Crisismaatregelen voor woningmarkt verlengd
Deel met een vriend:

Crisismaatregelen voor woningmarkt verlengd

De crisis op de woningmarkt is volgens belangenverenigingen als Vereniging Eigen Huis nog lang niet voorbij, ondanks dat er verbetering zichtbaar is. Volgens staatssecretaris Weekers hebben mensen daarom het komend jaar behoefte aan zekerheid. Er is daarom besloten om de zogenoemde crisismaatregelen voor de woningmarkt te verlengen tot 2015. Dat is goed nieuws voor veel mensen met dubbele woonlasten.

Verhuisregeling blijft drie jaar gelden

Het kabinet was van plan om de zogenaamde verhuisregeling per 2014 terug te brengen van drie naar twee jaar. Dat plan gaat niet door. De verhuisregeling is bedoeld voor mensen die door de crisis hun tweede huis moeilijk kunnen verkopen. Met de maatregel kunnen huiseigenaren die twee woningen hebben, waarvan er een te koop staat, de hypotheekrente van beide woningen aftrekken.

Terugkeerregeling jaar verlengd

De terugkeerregeling wordt ook met een jaar verlengd. Huiseigenaren die hun te koop staande woning verhuren onder de Leegstandswet, houden daarmee recht op renteaftrek als de verhuurperiode is afgelopen.

Bijleenregeling geschrapt

Zodra een te koop staande woning tijdelijk wordt verhuurd, valt deze in box 3 en is de bijleenregeling van toepassing. De eventuele overwaarde op de verhuurde woning wordt afgetrokken van de renteaftrek van de nieuwe woning. Om de financiering van de nieuwe woning niet in de weg te zitten, is de bijleenregeling geschrapt. Nu dus een jaar langer, ook tot 2015.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek