Eigen risico zorgverzekering 2013 stijgt naar 400 euro
Deel met een vriend:

Eigen risico zorgverzekering 2013 stijgt naar 400 euro

Het lijkt erop dat het eigen risico op de zorgverzekering in 2013 wordt verhoogd naar 400 euro. Dit meldt RTL nieuws op basis van bronnen in Den Haag. Het eigen risico is op dit moment nog 220 euro. De maatregel is het gevolg van de afspraken uit Kunduz-akkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie waarin is afgesproken dat er 1 miljard euro op de zorg bezuinigd moet worden.

De verhoging betekent dat Nederlanders de eerste 400 euro van hun ziekenhuis- en medicijnkosten zelf moeten betalen. Sinds de invoering van het eigen risico in 2008 is deze al gestegen van 150 naar 220 euro. Met het verhogen van het eigen risico op de zorgverzekering wordt een besparing van 300 miljoen euro verwacht. Er wordt nog gezocht naar een oplossing voor de mensen met een laag inkomen. Hoe dit geregeld gaat worden is nog niet bekend.

Waarschijnlijk zal ook de rollator uit het basispakket verdwijnen, wat nog 20 miljoen extra besparing opleveren.

Patiëntenfederatie NPCF is het niet eens met deze aanpassing en vindt dat er eerst gekeken worden naar andere oplossingen. “Er zit nog zoveel lucht in de zorg zoals onnodige behandelingen, verspilling van medicijnen en slechte samenwerking tussen huisarts en specialist. Daar is nog veel winst te behalen, dus begin daar nou eens. De patiënt betaalt nu al de zorg en krijgt keer op keer de rekening”, aldus Wilna Wind, directeur NPCF.

Update 18 mei 2012:  Het eigen risico wordt definitief verhoogd naar 350 euro

Vrijwillig eigen risico: wel of niet?

Is het voor jou verstandig om een vrijwillige eigen risico te nemen? Gebruik onze beslisboom.

wel of geen eigen risico: beslisboom

Lees meer over: zorgverzekering

Geschreven door: Sharon Gerritsen,

Reacties

86 Antwoorden op “Eigen risico zorgverzekering 2013 stijgt naar 400 euro”

 1. bezorgde nederlander schreef op 

  het is hierweer ronduit belachelijk wat hier wordt voor gesteld.
  De marktwerking zou ervoor zorgen dat de zorg goedkoper werd en hogere kwaliteit. Want het systeem in amerika wat wij hebben overgenomen (vrij marktwerking, privatiseren van de zorg) is zo geweldig. 60 % van de mensen in amerika is niet verzekerd omdat ze de premie niet kunnen betalen!!!!!! Mooie documantaire Psycho. Je wordt er per direct depressief van hoe erg het eigenlijk is daar. En wij nederland (lees Den haag) heeft bijna hetzelfde systeem aangenomen.
  Laten we nou eens stoppen met de onzin van de marktwerking in de zorg. Maak er weer een staatsverantwoordelijkheid van. Gelijke lonen voor de zorgverleners en dezelfde klasse beroep, haal het concurrentiegeding weg wordt de zorg alleen maar duurder en slechte kwaliteit van.
  Hoe ver gaan we het door laten gaan. In 2007 165 no claim terug en nu een plan om in 2013 eigenrisico verhogen naar 400 euro. Dus in totaal 565 euro in moeten leveren voor wat? betere kwaliteit? Betere zorg, en goedkoper..

  Praat me er niet van..

  Rond uit belachelijk noem ik dat.. Worden we een keer wakker Nederland of blijven we gewoon doorgaan..

  1. Marleen Josten schreef op 

   Ik kan het alleen maar met je eens zijn! Amerika is het grote voorbeeld van hoe het NIET moet, maar daar zijn onze politici blijkbaar blind voor. Onze toekomst proberen ze daar tot het verleden te laten horen! Eerstdaags wordt aan de deur bij het ziekenhuis eerst nagegaan hoe je verzekerd bent. Te laag of niet? Draai maar om en ga naar de zgn. FREE clinic, voor de paupers. Lange wachttijden, slechte zorg. Kanker? Jammer, te laag verzekerd; optie: sterven! De zogenaamde vrije marktwerking blijkt maar één kant op te werken: rechtstreeks naar de bankrekening van de manager!

  2. dirk schreef op 

   ik vindt niet normaal ik ben zonder werk wegen me ziekte ik heeft per mand 900euro waar moet die van daan hallen ik vindt schandalig ze keden de mensen gewoon uit ze zijn uit buiters de de haag er zijn nog veel meer mensen die kan betalen ik heeft de tegen me mijn vrouw en me kindren als zo is dan stopt ik er mee ik heeft cpd tia en van alle nog wat
   gr
   dirk verhoef
   uit
   maarssen

  3. pascal schreef op 

   hoop dat de bedenkers,niet genoeg aan een rollator hebben.

  4. twan schreef op 

   we moeten niet meer op deze partij stemmen dan gaan we de boot in rijke worden rijker en arme worden armer

  5. wilfred porsius schreef op 

   Je hebt volkomen gelijk, en als je een rollator echt nodig hebt, kan ik de benen van meneer Ruute leuisen of zo? Ik ben gehandicapt, maar zeker niet achterlijk. Dit zijn achterlijke regels, ik wil meer Rutte wel eens zien, als hij gehandicapt zou zijn. Je mag het niemand wensen, maar………. . Voor dit soort uitlatingen, zou het wel eens nodig/nuttig zijn/ Dan weet hij waarover het gaat, als je een been mist, of arm, ga maar eens een auto besturen. Ik daag hem uit.

   Wilfred Porsius.
   47 jaar gehandicapt, bijna 48.

  6. frederique schreef op 

   verdomme, ik kan dat echt niet betalen…

  7. lasToor schreef op 

   Van Zorgverzekering naar Terreur Verzekering, geleid door kennisloze personen. Een dierentuin is er blij mee je kunt ze zo plaatsen.

