Zorgverzekeringen vergelijken loont nu helemaal
Tip een vriend:

Zorgverzekeringen vergelijken loont nu helemaal

Zorgverzekeraars dwingen elk najaar met hun bekendmaking van nieuwe tarieven om uit te zoeken of je blijft of overstapt. Omdat nu ook het basispakket sterk wijzigt, loont het nóg iets langer na te denken over waar je het beste uit bent.

Er gaat in 2012 nogal wat veranderen. De premies gaan stijgen, maar ook het eigen risico gaat omhoog. Dit jaar betaal je zelf 170 euro, voordat de verzekeraar zorgkosten vergoedt. In 2012 moet je de eerste 220 euro zelf betalen. Ook heeft het kabinet besloten een aantal vergoedingen uit de basisverzekering te halen.

Zo worden maagzuurremmers niet meer vergoed, tenzij je ze landurig moet gebruiken. Dieetadvies wordt niet meer vergoed. Geneesmiddelen bij ‘Stoppen-met-roken’-programma’s worden niet langer vergoed. Chronisch zieken die gebruikmaken van fysiotherapie, Cesar- of Mensendiecktherapie moeten de eerste twintig behandelingen zelf betalen. Psychologische hulp bij lichte klachten wordt nog maximaal vijf keer vergoed. De eigen bijdrage per behandeling stijgt van tien naar twintig euro. Mensen met ernstige psychische klachten moeten een eigen bijdrage van 200 euro gaan betalen voor hun behandeling. En mensen die klachten hebben als gevolg van stressvolle gebeurtenissen, bijvoorbeeld een overlijden, krijgen de behandeling ervan in 2012 niet meer vergoed.

Bovenstaande zorg krijg je dus niet of nog slechts gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. De meeste verzekeraars zullen deze zorg gaan aanbieden in de aanvullende verzekeringen. Dat zal betekenen dat ook aanvullende verzekeringen duurder worden. Een moment dus, om rond te kijken of een andere verzekeraar ongeveer hetzelfde of een beter pakket heeft tegen lagere kosten. En ook een moment om eens kritisch te kijken of het verantwoord is een groter eigen risico te kiezen in ruil voor lagere premie. 100 euro extra eigen risico leverde je in 2011 bij Zorg & Zekerheid 72 euro per jaar op. 500 euro meer eigen risico scheelde bij De Friesland 310 euro korting. Interessante bedragen. Volgens independer.nl heeft in 2011 slechts zes procent van de verzekerden het eigen risico verhoogd.

Half november zijn alle premies voor 2012 bekend. Op internet kun je eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken op basis van de dekkingen die voor iedereen belangrijk zijn. Dat kan op independer.nl maar ook op andere vergelijkingssites als zorgkiezer.nl, verzekeringssite.nl, vergelijken.net en zorgplanet.nl.

Lees meer over: zorgverzekering

Bron: Gooi- en Eemlander

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Geen 5 sterren omdat informatie over dekking beter kan denk ik. Wel erg fijn dat deze site bestaat!"

Anoniem uit HENGELO OV
2 uur geleden, zorgverzekering

"Ben hét beu om teveel te betalen voor dingen die ik niet nodig hebben dat doe ik al 4 jaar lang en tegen mij zeggen ze dat ik kan waarschijnlijk een zorgverzekering vanuit de Gemeente kan krijgen maar ze laten niks van zich horen"

Meneer Fransen uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Thanks"

Meneer Parab uit AMSTELVEEN
2020-01-19, zorgverzekering

"Helder en overzichtelijk!"

Anoniem uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Makkelijk invullen en goede collectiviteit aanbieding. Wat ik miste: op osteopathie te kunnen zoeken. Dit kon wel bij een andere zorgvergelijker. Drie verzekeringen selecteren en naast elkaar zetten om te vergelijken, kon vroeger wel bij independer."

Mevrouw Sluis uit LEUSDEN
2020-01-19, zorgverzekering

"GOOD"

Mevrouw Osinska uit TILBURG
2020-01-19, zorgverzekering

"Gratis tandongevallenverzekering"

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2020-01-18, zorgverzekering

"Makkelijk, duidelijk, snel, binnen een paar minuten gepiept. Makkelijker dan zelf alle websites afgaan. Gratis tandongevallenverzekering is ook een mooie bijkomstigheid."

Anoniem uit UTRECHT
2020-01-18, zorgverzekering

"gaat snel en vrij duidelijk"

Mevrouw Torrejon Caceres uit AMSTERDAM
2020-01-18, zorgverzekering

"Zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zorgverzekering kunnen afsluiten."

Anoniem uit DEN DUNGEN
2020-01-18, zorgverzekering

"Omdat ze verdienen!."

Anoniem uit COEVORDEN
2020-01-17, zorgverzekering

"Super snel geregeld met independer!"

Anoniem uit GOUDA
2020-01-17, zorgverzekering

"Website van de eeuw! "

Mevrouw Walraven uit LIEMPDE
2020-01-17, zorgverzekering

"alles prima en duidelijk"

Anoniem uit BERGEN OP ZOOM
2020-01-17, zorgverzekering

"duidelijke info en compleet "

Anoniem uit ZWOLLE
2020-01-17, zorgverzekering