Nou Lidy, het kan wel. Geertje Janssen van de Bond van Verzekeraars zegt dat alle verzekeaars hun eigen acceptatiebeleid hebben. ,,Ze gebruiken daarbij risicostatistieken voor zaken als leeftijd, type auto en kilometrage. Bewezen dronkenschap leidt altijd tot uitsluiting.’’
Jan-Willem Broekx van vergelijkingssite Independer uit Hilversum bevestigt dat. ,,Wij hebben 58 maatschappijen in de aanbieding en zij vragen allemaal naar zaken als rijontzegging. Dat wordt ook gecontroleerd. Er is een centraal register waar dat instaat. Of een verzekerde wordt afgewezen ligt ook aan de ouderdom van de veroordeling. Een verse straf telt zwaarder dan een hele oude.’’
Omdat automobilisten verplicht een WA-verzekering moeten hebben, moeten verzekeraars die mogelijkheid bieden.
De grote verzekeraars hebben daartoe Rialto opgericht. Daarin worden alle risicoklanten ondergebracht. ,,Op die manier heb je in je eigen verzekeringsbestand geen klanten die mogelijk wat andere waarden en normen hanteren. Want zij accepteren ook mensen met schulden of die wegens fraude veroordeeld zijn geweest’’, aldus Broekx.
,,Klopt’’, zegt Wilko van Rems van Van Rems en Portier Assurantiën in Kortenhoef. Zijn kantoor fungeert als tussenpersoon en sluit de verzekeringen af. Rialto is opgezet door de Vereniging Assurantiebedrijven Nederland. ,,Het is wel bijzonder. Elke klant heeft een gek verhaal. Gelukkig zoeken de meesten een oplossing om uit de problemen te komen. Ze hebben hun lesje geleerd en willen het regelen.’’

*Lidy Donker is een verzonnen naam.

Lees meer over: autoverzekering

Bron: IJmuider Courant

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

7 Antwoorden op “Speciale verzekeringsmaatschappij voor moeilijk te verzekeren gevallen”

 1. savas schreef op 

  hallo,5 maanden geleden heb ik rijontzegginn gekeregen 2 maanden.daarna ik heb mijn auto verkocht en mijn auto verzekering afsluiten.maar nu ik heb andere auto gekocht.ik proberde autoverzekeren maar verzekeren maatschappij wil niet akkord zijn reden dat ik hardgereden .moet ik 50 rijden maar 105 gereden dus 55 km te hardgereden.ik snapt helemal niet.ik moet total 1610 euro boete en 3 dagen emg cursus.maar dat is echt dikke boete en onzien.mijn geld mijn autoverzekeren alles weg.tuurlijk kan ik verzekeren maar moet ik eerst 508 euro en per maand 78 euro autoverzekeren betalen en heb ik 11 jaar schadevrij.

 2. robert schreef op 

  hallo,

  in 2011 2 maanden rijontzegging gekregen voor rijden onder invloed toen ik kort geleden de auto weer wou verzekeren werd ik bij geen 1 verzekeringsmaatschappij geaccepteerd omdat ik een risco geval ben.
  alleen kon ik mij laten verzekeren bij rialto voor 1800 euro per jaar.
  dan ben je 22 jaar heb je 2 schade vrije jaren nog nooit 1 ongeluk gehad en toch wordt je gestraft. Dit vind ik best wel raar want als ik een risicogeval ben voor drank in elke polis staat omschreven dat bij een ongeluk de verzekeringsmaatschappij niet uitkeert als er drank in het spel is .

  Ik mag in elke auto rijden in Nederland behalve die van mezelf dit slaat toch nergens op. Het is gewoon ordinair geld stelen bij jongeren waarom zou iemand die rijontzegging heeft gehad meer schade rijden dan een normale bestuurder. Het is de macht van de verzekeringsmaatschappijen om dit besluit door te voeren zodat iedereen die 1 foutje maakt keihard wordt gestraft. waarom zou je een premie vragen van 1800 euro per jaar? en krijg ik die premie dan ook terug als ik geen schade rij nee dan verdwijnt het geld van de hard werkende mensen in de grote kassa van de maatschappijen.