  8. Gerard schreef op 

   Eens.
   De ziekenfondsen hadden 5 procent uitvoeringkosten. De rest 95 procent werd besteed aan de zorgvraag.
   Verzekeraars keren slechts 55 procent van de premie uit.
   Rest gaat naar de aandeelhouders. Hoezo marktwerking. Verder zolang farmaceutische fabrikanten in een overlegorgaan met ministerie van gezondheid de markt afgrendelen voor goedkope medicijnen (als voorbeeld viagra 11 euro per pilletje en in india 30 cent) betalen wij burgers het gelag. Met name de vvd was voorstander de zorg in handen te leggen van verzekeraars. Nu moeten de leden dus niet zeuren.

 2. sylvia van es schreef op 

  Ja het is toch zo makkelijk om te bezuinigen. Haal het maar weer bij de eigen risico vandaan. Ik ben chronisch ziek en heb hierbij veel medicatie en ziekenhuiszorg nodig. Nu moet ik al alles bij elkaar schrapen om mijn rekeningen te betalen. Ook mijn vakantiegeld gaat op aan nog niet betaalde rekeningen. Dus als volgend jaar dit echt in werking gezet gaat worden kom ik echt in het nauw want de kosten zijn niet meer te betalen. Eigen risico!!! WMO, Eigen risico!!! Zorg. Wat komt er nog meer bij straks, Heerlijk leven in Nedeland.

  1. Linda L. schreef op 

   tjsa dat krijg je dan he .. stem op de VVD pluk de burger kaal, mensen met een laag inkomen ? en die zijn gezond laten werken wij moeten nou al voor hun betalen zodat ze hun handje op houden bij de gemeente . mensen in d eschuld schanering ga dara is bezuinigen. mensen met een hoge rberoep ga daar eens bezuinigen zoals de politiek .. dan komen w eeen eind. nee mensen die net rond kunnen komen die de vaste lasten kunnen betalen en blij zijn als z eiets extra hebben .. moeten ze dit dan weer in leveren een die eigen risico? Mensen kom in opstand.. dat MAG NIET GEBEUREN!!!

   1. pascal schreef op 

    javvd,maar vergeet die Sap groen links niet.wat is dat kreng rechts.
    groen links staat er zeer beroerd voor,dus nu proberen ze het zo,stem ook niet op die ei bibi heet ie geloof ik.was de CPN er nog maar

   2. stef schreef op 

    Mensen in de schuldsarnering???
    die zitten er juist in doordat de politiek zo bezuing op zoals jij stel mensen met een minimum inkomen die dus net niet rond konden komen door dat idioot bezuinigingsstelsel

  2. dirk schreef op 

   hoi syvia dat heb ik ook chronisch astma en copd 8x tia,s gehad en me benen we worder gewoon uit gekleed door de dan daag ik heeft ook gezegt tegen me vrouw en kindren dan hoeft mij niet meer dan stopt ik per 1 jauari 2013 er ik bloed verdunners ascal en pufie voor me longen en veel meer
   gr
   dirk

 3. johan schmidt schreef op 

  kunnen we dan nix doen eraan we gaan zo meteen alleen de basis betalen en gaan niet meer naar de dokter omdat we het simpel niet kunnen betalen dit gaat gebeuren die gasten in denhaag hebben geen klagen die verdienen bakken met geld 400 euro lachen ze om laten ze eerst bij hun beginnen met besparen laat ze een smart rijden inplaats van een bmw 7 serie met alles er op en er aan

 4. jane schreef op 

  ik stel voor, waarvoor nemen ze niet gelijk ons salaris helemaal in beslag. Ze pakken toch al alles van ons af. Nog even en we kunnen me z’n alle onder de brug gaan wonen. Waar gaat dit heen. Het gaat zo ver komen dat niemand zich meer kan laten verzekeren want niemand kan dit meer betalen. 2013 400 euro en wat, wordt het in 2014, 500 euro 2015. 600 euro, sorry hoor maar schiet mij maar lek. Want ik snap het echt niet meer.

 5. chris schreef op 

  Belachelijk, laat ze zelf geld inleveren en het wachtgeld opheffen per direct. En 10 procent in leveren, per fractie max 1 dienst auto, en bij hoge uitzondering het regering vliegtuig gebruiken

  1. Linda L. schreef op 

   Nee joh hun hoeven niet in te leveren altans hun merken het niet zoveel salaris hebben ze per maand, dus ze moeten het wel van de kleine man pikken.ik wiln iemand beschuldigen maar ga eens na wat in d evoetbal voor een miljoenen er door heen. hoeveel buitenlanders komen ons land in en hebben recht op uitkering en weet ik veel meer. mensen die in d ebijstand zitten die nooit gewerkt hebben en ook niet willen werken bij zulke mensen daar moeten ze maar eens beginnen. mensen die in de schul sanering komen die zeggen ach maakt mij niet uit schulden ik betaal gewoon weg niet 3 jaartjes en ik ben schulden vrij.. ga daar eens bezuinigen!! maar niet bij de gewonen burgen die het al zwar genoeg hebben en zeker niet bij mensen die cronisch ziek zijn. schandalig waar moet dat heen met Nederland!!

 6. Eva schreef op 

  Belachelijk! Ga lekker bezuinigen op de bonussen van de grote heren. Als het werkelijk €400 wordt, zet ik mijn verzekering stop. Dan ga ik hen ook echt niet meer maandelijks financieren. Ik had beter in Zweden kunnen blijven wonen.

 7. piet schreef op 

  Helemaal mee eens!!! 400 euro is niets voor heb behoud van onze hoge kwaliteit zorg,
  Kijk maar eens naar de VS daar ga je gewoon dood op straat tegenwoordig

  1. Mirakel schreef op 

   Ja en hier straks ook?

