Een derde van de stellen in Nederland is niet goed voorbereid op het overlijden van een van de partners. Zij verwachten in middelgrote financiële problemen te komen. Die conclusie trekst TNS NIPO, dat onderzoek hiernaar deed in opdracht van REAAL. Een kwart van de stellen heeft wel iets geregeld voor het geval een partner overlijdt.

Regeling niet altijd nodig

REAAL, zelf aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen, is van mening dat niet iedereen een regeling nodig heeft. Toch raadt de verzekeraar stellen aan om te bespreken wat de mogelijke financiële gevolgen kunnen zijn. Directeur Bart Janknegt van REAAL geeft aan dat zaken die heel normaal zijn, zoals het betalen van de hypotheek, ineens een probleem kunnen worden.

Vrouwen zwaarder getroffen dan mannen

Het onderzoek laat verder zien dat vrouwen verwachten zwaarder getroffen te worden dan mannen. Ruim de helft van de mannen zegt voldoende inkomen te hebben als de ander wegvalt. Onder vrouwen is dit maar 27 procent. Dat verschil komt doordat 78 procent van de ondervraagde mannen de grootste kostwinner is. Janknegt denkt dat mannen minder realiseren dat het overlijden van hun partner ook voor hen vervelende gevolgen kan hebben.

TNS NIPO voerde het onderzoek uit onder 1306 mensen van achttien jaar en ouder.

Overweeg overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

Een overlijdensrisicoverzekering voorkomt dat je nabestaanden in financiële problemen komt als jij overlijdt. De hypotheek of huur moet ineens door één iemand worden betaald. Het is dus verstandig om te overwegen om deze verzekering af te sluiten. Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken en afsluiten kan bij Independer eenvoudig.

 

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Makkelijke website, duidelijk en snel te regelen
8