 3. Deniz schreef op 

  Ben aangehouden in Januarie 2013 omdat ik 355ugl (0,81%) alcohol promilage in mijn bloed had en dat betekend als beginnende bestuurder dat m’n rijbewijs inbeslag word genomen. Na 3 maanden heb ik die weer terug gekregen + een curcus, het heeft me in totaal 1500 euro gekost. Nu heeft de verzekeraar Allianz mij eruit gekickt anno December 2013. Nu kan ik me alleen nog bij Rialto verzekeren voor 1100 euro per kwartaal. Dit is belachelijk!!! Ze doen alsof ik 1 of andere risico alcoholist ben terwijl ik zo goed als nooit drink en door dit akkefietje in Januarie word ik nu benadeeld. Maargoed ik zal nu mijn auto verkopen en een auto in Duitsland aanschaffen die ik op naam van een familielid zal zetten en dan op een Duitse kenteken gaan rijden in Nederland :) Bedankt hoor de Nederlandse staat dat jullie van mij een fraudeur hebben gemaakt!! Jullie dwingen mij om een goedkope oplossing te vinden…. (als mensen vinden dat ik gewoon een Rialto verzekering moet nemen van 1100 euro per kwartaal, dan zou ik dat graag willen doen als ik de financiele mogelijkheden ervoor had, en ik namelijk mijn auto nodig heb voor m’n werk moet het wel op deze manier!!!!!) Veel sterkte mede-slachtoffers van de Nederlandse staat…

 4. anno2014 schreef op 

  Mijn verzekeraar heeft 1 betalingstermijn niet kunnen incasseren in april. Dankzij ’s werelds beste dyscalculische postbezorger heb ik mijn herinneringen en uitschrijving van de verzekeringsmaatschappij veel te laat ontvangen.
  Deze ‘onwijze fraude’ van welgeteld 32 hele euro! heeft ertoe geleid dat geen enkele verzekeringsmaatschappij mijn auto nog wilt verzekeren. (Plus een welverdiende kerstbonus van 400 euro ten gunste van de RDW).
  In dit digitale tijdperk, waarin alle gegevens opgegeven dienen te worden bij het aanvragen van een nieuwsbrief, men tot in den treure plat gespamd wordt en callcenter medewerker als fulltime baan aangeboden wordt op de gemiddelde vacature site.. zal men er toch vanuit kunnen gaan dat bij geen gehoor op zijn minst een mailtje of telefoontje gepleegd wordt.

  Helaas is dit laatste dan weer net niet het geval ..welkom in de nieuwe wereld.

  1. Alex schreef op 

   Ik heb een soort gelijk verhaal aan de broek hangen, is het inmiddels gelukt met verzekeren?

 5. Louis D schreef op 

  Verzekereraars zijn over het algemeen criminele organisaties die gee enkel belang van hun klant boven zichzelf stellen, dat zegt dan ook heel veel over het type mensen dat bij zon verzekeraar werkt

 6. Louis D schreef op 

  OHRA en alle verzekeringsmaatschappijen melden een schademelding centraal daarbij word niet gekeken of het een schuldschade is of buiten de je schuld. gevolg is dat iemand die een WA ergens anders wil afsluiten word geweigerd op bewust onjuiste informatie. Aan iedereen de oproep om hier heel goed op te letten. De opzet van de verzekeraars is om zoveel als mogelijk aan premies te verkrijgen via een speciale regeling, ook independer doet hieraan mee dus aan alle bezint eer men begint.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Vlot en tot de laatste cent accuraat"

Mevrouw Ferwerda-lammerts uit SELLINGEN
2019-10-19, autoverzekering

"Overzichtelijke website met duidelijke keuze mogelijkheden. En toch de mogelijkheid van telefonische backup."

Anoniem uit 'S-HERTOGENBOSCH
2019-10-19, autoverzekering

"Snel en duidelijk."

Meneer Tuzuner uit ROTTERDAM
2019-10-19, autoverzekering

"lekker snel geregeld!!"

Anoniem uit GRONINGEN
2019-10-19, autoverzekering

"Is makkelijker alles doen"

Mevrouw Szafarczyk uit ZALTBOMMEL
2019-10-19, autoverzekering

"Makkelijk, snel en goedkoop"

Anoniem uit WAALWIJK
2019-10-19, autoverzekering

"Njej"

Meneer Alhamadi uit MADE
2019-10-18, autoverzekering

"Goed verzekering"

Meneer Kheder uit KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
2019-10-18, autoverzekering

"Alles top"

Mevrouw Blaszkow uit HELLEVOETSLUIS
2019-10-18, autoverzekering

"snel verzekerd"

Meneer Vergeer uit SAS VAN GENT
2019-10-18, autoverzekering

"Quick and easy. Many thanks! "

Meneer Kolesnikov uit LELYSTAD
2019-10-18, autoverzekering

"Hele goede site! Zeer tevreden"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-10-18, autoverzekering

"Alles wordt duidelijk aangegeven"

Anoniem uit ROTTERDAM
2019-10-18, autoverzekering

"Snel makkelijk overzichtelijk"

Mevrouw Peter uit METSLAWIER
2019-10-18, autoverzekering

"Je ontvangt altijd de juiste info en krijgt de juiste hulp."

Meneer Ghanmi uit WEERT
2019-10-18, autoverzekering