  2. pascal schreef op 

   lul, wij wonen niet in amerika,zeker ook vvdertje???????????????????zo goed is de zorg ook niet hier met al die missers,koninkshuis weet dat ook.die gaan voor ieder wis en wasje naar het buitenland

 8. Patrick schreef op 

  Waar gaat het inderdaad heen. Ben bang om naar een dokter of ziekenhuis te gaan.
  Wij als gezin zijn al dan 800 euro kwijt als we zorg nodig hebben. Boven op de bezuinigen van hypotheek, loonbelasting wat je meer moet betalen, van 19 naar 21 procent belasting, gewoon simpel dochtertje gaat naar de Dansles en die kosten worden ook naar 21 procent gebracht. Sportschool noem maar op alles word duurder. Reiskosten beperking.
  Zijn heel wat bezuinigen die mijn gezin raakt. Heb een normaal inkomen maar ziet er naar uit dat ik de bezuinigen niet
  aan kan. Denk maar stoppen met werken !!!

 9. Fred schreef op 

  Eva – Je zorgverzekering stop zetten gaat niet. Als je jezelf niet verzekerd krijg je eerst een brief van het CVZ waarin staat dat je je moet verzekeren. Als blijkt dat je niet binnen 3 maanden hebt verzekerd moet je een boete van € 356,49 betalen. Als blijkt dat je daarna, weer een termijn van 3 maanden, nog niet verzekerd bent, weer een boete van € 356,49. Deze worden geind door het CJIB. Betaal je deze niet, dan schakelt het CJIB een deurwaarder in.

  Besluit je je premie van je huidige zorgverzekering niet meer te betalen, dan wordt je door je zorgverzekeraar bij het CVZ aangemeld als wanbetaler. Je betaald dan aan het CVZ de basispremie met een opslag van 30%. De schuld van achterstallige premie blijft bestaan. Deze wordt niet betaald van de opslag.

  1. Conniecootje schreef op 

   Conclusie……mensen nemen alleen nog maar een basisverzekering, omdat het MOET, maar gaan niet meer naar de dokter om zo die kosten niet meer te hoeven betalen. Ik vraag me af of de hoge heren snappen hoeveel levens dit gaat kosten, of valt dat ook onder bezuinigen??????

   1. Linda L. schreef op 

    Volgens mij wel .maar ze denken ook zo.. je kan wel jaren niet gaan naar een arts .. uiteindelijk moet je toch gaan voor je pijntje of ziekte en dan pakken ze al het geld van je af!!dus wie wint dan??? wij niet de politiek die lachen zich kapot. maar ga jij jaren niet naar een dokter dan kost dat ook veel geld. mensen gaan minder en houden hun geld op zak. neem b.v de 21% wat per 1okt. in gaat.wat denk je wat dat duurder wordt .. premie 400,- de 21% .. waar moet dat heen gaan.. arme worden armer en de eijke worde rijke.. !!!!!en uit eindelijk komt er een vette opstand maar dan is het te laat!! dus mensen doe nu iets en niet over 5jaar.

 10. Peter schreef op 

  Ik denk dat als dat zo doorgaat dat we allereerst veel senioren naar landen als Thailand en de Filipijnen zien vertekken:

  – woonlasten liggen er laag tot heel laag

  – medische kosten liggen daar ook erg laag in vergelijking tot Nederland; kun je van je eigen bijdrage heel wat medicijnen mee kopen en meer van verwachten dan twee bezoekjes aan de specialist

  – prachtig weer het hele jaar door

  – lekker en goedkoop uit eten iedere dag

  En daar kan je tenminste wel rondkomen van je AOW en als je dan nog een pensioentje hebt dan heb je het helemaal goed.

  Zijn daar ook steeds grotere Nederlandse kolonies dus aanspraak genoeg.

  En voor diegenen die nog moeten wachten op de AOW zal het voordeliger kunnen zijn om gewoon eens in de zoveel jaar een vakantie naar India te boeken en daar naar de tandarts te gaan voor een habbekrats vergeleken met wat het hier kost. Meteen ook voor het hele gezin kleren en nieuwe brillen kopen – een designer bril van 400 eurotjes hier heb je al voor 40 eurotjes daar! Over een kostuum of een leren jas nog niet te spreken. En dan heb je nog een leuke vakantie gehad ook.

  1. Frank schreef op 

   Ben het helemaal met je eens, ik doe dit al tientallen jaren!
   Vorig jaar nog drie tandartsbezoekjes aan India gebracht (totale kosten 200 Rupees = 3 euro!), brilmontuur laten repareren (50 rupees = minder dan een euro), schoenen laten repareren (30 rupees = 50 eurocent) en ga zo maar door. En natuurlijk weer een prachtige vakantie gehad.

   1. Peter schreef op 

    Slim! Doe ik dus ook. Maak gewoon een lijstje van wat ik allemaal nodig heb en eind dit jaar of begin volgend jaar gewoon een reisje India. Met lege koffer daar naar toe en een volle terug. Spijkerbroek hier kopen? Dacht van niet. lol

    Tandarts hier? Gekkenwerk als je de rekening ziet.

    En zoals je al zei, dan nog een prachtige vakantie gehad in een mooi land. :)

 11. Rick schreef op 

  Tijd voor een revolutie zou ik zeggen.

  Als wij geen recht op leven hebben dan die gore stink lappen uit den haag ook niet.
  Alles word tegenwoordig afgepakt van de normale mens terwijl die t*fus leijers zich alleen
  ma druk maken of ze wel genoeg bonussen krijgen.

  Eigenlijk zou iedereen gewoon het betalen van de zorgverzekering moeten boycotten
  als een front tegen de staat!

  Opgerot!

  1. Ruud schreef op 

   Ben ik helemaal mee eens, maak met zijn allen een vuist, en stop massal het betalen van zorgpremies en belastingen, we moeten dit uiteraard wel met z’n allen doen, zou dit lukken denk je? ik ben er bang voor….

  2. Tasdan schreef op 

   Helemaal mee eens en we moeten staken en staken en nog eens staken. We kunnen het nu amper betalen en dan leven we in Europa ??? Ik merk hier niets meer van we worden alleen armer.

