Zorgverzekeringen vergelijken loont nu helemaal
Tip een vriend:

Zorgverzekeringen vergelijken loont nu helemaal

Zorgverzekeraars dwingen elk najaar met hun bekendmaking van nieuwe tarieven om uit te zoeken of je blijft of overstapt. Omdat nu ook het basispakket sterk wijzigt, loont het nóg iets langer na te denken over waar je het beste uit bent.

Er gaat in 2012 nogal wat veranderen. De premies gaan stijgen, maar ook het eigen risico gaat omhoog. Dit jaar betaal je zelf 170 euro, voordat de verzekeraar zorgkosten vergoedt. In 2012 moet je de eerste 220 euro zelf betalen. Ook heeft het kabinet besloten een aantal vergoedingen uit de basisverzekering te halen.

Zo worden maagzuurremmers niet meer vergoed, tenzij je ze landurig moet gebruiken. Dieetadvies wordt niet meer vergoed. Geneesmiddelen bij ‘Stoppen-met-roken’-programma’s worden niet langer vergoed. Chronisch zieken die gebruikmaken van fysiotherapie, Cesar- of Mensendiecktherapie moeten de eerste twintig behandelingen zelf betalen. Psychologische hulp bij lichte klachten wordt nog maximaal vijf keer vergoed. De eigen bijdrage per behandeling stijgt van tien naar twintig euro. Mensen met ernstige psychische klachten moeten een eigen bijdrage van 200 euro gaan betalen voor hun behandeling. En mensen die klachten hebben als gevolg van stressvolle gebeurtenissen, bijvoorbeeld een overlijden, krijgen de behandeling ervan in 2012 niet meer vergoed.

Bovenstaande zorg krijg je dus niet of nog slechts gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. De meeste verzekeraars zullen deze zorg gaan aanbieden in de aanvullende verzekeringen. Dat zal betekenen dat ook aanvullende verzekeringen duurder worden. Een moment dus, om rond te kijken of een andere verzekeraar ongeveer hetzelfde of een beter pakket heeft tegen lagere kosten. En ook een moment om eens kritisch te kijken of het verantwoord is een groter eigen risico te kiezen in ruil voor lagere premie. 100 euro extra eigen risico leverde je in 2011 bij Zorg & Zekerheid 72 euro per jaar op. 500 euro meer eigen risico scheelde bij De Friesland 310 euro korting. Interessante bedragen. Volgens independer.nl heeft in 2011 slechts zes procent van de verzekerden het eigen risico verhoogd.

Half november zijn alle premies voor 2012 bekend. Op internet kun je eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken op basis van de dekkingen die voor iedereen belangrijk zijn. Dat kan op independer.nl maar ook op andere vergelijkingssites als zorgkiezer.nl, verzekeringssite.nl, vergelijken.net en zorgplanet.nl.

Lees meer over: zorgverzekering

Bron: Gooi- en Eemlander

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Fijn om een advies op maat te kunnen krijgen!"

Mevrouw Dekker uit ZWOLLE
55 minuten geleden, zorgverzekering

"de prijzen zijn alsnog vrij duur"

Anoniem uit AMSTERDAM
1 uur geleden, zorgverzekering

"Prima website om te vergelijken en makkelijk af te sluiten,"

Anoniem uit ZUIDVEEN
1 uur geleden, zorgverzekering

"Klantvriendelijke site en goede informatie, maar toekenningnvan de vijfde ster is afhankelijk van de verdere afhandeling."

Anoniem uit KOCKENGEN
1 uur geleden, zorgverzekering

"Altijd goed om een vergelijk te doen bij Independer. Zeker hun uitgebreide informatie van hypotheken is zeer goed en aan te bevelen. Ik kan bij Independer vaak maar niet altijd de beste deal vinden."

Anoniem uit WOERDEN
2 uur geleden, zorgverzekering

"duidelijk informatie op de site, gebruiksvriendelijk"

Meneer Nijenhuis uit OSS
2 uur geleden, zorgverzekering

"jullie zijn super goed ."

Anoniem uit OUD-ALBLAS
2 uur geleden, zorgverzekering

"Makkelijk alles zelf regelen, mocht je er niet uit komen is er altijd snel hulp beschikbaar"

Meneer Mosterd uit 'S-GRAVENZANDE
2 uur geleden, zorgverzekering

"Het is duidelijk en overzichtelijk en geeft duidelijk mijn wensen weer!"

Anoniem uit ZUID-SCHARWOUDE
2 uur geleden, zorgverzekering

"Weinig info soms, maar dat is ook op de site van de verzekeraars zelf. Erg goed dat je een extra dekking van Independer zelf er bij krijgt (tand ongeval tot 10.000)."

Anoniem uit MEPPEL
2 uur geleden, zorgverzekering

"Je kan op je gemak in alle rust kijken welke verzekering geschikt voor je is. Dat vind ik een fijn gevoel"

Meneer Loot uit ALMERE
2 uur geleden, zorgverzekering

"supersnel geholpen bij m'n keuze"

Mevrouw Mehari uit LIESSEL
2 uur geleden, zorgverzekering

"Ik vind het een perfecte site. Bij het afsluiten ten opzichte van rechtstreeks krijg je nog gratis een tandartsongevallen verzekering kado"

Meneer de Vries uit NAARDEN
2 uur geleden, zorgverzekering

"snel makkelijk af te sluiten "

Meneer Wallenburg uit ENSCHEDE
3 uur geleden, zorgverzekering

"Strakke website en zelfs dapper genoeg om te tonen verzekeringen die je niet bij hun kunt aansluiten (b.v. PMA) - super transparant! "

Anoniem uit EINDHOVEN
3 uur geleden, zorgverzekering