DSW houdt premie zorgverzekering 2015 gelijk
Tip een vriend:

DSW houdt premie zorgverzekering 2015 gelijk

De eerste premie voor de zorgverzekering 2015 is bekend. Zorgverzekeraar DSW houdt de premie voor 2015 gelijk aan dit jaar. De premie voor de basisverzekering blijft dus 95 euro per maand. Ook voor de aanvullende verzekeringen blijft de premie in 2015 hetzelfde. Dat de premie voor DSW gelijk blijft is opvallend, want vorige week tijdens Prinsjesdag kondigde het ministerie van Volksgezondheid aan dat de jaarpremie in 2015 zou stijgen. Volgens DSW schat het ministerie de kosten hoger in dan nodig.

Tussentijdse premieverlaging 2014

Ook maakte DSW bekend dat hun premie over 2014 eenmalig naar beneden is bijgesteld. Daarom krijgen klanten van DSW geld terug. Zij kunnen dit in de tweede helft van november op hun rekening verwachten. Ook vorig jaar verlaagde DSW de premie tussentijds.

Premieontwikkeling zorgverzekering 2006-2015

In onderstaande tabel zie je hoe de premie zich de afgelopen jaren ontwikkelde. Vaak is de premie die DSW bekendmaakt een indicatie voor de hoogte van premies die nog bekend moeten worden.

2006200720082009201020112012201320142015
DSW€1.050€1.137€1.065€1.053€1.080€1.194€1.230€1.230€1.140€1.140
Stijging/daling DSW t.o.v. vorig jaar8,3%-6,3%-1,1%2,6%10,6%3,0%0,0%-7,3%0,0%

Zorgverzekering 2015 vergelijken? Meld je aan voor de Zorgpremie Alert

DSW is ieder jaar de verzekeraar die als eerste de premie voor het komende jaar bekendmaakt. Komende weken zullen de andere verzekeraars volgen. Wil je een seintje krijgen als de nieuwe zorgpremies bekend zijn? Meld je dan aan voor onze Zorgpremie Alert. Zodra alle zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering 2015 bekend hebben gemaakt, krijg je van ons een mailtje.

 

 

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

13 Antwoorden op “DSW houdt premie zorgverzekering 2015 gelijk”

 1. Mathilde schreef op 

  Dit is heel fijn voor iedere verzekerde, want hierdoor moeten de andere zorgverzekeraars ook meegaan met de prijsdaling. Eigenlijk zouden wij met z’n allen DSW moeten belonen voor dit gedurfde initiatief, door elk jaar als eerste met de nieuwe premie te komen. Vooral mensen die nergens korting kunnen krijgen zijn bij DSW goed uit. Ik weet niet of Independer DSW ook aanbiedt en of Independer nog korting geeft? Ik verwacht het niet, omdat DSW niet meedoet met kortingen.

 2. Peter schreef op 

  Super goed nieuws, na alle slechte berichten van de laatste maanden! Neem aan dat dan ook de premie van de intenettak van DSW, Stad Holland, gelijk blijft? Kan iemand mij daarover informeren?

 3. Heleen schreef op 

  Het lijkt zo mooi de premie verlagen of gelijk houden. Maar uiteindelijk betaal je het toch zelf want dan gaat er gewoon weer wat omhoog in de aanvullende verzekering. Want het komt of uit de lengte of ui de breedte. Leuk om te horen maar schijn bedriegt!!!!

 4. janssenjhg schreef op 

  Meestal is het zo, eerst verlaging ,daarna op de aanvullende of bij betalen op de kosten

 5. Mathilde schreef op 

  We moeten even afwachten wat DSW doet met de premies van de Aanvullende Verzekeringen ( en met de inhoud natuurlijk). Ik weet niet hoe dit de afgelopen jaren gegaan is. Zijn de premies van de AV’s meer gestegen dan de premie van de basisverzekering?