  3. nancy schreef op 

   Daar zijn wij het ook helemaal mee eens.laat ze daar in den haag maar gaan bezuinigen bij hun zelf.als je hier samen werkt voor je gezin word je gestraft, je bent verplicht dure huizen te huren nu weer een vette verhoging voor je ziekenfonds.je kunt maar beter gaan scheiden dan heb je een kleiner inkomen kun je goedkoper huren of werkeloos gaan worden dan krijg je toch weer subsidies.WE WERKEN ALLEEN NOG MAAR OM ALLE REKENINGEN TE KUNNEN BETALEN, PLEZIERTJES ZITTEN ER NU AL NIET MEER AAN

 12. Maria schreef op 

  Iedereen moet niks meer betalen allemaal opzeggen die ziekenfonds. al is het maar 1 maand uit protest, we gaan hun of de EU niet meer verrijken!!!!!!!!!!!!!!!!Ze zijn echt GEK, zij hebben eerst alles toegelaten, en dan draaien ze alles weer terug Typisch Nederlands.
  Mensen laat je niet gek maken door de politiek, dat zij zich maar laten opnemen in een inrichting!

  1. Ruud schreef op 

   Mee eens, Dit aso-zooitje in Den Haag regelrecht naar Siberie sturen op de rug van een raket… en 12 september niet stemmen op deze zooi, is de beste manier om eraf te komen.

   1. Linda L. schreef op 

    volop staken met heel nederland. met praten en schrijven bereik je niks mee. de bevolking moet gewoon gaan staken in Den-Haag.denk dat je daar veel meer mee bereikt!

 13. Mehmet schreef op 

  Wat gaan we naar de klote zeg,het doet de rijken niks maar de normale staandaard mens is de pineut.Nederland gaat echt naar de klote,echt jammer.Maar gelukkig heb ik toevluchtsoord naar mijn vaderland Turkije waar de economie sterker en sterker word en de omstandigheden naar behoren.Verzekering kost haast niks en je kunt tegenwoordig naar alle luxe ziekenhuizen heengaan.Belastingen zijn erg erg laag,eten kost niks,altijd mooi weer,geen stress.echt over nagedacht en het duurt niet lang meer ,ik ben 40 jaar waarvan 39,5 in NL ,Nu is het welletjes tijd om te vertrekken en mijn kids zijn nog zeer klein dus kunnen ze daar mooi opgroeien en studeren.fijne avond mensen

  1. Ruud schreef op 

   Je hebt mazzel met Turkije, die zijn nog geen lid van Europa, wees blij, want dat betekent alleen maar ellende en crisis…

 14. Nederlands Volk schreef op 

  Besparingen ???
  Alle beetjes helpen!! Nederland heeft een gebrek aan geld…
  Een oplossing?
  577 afgevaardigden, 343 senatoren, 30 ministers en staatssecretarissen.
  Als HUN lonen worden verlaagd met 1000 euro, zou elke maand 950.000 euro worden gespaard. 950.000 x 12 = 11,4 miljoen……
  Laat circuleren. WIJ KUNNEN OOK OPLOSSINGEN VINDEN. Getekend: Het Nederlandse volk!!!

  1. nog meer nederlands volk schreef op 

   bravo!

 15. petra schreef op 

  het lijkt erop dat ik met mijn astma medicijnen moet stoppen
  wil ik nog iets leuks doen. 220,= was al veel maar dat redden we net
  mijn man en ik samen 440,00. daar gaat ons vakantie geld!!!!!!
  bespaar op de kraam zorg gemiddeld zijn mensen deze zorg 1 of 2 keer nodig
  in hun leven daar komen we wel overheen.
  maar medicijnen ????????????
  waar moet dit heen?
  diegenen in de politiek die zich daar hard voor maken ga ik stemmen en dan interesseert het me niet wat voor een partij het is toch allemaal 1 pot nat. deze mensen verdienen zo veel dat ze zich daar niet druk over te maken. goed en prima dat er een regeling komt voor de minima ,maar de mensen die daar net boven zitten dan? WAT BEN IK BOOS!

  1. Peetjemeteenbeetje schreef op 

   Daar noem je wat die kraamzorg. Dat zit standaard in het basispakket. Prima natuurlijk, maar als je géén kinderen hebt of je bent uit de luiers enz. enz. Daar blijf je voor betalen dus. Kunnen ze geen verzekering samenstellen waar dat deel uit is gehaald? Dat scheelt hen en ons in de kosten…Zo zijn er misschien nog meer van dat soort zaken..

   1. Daphne schreef op 

    @peetjemeteenbeetje, dat heet nou solidariteit… De mensen die wel gebruik maken van kraamzorg betalen net zo goed mee aan de rollator van oudere mensen. Wel zo eerlijk, toch.

   2. Marjolein schreef op 

    Dat kan bij FBTO. Je betaalt alleen voor de module die je kiest, dus niet voor gezinsplanning als je 80 bent of voor ouderenzorg als je 18 bent.

 16. Joke schreef op 

  Prima plan. Pak de chronisch zieken maar, want die trekken dat het beste…. Of wacht… Waren dat misschien al de mensen die het al zwaar hadden???

  1. Muizzy schreef op 

   Ik ben dus een chronisch zieke.. Kan niet zonder mijn dure astma medicijnen. Wel aardig dat ik elk jaar een kleine bijdrage van 50€ terug krijg.. Maar aan de andere kant gaat 350€ veel te ver. De basisverzekering is al idioot hoog. Geen tandarts erbij. Ik ben nu nog steeds een brug aan het afbetalen die ik een jaar geleden heb laten zetten.. Toen was ik aanvullend verzekerd. Maar de kosten waren natuurlijk veel hoger. Ik moet elke maand 180€ aan mijn verzekering betalen. Puur daarvoor en de premie. Het eigen risico niet eens meegerekend. Het is voor mij bijna onmogelijk. Ik heb nu zelfs een achterstand van een paar maanden :-( Ik verdien niet superveel. Nu loop ik al een maand met een kapotte kies. Ik kan niet eens de tandarts bellen, omdat daardoor de kosten alleen maar oplopen. Dat ga ik al helemaal niet redden.. Willen ze ons allemaal kapot maken?

 17. Wakkere Nederlander schreef op 

  Wij kunnen dan wel teleurgesteld of boos zijn of gefrustreerd, over al deze diep trieste maatregelen,maar hebben wij dat niet door onze versplinterde ideeën m.b.t. tot geconditioneerde religie en conditionering van partijvoorkeuren, aan onszelf te danken ?

