Bespaartip zorgverzekering: spiraaltje plaatsen kan gratis
Tip een vriend:

Bespaartip zorgverzekering: spiraaltje plaatsen kan gratis

De anticonceptiepil is nog altijd het populairste voorbehoedmiddel, maar het spiraaltje wint terrein. Steeds meer vrouwen laten er een plaatsen. Wist je dat je flink kunt besparen op het plaatsen van een spiraaltje? Want het maakt qua prijs nogal wat uit of je dit door je huisarts laat doen of door een gynaecoloog in het ziekenhuis.

Vergoeding spiraaltje

Voor vrouwen tot 21 jaar wordt het spiraaltje betaald uit de basisverzekering. Ben je tussen de 18 en 21 jaar, dan gaat dit wel ten koste van je eigen risico. Goed om te weten dat je dit ook betaalt als deze vergoeding in je aanvullende verzekering zit. Want vergoeding uit de basisverzekering gaat voor vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Heb je het eigen risico al gebruikt? Dan krijg je het spiraaltje volledig vergoed. Vanaf je 21e krijg je geen vergoeding meer voor het spiraaltje uit de basisverzekering. Je kunt je er wel aanvullend voor verzekeren, er geldt dan ook geen eigen risico meer.

Spiraaltje plaatsen hoeft niets te kosten

Een spiraaltje kan worden geplaatst door de huisarts of door de gynaecoloog. Zolang je geen 18 bent, maakt het voor het geld niet uit wie hem plaatst. Want de basisverzekering vergoedt dit. Vanaf je 18e is het slim om een spiraaltje te laten plaatsen door de huisarts. Voor behandelingen van de huisarts betaal je geen eigen risico. Het plaatsen ervan kost je dus niets. Maar laat je dit doen door een gynaecoloog? Dan gaat dit ten koste van je eigen risico, zolang je dat nog niet hebt verbruikt.

Kosten verschillen per ziekenhuis en verzekeraar

Independer heeft in augustus onderzoek gedaan naar de prijs van een aantal behandelingen in ziekenhuizen. De kosten van het plaatsen van een spiraaltje is daarin meegenomen. Het blijkt dat er prijsverschillen zijn per ziekenhuis maar ook per verzekeraar. Zo betaalt een CZ-klant voor het plaatsen van een spiraaltje in Tergooi in Hilversum 309 euro. Ben je klant van een andere verzekeraar dan kan je dit wel 320 euro kosten.

In het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft betaalt een klant van CZ 580 euro voor het plaatsen van een spiraaltje. Wie verzekerd is bij een andere verzekeraar kan wel 628 euro betalen. Heb je een verhoogd eigen risico dan scheelt het enorm veel geld als je huisarts deze behandeling uitvoert.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Goed vergelijken en makkelijk afsluiten"

Anoniem uit GOUDA
2020-01-21, zorgverzekering

"vlotte reactie via whatsapp."

Meneer Kramer uit BALK
2020-01-21, zorgverzekering

"Als oud-Hilversummer al jaren tevreden over dit Hilversums bedrijf. Goede service, fijne klantenservice en je krijgt een gratis Tandartsverzekering van hun."

Meneer Aquina uit NIJMEGEN
2020-01-21, zorgverzekering

"altijd goede service makkelijk en snel geregeld."

Meneer Borg uit DEN HELDER
2020-01-20, zorgverzekering

"overzichtelijke website"

Meneer Zayzaoui uit DIEMEN
2020-01-20, zorgverzekering

"eenvoudiger kan niet"

Meneer van den Biggelaar uit LIEMPDE
2020-01-20, zorgverzekering

"Goed"

Anoniem uit HOOFDDORP
2020-01-20, zorgverzekering

"Geen 5 sterren omdat informatie over dekking beter kan denk ik. Wel erg fijn dat deze site bestaat!"

Anoniem uit HENGELO OV
2020-01-20, zorgverzekering

"Ben hét beu om teveel te betalen voor dingen die ik niet nodig hebben dat doe ik al 4 jaar lang en tegen mij zeggen ze dat ik kan waarschijnlijk een zorgverzekering vanuit de Gemeente kan krijgen maar ze laten niks van zich horen"

Meneer Fransen uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Thanks"

Meneer Parab uit AMSTELVEEN
2020-01-19, zorgverzekering

"Helder en overzichtelijk!"

Anoniem uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Makkelijk invullen en goede collectiviteit aanbieding. Wat ik miste: op osteopathie te kunnen zoeken. Dit kon wel bij een andere zorgvergelijker. Drie verzekeringen selecteren en naast elkaar zetten om te vergelijken, kon vroeger wel bij independer."

Mevrouw Sluis uit LEUSDEN
2020-01-19, zorgverzekering

"GOOD"

Mevrouw Osinska uit TILBURG
2020-01-19, zorgverzekering

"Gratis tandongevallenverzekering"

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2020-01-18, zorgverzekering

"Makkelijk, duidelijk, snel, binnen een paar minuten gepiept. Makkelijker dan zelf alle websites afgaan. Gratis tandongevallenverzekering is ook een mooie bijkomstigheid."

Anoniem uit UTRECHT
2020-01-18, zorgverzekering