De Eerlijke Bankwijzer, die inmiddels 5 jaar bestaat, start de komende maanden in zes andere landen. Dit doen ze onder de naam ‘Fair Bank Guide’ in de landen Indonesië, Brazilië, Japan, Zweden, Frankrijk en België. De Eerlijke Bankwijzer onderzoekt het beleid van banken en brengt in kaart hoe transparant banken hierover zijn.

Eerlijke Bankwijzer

De Eerlijke Bankwijzer, die ook op Independer wordt getoond, bekijkt naast het beleid van de banken ook waar zij hun geld in investeren. Dit doen ze aan de hand van een aantal thema’s, zoals wapens, gezondheid, natuur, dierenwelzijn en klimaat. Banken blijken gevoelig te zijn voor onderzoeken van de Eerlijke Bankwijzer en de publiciteit daaromheen. De afgelopen 5 jaar zijn er door banken 165 verbeteringen doorgevoerd, op onderwerpen als mensenrechten, rechten van werkenden en wapenbeleid.

Fair Bank Guide

Met de Fair Bank Guide wil de Eerlijke Bankwijzer duurzaam bankieren ook in andere landen dan Nederland stimuleren. De Fair Bank Guide wordt onder andere vertegenwoordigd door Oxfam Novib en Amnesty International.

Wil jij weten hoe duurzaam jouw bank is? Vergelijk dan spaarrekeningen en bekijk per bank de score van de Eerlijke Bankwijzer.

Praat meeÉén reactie op “Eerlijke Bankwijzer ook buiten Nederland actief”
  1. Koos Groenewoud schreef op 

    Ik heb gisteravond (7 september 2105) met aan verbijstering grenzende verbazing gekeken naar de VPRO RADAR uitzendingen. Ik vind het onbegrijpelijk, dat (de bestuurders van) verzekeringsmaatschappijen zo zijn losgezongen van hun klanten, dat ze nog niet eens in de uitzending komen om uit te leggen wat ze gaan doen met foute investeringen. Je kunt er op wachten. Ze gaan klanten verliezen! En dat kan hard gaan. Als organisaties als AVAAZ en / of Change (samen goed voor meer dan 100.000.000 leden) beginnen met acties, dan is the party gauw over.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Altijd de beste prijs
10