  Linkse partijen reageren door hun geconditioneerd schuldgevoel op het feit dat Ontwikkelingshulp moet blijven bestaan.
  Rechtse partijen zijn het daarmee eens, zij het omreden van het feit dat bedrijven in de ontwikkelingslanden kunnen worden opgericht en directeuren en aandeelhouders steeds meer geld te kunnen verdienen en dat is slechts mogelijk door Ontwikkelingshulp die in de zakken van de plaatselijke machthebbers verdwijnen.

  Wanneer worden wij eens WAKKER !!

  In deze periode van crisis die volgens deskundigen nog zeker 6 jaar of langer zal voortduren is de slogan van De Nederlandse Bevolking Eerst – een vies woord waarop een taboe rust.

  Subsidie voor Kunst ? De Kunstenaars die Nederland in het verleden beroemd hebben gemaakt hadden nooit van Subsidies gehoord en moesten hun eigen broek ophouden – wanneer iemand een echte kunstenaar is zal dat blijken ook zonder subsidies.

  Iedereen zou van zijn/haar hobby graag een beroep maken, maar laten zij daar zelf voor zorgen en geen beroep doen op de medeburgers van onze Gemeenschap die wel hun bijdrage aan onze economie willen geven.

  In september van 2012 hebben wij de mogelijkheid om over onze geconditioneerde grenzen heen te stappen – laten wij ons zoals voorheen als makke schapen weer naar de slachtbank leiden en naderhand ach en wee klagen – of maken wij aan zowel de linkse als rechtse partijen duidelijk dat de slogan De Nederlandse Bevolking Eerst, het belangrijkste gegeven is om door deze crisis heen te komen.
  De tijdgeest geeft duidelijk aan dat wij MOETEN vernieuwen – alle voorheen geldende waarden zijn ons niet meer van nut – op alle fronten dient Verandering te komen willen wij overleven en niet zoals het Romeinse Rijk roemloos ten onder gaan.
  Ik blijf hopen, maar ik heb er een hard hoofd in, omdat ons volk de EENHEID helaas reeds lang geleden heeft verloren – doordat onze kritiek op de Slogan Verdeel en Heers door onze onbewustheid, gelegenheid heeft gekregen om vaste voet te krijgen.

 18. idioot schreef op 

  Idioot om te zien dat mensen vinden dat ze overal recht op hebben. Beetje huilen over vakantie geld. Zorg kost geld, vakantie ook. Kiezen dus!

  1. Henny schreef op 

   Op welke planeet woont deze idioot.
   Hij kan zich blijkbaar niet voorstellen:
   Dat mensen ziek worden en afhankelijk zijn van medicijnen die nu extra geld gaan kosten.
   Dat mensen die nu ouder zijn dan 65 en meestal reeds op 12 jarige leeftijd zijn begonnnen met werken en niet wisten wat een 40 uur werkweek was en hier nu de tol voor moeten betalen omdat het lichaam niet meer kan, met grote zekerheid weten zij helemaal niet wat het is om op vacantie te gaan.
   Dat deze mensen ervoor gezorgd hebben dat het ons goed ging todat de zakkenvullers die nooit genoeg krijgen Nederland in de problemen brachten.
   Dat deze mensen ervoor gezorgd hebben dat wij nu bevrijdingsdag kunnen vieren.
   Deze idioot moet zich schamen dat hij deze mensen als huilebalken neerzet want ze hebben niet te kiezen.

  2. sylvia van es schreef op 

   Idioot jij zegt dat ik een keuze moet gaan maken, maar sorry ik kan geen keuze maken omdat mijn gezondheid dat niet toe laat. Ik heb er trouwens niet voor gekozen om ziek te worden, ik heb ook niet de keuze om voor een vakantie te gaan. Dat zit er niet vanwege mijn gezondheid.
   Jij zegt dat we denken dat we overal recht op hebben, maar was het maar zo….. Volgens mij weet je niet waar je het over hebt en zal je ook met geen geldzorgen zitten. Lekker makkelijk om zo hier een bericht te plaatsen!!!!!!!!!!!!

  3. Ruud schreef op 

   Ik mag hopen dat jezelf goed ziek wordt en op alle fronten wordt gepakt, weet je hoe prettig dit is, met dat stomme gezwets van je.

   IDIOOT!!!!

 19. Eva schreef op 

  @ Fred, dat weet ik. Ik vergat er bij te zeggen dat ik me dan tevens bij de gemeente laat uitschrijven en mijn woning als postadres zal hanteren ;)

 20. asdasdas schreef op 

  bezuinigen op zorg kunnen ze maar ze kijken niet naar mensen die thuis zittenmet een uitkering en te lui zijn te werken kanker op met met die flikkers uit denhaag ik zeg met ze alle de straat op en protesteren tegen deze belachelijke bezuinigen

  1. Marjolein schreef op 

   Ik ben het 100% met je eens.

  2. yvonne de nijs schreef op 

   nooit met kanker te maken gehad?

  3. Ruud schreef op 

   Ik ben het met je eens, maar wat die enge ziekte kanker hier nu weer mee te maken heeft, dit woord volgende keer niet meer gebruiken, want is niet leuk voor mensen die hier mee te maken hebben gehad.

  4. Conniecootje schreef op 

   Helemaal mee eens!!

  5. murat schreef op 

   mensen we zitten allemaal te klagen over bezuinigigen maar
   het is onze eigen schuld een beetje want we doen er niets aan
   we moeten metzen allen staken

 21. yvonne de nijs schreef op 

  ik vraag me toch nu wel af hoelang we ons moeten laten plukken door deze regering.is het niet eens tijd omdaar tegen in verzet te komen.waarom niet terug naar het ziekenfonds voor de lagen inkomens?

 22. Peter schreef op 

  Een betere besparing zou zijn AOW, kinderbijslag en hypotheekrente aftrek inkomens en vermogens afhankelijk te maken.

  Het Koninklijk Huis is een familie die ongeveer een miljard euro bezit en toch krijgen de leden AOW en kinderbijslag. Te gek voor woorden.