  In geval je geen beroep op de AV verwacht, kun je besparen door opzeggen. De reden is doodeenvoudig de prijsverhouding : als de basisverzekering alle grote risico’s dekt voor ca. €1350 per jaar, dan is een AV van bijv. € 400 per jaar veel te duur voor wat hij biedt. Velen hebben deze beslissing in 2014 al genomen. Een duidelijk voorbeeld zijn de tandartsverzekeringen, waarvan bekend is dat zij steeds duurder worden omdat steeds minder mensen een verzekering afsluiten. Bijvoorbeeld een premie van €15 in de maand, en je krijgt maximaal €250 uitgekeerd. Zo’n ” verzekering” moet je natuurlijk nooit nemen!

 6. P. de Groot schreef op 

  Wij zitten tot volle tevredenheid bij de DSW. Een eerlijke verzekering zonder toeters en bellen. Ze hebben bijvoorbeeld niet de premiereductie omdat je bij een of ander bedrijf werkt. Iedereen heeft dezelfde premie. Ook de keuze in pakket is overzichtelijk, Vorig jaar ging ook de premie voor de ‘basis en Topaanvullend’ naar beneden. Basis + aanvullend Top ging in oktober 2013 van 133.75 naar 129.75 en in januari 2014 ging de premie naar 126.25. Hierbij zit zelfs een tandarts verzekering. DSW wij hopen dat jullie ons ook in de toekomst een goede eerlijke verzekering kunnen geven.

 7. P. Janssen schreef op 

  ´Tussentijdse premieverlaging 2014
  Ook maakte DSW bekend dat hun premie over 2014 eenmalig naar beneden is bijgesteld. Daarom krijgen klanten van DSW geld terug. Zij kunnen dit in de tweede helft van november op hun rekening verwachten.´ ???????

  DSW HEEFT HELEMAAL GEEN GELD TERUG GEGEVEN AAN DE VERZEKERDEN

  1. hans de kritikaster schreef op 

   @P.Janssen. Daar moet zèlfs een kritikaster kritiek op geven, want jouw bewering klopt NIET!
   Ik heb het voor je opgezocht en vond de teruggave van € 20,- meteen al op de website.

   VRAAG: Heeft jouw verzekeraars DSW geen nieuwsbrief of lees je de DSW-post niet?

   http://www.dsw.nl/Consumenten/home

 8. P. Janssen schreef op 

  WOORDEN MAAR GEEN DADEN, JOUW BEWERING KLOPT ZELF NIET, WANT ER IS GEEN 20 EURO TERUG GESTORT OP MIJN REKENING…..IK HEB DIT GECONTROLEERD DOOR BIJ INGBANK ´DSW´ IN TE VOEREN IN ZOEKFUNCTIE EN ZIE ALLEEN 10 MUTATIES STAAN VAN INCASSO´S VAN EIGEN RISICO 2014, MAAR GEEN BETALING VAN 20EURO………….BLA BLA BLA

  1. hans de kritikaster schreef op 

   @P.JANSSEN. JE HOEFT HELEMAAL NIET ZO TE SCHRÉÉUWEN!!

   Je krijgt € 20,- teruggestort, zoals op de website staat aangekondigd, in de derde week van december 2014……leuker kan ik het niet maken! Niks bla, bla, bla……maar in ieder geval prettige feestdagen!

 9. hans de kritikaster schreef op 

  @jan. Volgens Zorgwijzer zit je echter wèl bij de drie beste zorgverzekeraars, helemaal goed dus:

  CITAAT
  Consumenten beoordeelden de zorgverzekeraars op premie, vergoedingen en dekkingsvoorwaarden, declaratie en klantenservice. Op basis van deze beoordelingen komt zorgverzekeraar DSW als beste uit de bus met een gemiddeld rapportcijfer van 8,6. De verzekeraar gooide vooral hoge ogen op de onderwerpen Declaraties uitbetalen (8,9) en Klantenservice (8,9). Op de tweede plaats is ONVZ geëindigd met een gemiddeld cijfer van 7,9. Hoge scores uit het onderzoek op declaraties uitbetalen (9,3) en klantenservice (9,0) maar minder op premie basisverzekering (7,9) en vergoedingen en dekkingsvoorwaarden (8,5). De laatste zorgverzekeraar die een plek in de top drie inneemt is Delta Lloyd. Met een rapportcijfer van 7,9 eindigde deze zorgverzekeraar op de derde plaats volgens de mening van de consument. Goede punten volgens de consument uit het onderzoek: declaratie (8,4) en klantenservice (8,2). Premie (7,4) en de vergoedingen werden lager beoordeeld (7,6).
  Zorgverleners beoordeelden de zorgverzekeraars op andere onderwerpen dan de consumenten namelijk, vergoedingstarief, keuzevrijheid, restitutie, administratieve eisen, contractvoorwaarden en klantenservice. Volgens de zorgverleners presteert zorgverzekeraar ONVZ momenteel het beste. Met een gemiddeld rapportcijfer van 7,6 behaalde de verzekeraar de eerste plaats in de categorie zorgverleners. Vooral de onderwerpen keuzevrijheid (8,5) en klantenservice (8,1) werden hoog beoordeeld. Op de tweede plaats is DSW geëindigd met een gemiddeld cijfer van 7,3. De top drie wordt tot slot afgesloten door zorgverzekeraar VGZ, die een cijfer van 4,6 behaald

 10. P. Janssen schreef op 

  DSW HEEFT ZIJN WOORD GEHOUDEN, ZIJ HET ENIGSZINS VERTRAAGD…..DE BELOOFDE 20 EURO IS NU OP MIJN REKENING GESTORT….HET BEDRAG ZAL WORDEN GEBRUIKT OM DE VERHOGING VAN HET EIGEN RISICO 2015 TE COMPENSEREN.

 11. j.van dijk schreef op 

  Ik maak gebruik van een snurkapparaat maar ik kan in geen van de polissen zie of dit is meeverzekerd? daardoor ben ik bang om over te stappen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Alles kunnen vinden "

Anoniem uit HEEMSKERK
16 minuten geleden, zorgverzekering

"Omdat jullie mij per chat en telefoon veel geholpen hebben en de site mij alle info geeft die ik wil hebben. Namelijk alle vergelijkingdetails."

Mevrouw Muradin uit DE MEERN
28 minuten geleden, zorgverzekering

"Goed"

Anoniem uit PURMEREND
30 minuten geleden, zorgverzekering

"helder en duidelijk"

Meneer Huisman uit LUTJEBROEK
1 uur geleden, zorgverzekering

"Super overzichtelijk om de juiste verzekering te kiezen! "

Mevrouw van Schaik uit HUIZEN
1 uur geleden, zorgverzekering

"overzichtelijk en duidelijk"

Meneer Hoog uit DIEPENVEEN
1 uur geleden, zorgverzekering

"vEEL iNFORMATIE. gODE SERVICE"

Meneer Linders uit DEN HOORN ZH
1 uur geleden, zorgverzekering

"Gebruiksvriendelijk en lekker snel afsluiten!"

Meneer Wittebrood uit BERGEN NH
1 uur geleden, zorgverzekering

"Overzichtelijk, prima zorgverzekering zo."

Anoniem uit ALMERE
2 uur geleden, zorgverzekering

"Makkelijk en overzichtelijk"

Anoniem uit AMSTERDAM
2 uur geleden, zorgverzekering

"Duidelijk en overzichtelijk. "

Meneer Pouw uit BREDA
3 uur geleden, zorgverzekering

"Uitstekend"

Meneer Kuyper uit ROERMOND
3 uur geleden, zorgverzekering

"Its very easy and fast"

Mevrouw Deb uit ZOETERMEER
3 uur geleden, zorgverzekering

"Snel en makkelijk verzekeringen vergelijken, afsluiten en overstappen."

Mevrouw Sacramento Mesquita uit SCHIJNDEL
3 uur geleden, zorgverzekering

"Erg duidelijk"

Anoniem uit HAAKSBERGEN
3 uur geleden, zorgverzekering