  Ik ken AOWers die een VET pensioen hebben, een groot eigen vermogen, en dan nog steeds een AOW. Waarom?

  Of wat te zeggen van wachttijd meteen afschaffen? Bonussen? Weg ermee!

  1. Conniecootje schreef op 

   Jij kent aowers met Vet pensioen?? dan behoor jij zeker tot die mensen die bang zijn dat er aan je riante salaris geplukt worden. Dus lekker stelen van oude mensen, van de kinderbijslag, wat zoveel huishoudens zo nodig hebben. Lever jij lekker alles in maar laat mensen die hun hele leven zich rot hebben gewerkt en met zijn tweeen van 1500 euro rond moeten komen met rust!!!

   1. Peter schreef op 

    Je hebt niet goed gelezen: ik ben juist TEGEN het hebben van zowel AOW en een vet pensioen.

    Mensen met een vet pensioen dat boven de AOW ligt hebben juist GEEN AOW nodig.

    En nee, ik ben ik helemaal niet voor de last leggen bij de mensen die rond het minimum inkomen zitten. Integendeel, laat de rijken en dik verdienende de last betalen.

    En zoals ik zei: kinderbijslag zou inkomens en vermogens afhankelijk moeten zijn. Dus met een gezamenlijk inkomen van rond de 1500 euro zou je juist kinderbijslag moeten krijgen. Maar als je op een gezamelijk inkomen van 2500 euro zit juist weer niet.

 23. Ronald schreef op 

  Die supergraaiers in Den Haag, deze zogenaamde Kunduz coalitie verdienen het niet om nog in de regering te komen, want een dergelijke coalitie die alleen maar de burger kan pakken met laffe bezuinigingen en verhogingen van eigen risico’s en zorgpremies wat op dit moment voor de meeste burgers toch al niet meer op te brengen is, mede omdat ze daar in Den haag te lui zijn om verdere mogelijkheden te bekijken, en te bang voor Europa en de rijken, en de burger dan maar te pakken, want de nuchtere Nederlander durft toch niks te zeggen.

  Dasarbij zijn ze dermate angstig voor Europa, die bodemloze put, dat alles voor Europa en de Burgers leven in armoede, is dit dat welvarende Nederland? Foei Den Haag, schaam je….

  De rijke graaiers worden rijker, mede gestimuleerd door dit beleid, de normale burger wordt armer en kan straks naar de voedselbank, terwijl waarschijnlijk in frankrijk en in griekenland een regering wordt ingestemd tegen europa, dus over een jaar of 10 is Europa toch naar de knoppen.

  Mensen word wakker, stem op 12 september dus niet voor dit Kunduz bewind van VVD, CDA. D66, CU en Groen links, want Nederland wordt echt kapot bezuinigd, en wij als burger krijgen hiervan voortdurend de rekening gepresenteerd, terwijl de rijken alleen maar lachen want die kunnen alleen maar meer graaien.

  Kom eindelijk in verweer tegen dit a-sociale zooitje in Den Haag en stem tegen dit beleid.

  Neem het huidige zorgverzekeringsstelsel op de schop en maak dit weer inkomensafhankelijk, zoals voorheen met het ziekenfonds, toen ging het goed, waren er weinig klachten en was het voor iedereen betaalbaar.

  En stap uit Europa, want sinds die tijd is het een en al probleem en crisis.

  Hier in Nederland geldt: ALLES VOOR EUROPA EN DE RIJKEN, NIKS VOOR DE BURGER!!!! Nederland gaat hierdoor, net als de rest van Europa naar de knoppen.

 24. Conniecootje schreef op 

  Wat ze hiermee bereiken is dat mensen dus geen medicijnen meer halen, geen dokters meer bezoeken en de sterfte, vooral onder de oudere , zal toenemen. Dat is precies wat VVD CDA, Groen links en al die andere hufters juist willen, straks geen last meer van de vergrijzing. Maar op ontwikkelingshulp wordt niet bezuinigd terwijl dat geld in de zakken van de hoge heren beland. En het koninklijk huis……waarom moet onze Kroonprins een vakantiehuis van weet ik hoeveel miljoen. En dan ministers die notabene zelf ontslag nemen, ze krijgen een vette premie mee en auto met chauffuer!!!Bezuinig daar maar eens op en op het salaris van alle leden van de regering. Moet je eens kijken wat het oplevert

  1. Ronald schreef op 

   Ook daarmee ben ik het volkomen eens, en we kunnen met z’n allen voorkomen dat dit land op deze manier naar de knoppen gaat, door deze aso-graaiers VVD, CDA, D66, CU en Groen Links met Jolanda Slap eruit te stemmen op 12 september, en aktie te ondernemen tegen deze graaicultuur in Nederland. Dus mensen WORD WAKKER!!!!

  2. twan schreef op 

   daar ben ik het mee eens met jou laat dat prinsjes dag maar eens ff weg
   dan gaan de kosten ook weer omlaag bij de burgers en die dikkoppen doen die ook mee aan de bezuinigingen ja vergeet dat maar snel die pakken zig wel weer meer in dat kunnen ze goed maar de menssen stemmen toch op hun dat zijn jullie ook zelver schuld stem niet meer op die parteien

 25. patrick schreef op 

  als we nou eens beginnen met de afschaffing van het jsf toestel dat scheeld alweer een paar miljoen,daarna de regerings partijen flink afslanken, iedereen op de fiets laten gaan ipv een te dure auto die door de staat betaald wordt,verder ontwikkellings hulp stop zetten (we hebben het geld zelf hard nodig)en verder die gevallen regeringen die de 4 jaar niet halen de helft van het salaris betalen i.p.v. de volle mep als dan dat ze er weer een grote klere zooi gemaakt hebben .stelletje profiteurs en zakken vullers zijn het. vroeger was alles beter ,het is nu zo hoe meer je betaald des te slechter de service

 26. delikadir schreef op 

  eigen risico 400 euro? een gezin 250 euro per maand + sommige medicijnen kost met geld. als je van fyso gebruikt 20% zelf betalen. als je psychische klachten heeft 20% zelf betalen + 220 euro eigen kosten. als je allemaal optelt zijn het totale kosten per jaar is 4000 euro bijna. ik word er helemaal gek van!!!

 27. Piet schreef op 

  Nederland, op dit moment het land van de afgrond voor een heleboel Nederlanders. Hardwerkende mensen met een laag salaris.Alles wordt maar duurder en duurder, boodschappen, belastingen, gas electra,huurverhogingen 2,3%, etc teveel dus om op te noemen.Lonen gaan niet omhoog( Ja stijging van 1,5% ) te verwaarlozen dus. Waarom moeten wij bezuinigen? Iedereen in Nederland betaald gemiddeld €400 loonbelasting p/mnd. Er van uitgaande dat wij 10 Miljoen betalende inwoners hebben, dan levert dat de staat per jaar minimaal €48 Miljard op. En wat leveren alle andere belastingen op?……daar wordt niet over gesproken en als je het weet dan wordt je pas echt ziek.Verpakkingsbelasting,wegenbelasting,successierechten,rioolbelasting,vervuilingsbelasting,erfpacht,belasting op lege Cd-roms en DVD’s accijnsbelasting en zo kan ik nog wel even doorgaan. Moeten wij nu nog echt gaan stemmen?, nou echt dus niet meer. Onze regeringen hebben het staatskas te kort gecreërd, niet wij als burger.Wij laten ons al de les lezen door een stelletje hypocrieten in Den Haag, maar ik ben niet van plan om ook nog naar een of andere klojo in Brussel te luisteren.
  Eigen risico €400?? dat lijkt mij een prima idee, maar dan geen maandelijkse zorgverzekeringspremie meer van gemiddeld € 125 want dan kan dit ook wel naar een €90 p/mnd.

  Groeten van een hele boze Nederlander

  1. Ronald schreef op 

   Ook hier ben ik het geheel mee eens.

   We moeten als Nederlanders eens WAKKER!! worden omdat we als burgers constant worden voorgelogen door Den Haag, alleen om te verbergen dat ze o zo bang zijn voor Europa, die toch al bezig is om naar de knoppen te gaan, en om al die fouten die daar door die graaiers in Den Haag zijn gemaakt, te verbergen en dit vervolgens maar weer over de rug van de burgers recht te trekken, zoals de partij voor graaiers, de VVD dit constant doet, echter zelf verdienen ze wel steeds meer.

   Laat deze zooi Europa kont kruipers, de schoothondjes van Brussel zien dat we het hiermee niet eens zijn en dat we het zat zijn, zoals in Griekenland en Frankrijk is gebeurd, ga je niet stemmen dan gaat je stem naar de verkeerde partij, echter stem deze zooi eruit op 12 september en kies een alternatieve of een protest partij, dit is een van de goede en weinige mogelijkheden om deze zooi graaiers naar Siberie te sturen.

   Daarbij zou je als werknemer eindelijk eens massaal en met z’n allen de handdoek in de ring moeten gooien en platgooien dit land, worden ze (hopelijk) vanzelf wakker in Den Haag.

 28. klu schreef op 

  this toch belachelijk voor woorden dat wij geld moeten ophoesten voor alle vluchtelingen en illegalen die ons land binnenkomen
  dat moeten wij als burger ophoesten onder het mom €400 eigen risico op de zorg
  zij denken in den haag dat de nederlandse burger stom is
  ik denk dat het verantwoorde oplichting is
  jaren terug heb een waargebeurde film gezien met denzel wassington die een zoontje had die geopereerd moest worden aan zijn hart
  maar dat ging niet door omdat zij tekort verzekerd waren
  toen zei ik al dat het in nederland ook zover komt
  ik vind het ronduit niet normaal en stem op de goede partij met de verkiezingen

  1. Ronald schreef op 

   Volledig mee eens, als we dit nu allemal doen, dan raken we misschien dit zooitje ongeregeld in Den Haag een keer kwijt.

 29. Mario schreef op 

  We kunnen met zun allen hele forums volschrijven en onze gal uit spugen , maar dat helpt niets, het enigste wat helpt is 12 september je stem goed gebruiken en nooit meer op dit graaizooitje stemmen,, maar ik zie dat niet gebeuren,al jaren klagen we en toch word er nog steeds op deze partijen gestemd,wij zijn de schuldigen,wij moeten ons gezond verstand gebruiken en ons enigste wapen dat we hebben ONZE STEM goed gebruiken, dan alleen kunnen we hier iets aan doen !!!!!
  wij kunnen er met zun allen voor zorgen dat dit niet gaat gebeuren !!!
  wij hebben de macht op 12 september, en geloof me,, ze praten allemaal zo mooi onze heren politici, maar ze zijn zo bang voor 12 september..
  een stem op een van deze partijen is een ja voor deze bezuinigingen,een stem op een andere partij is een duidelijk nee tegen deze bezuinigingen en een nee tegen het geldzuigende Brussel..
  Het ligt allemaal in onze handen op 12 september,wij maken dan de dienst uit, dus wees wijs en ga allen stemmen !!!
  YOU GOT THE POWER !!! USE IT !!!!!

 30. Peter schreef op 

  Het probleem is dat men in Den Haag gewoon hun gang kan gaan. Behalve op internet is er niemand die protesteert.

  Op 12 september stemt iedereen weer op CDA, VVD, D66 en de heren kunnen hun gang blijven gaan.

  Politici die de vinger op de zere plekken leggen (Wilders) worden afgeschilderd als dorpsidioot en het gewone volk geloofd dit. Als je stemt op PVV hoor je er gewoon niet meer bij. Aangezien Wilders zelf niet meer kan leven van zijn verdiende geld door bedreigingen e.d. durft de man de waarheid te spreken die voor alle anderen in politiek Den Haag hard aankomt. Het verkiezingsprogramma van de PVV treft namelijk DIE mensen in hun portemonnee, en niet de burger. Dat kan niet de bedoeling zijn toch?

  Mensen stem tegen VVD, CDA, D66, CU, Groenlinks. Laat de Kunduz het uitzoeken.

 31. patricia schreef op 

  hallo
  mijn vraag is wat gebeurt er met de pensioenen van overleden mensen?
  gaat dat geld niet naar de nabestaanden zoals dat in turkije wel gedaan word.
  of steekt de overheid dat in hun eigen zak

  1. watdenkje schreef op 

   wat denkt u zelf
   ze graaien dat ook doodleuk in hun eigen zakken

 32. twan schreef op 

  als dit zo door gaat met die zakken vullers krijgen we het zelfde als in amerika dat daar alleen de rijke menssen een verzekering nog hebben en dat de arme menssen dat niet meer kunnen betalen en ook niet meer worden geholpen als ze in een ziekenhuis terecht komen
  en dat hier in ons land meer word gestolen niet alleen door die zakken vullers maar dat zijn jullie opok zelfer mee aan schuld jullie stemmen ook op deze menssen ik niet ik stem op wilders die doet teminste wat en zo moeten jullie ook doen vecht er voor anders komt er hier niet van terecht en ze doen maar bezuingen kan ook anders zo als prinsjes dag en nog meer dat kost al veel geld en die staats heren moeten zelfer eerst gaan bezuinigen en minder loon krijgen kijken wat die er van vinden als men ze na het werk worden betaald wat ze doen en niet meer dat ze ook net rond komen zo als meer gezinnen dat moeten en niet zo vaak vakantie maken andere menssen kunnen hier alleen van dromen een vakantie temaken ga er voor doe samen hier iets aan laten we dat zo maar toe wat die heren doen wij volk zijn samen sterker als hun daar

 33. Susan schreef op 

  Als alleenstaande moeder is het moeilijk rond te komen in deze tijd…

 34. semi schreef op 

  Ik ben een buitenlander en ga voor PVV stemmen.
  MENSEN WE MOETEN ECHT IETS (VERANDERING) AAN DOEN.
  Ik stem PVV!!!
  En laten we a.u.b. ook buiten internet ons stem horen wat efficienter gaat worden

 35. johan schreef op 

  Afghanistan, kinderbijslag naar buitenland, welzijnwerkers naar buitenland, bankiers directeuren en managers van woningbouwveenigingen die lopen te graaien, gezinshereniging, immigratie (geeft stijgende zorgkosten), JSF vliegtuigjes, bijdrage aan brussel, betalen aan de zuideuropese landen en nog veel en veel meer. Last but not least, die geweldige euro die ons door de strot is geduwd. door het linkse addergebroed. wat zijn hollanders toch naief.

 36. pappaharry schreef op 

  ‘t Haagse pluche is de stemmer niet vergeten (die krijgt uitgekookte achterkamer-dealtjes op zijn bord en wordt dan door de kat én door de hond gebeten) ; vind het maar gek als iemand daar niet hondsdol van wordt !

 37. siham schreef op 

  ik vind dit ma onzinn echtt ik meen ht pva vvd zijnn ziek in hun hoofd om dat hun ton verdiend permaandd darom den ze dit wijjjjj gewoon inkommmen hebben 1200euro ma goed ik vind onzin hun moetten okkk zoo bedragg leren me leve dan weten ze hoe het voelt

 38. janneman schreef op 

  (Ver)nederland is “gewoonweg” het staartje van Amerika, in vele opzichten. Je wordt toch al ziek bij de gedachten 350 euries in te moeten leveren?!. Het haags politiek zooitje flink laten inleveren, dat zouden ze moeten doen. IK BETAAL IN IEDER GEVAL HE-LE-MAAL NIKS! ZOU IEDEREEN MOETEN DOEN! Ze zoeken het hier maar uit met die gore regeltjes van ze!!!. Als het me te heet wordt onder m’n voeten, dan donderstraal ik gewoon naar een fatsoenlijk land.

 39. dutchartistjelke schreef op 

  We zitten hier nu wel allemaal onze gal te spugen maar er gebeurt niets mensen !! Het gaat gewoon door maakt niet uit welke partij ,STOPPEN dit beleid want we gaan allemaal ten onder hieraan .HOE !!! protesteren ,,of willen we nog langer wachten met al die verhogingen .
  premie betalen naar inkomen dat is correct en weg die eigen risico,s .elk jaar betaald men eerst alles zelf , waarvoor is er dan een verzekering ? die verdienen miljoenen ,tevens de medische industrie .

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"goede service"

Anoniem uit APELDOORN
2017-09-26, autoverzekering

"Alles makkelijk online"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-28, autoverzekering

"goede duidelijke service"

Dhr. J.F.P.M. Pijpers uit ROTTERDAM
2017-09-27, autoverzekering

"Top, handig, betrouwbaar "

Dhr. Groenink uit 'S-HERTOGENBOSCH
2017-09-20, beste-in-1-pakket

"snel en makkelijk,ga zo door"

Dhr. Z. de Graaf uit APELDOORN
2017-08-22, autoverzekering

"Altijd overzichtelijk site en makkelijk dingen uit te zoeken en af te sluiten."

Anoniem uit HAARLEM
2017-09-09,

"Omdat ik bezig ben met een militaire opleiding en enorm veel sport."

Dhr. B.J. Kroeb uit ALKMAAR
2017-10-01, zorgverzekering

"Duidelijk en heel makkelijk!"

Dhr. R.J. Roeffen uit VUGHT
2017-08-29, overlijdensrisicoverzekering

"goed geholpen"

Dhr. Rijksen uit ALMERE
2017-10-16, beste-in-1-pakket

"Snel geregeld "

Anoniem uit ZWAAG
2017-10-09, autoverzekering

"Makkelijk en eenvoudig zelf af te sluiten zonder kleine lettertjes "

Anoniem uit CAPELLE AAN DEN IJSSEL
2017-08-29, autoverzekering

"Makkelijk"

Dhr. J. Root uit ARNHEM
2017-09-09,

"Goedkope verzekering voor de auto, zeer snel, en goedkoper dan mijn vorige afgesloten."

Anoniem uit LEEUWARDEN
2017-10-04, autoverzekering

"duidelijk en overzichtelijk"

Anoniem uit OUWSTERHAULE
2017-09-15, woonverzekering

"Independer is goed"

Anoniem uit DORDRECHT
2017-10-06, autoverzekering