Geld voor starterslening bijna op
Deel met een vriend:

Geld voor starterslening bijna op

De starterslening is zo populair dat het geld hiervoor bijna op is. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN) verstrekt deze leningen, en zij hebben dit bekend gemaakt. Er zijn dit jaar tot nu toe al ruim 5.000 startersleningen verstrekt. Ter vergelijking: in heel 2013 waren dit er 4.000.

Starterslening

Met een starterslening kun je een bedrag bovenop je hypotheek lenen dat je de eerste jaren niet hoeft af te betalen. De regeling is ooit bedacht om de huizenmarkt op gang te brengen: starters kunnen makkelijker kopen zodat mensen ook weer kunnen doorstromen. De overheid en de gemeente betalen allebei de helft van je starterslening.

Als de overheid hier mee stopt, zullen veel gemeenten hier waarschijnlijk ook mee stoppen. Gemeenten proberen het kabinet nu zo te beïnvloeden dat het budget weer aangevuld wordt. Uit onderzoek in opdracht van het SVN blijkt dat er door de startersleningen meer nieuwbouwwoningen gebouwd zijn.

NHG

Eén van de voorwaarden om voor een starterslening in aanmerking te komen is dat je je hypotheek afsluit met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Als je je huis gedwongen moet verkopen en je kunt je starterslening niet terugbetalen, dan wordt dit opgevangen door NHG. Gemeenten lopen dus weinig risico.

Wil je je eerste huis kopen en ben je op zoek naar een starterslening? Een hypotheekadviseur kan je alles vertellen over de voorwaarden en of jouw gemeente deze lening verstrekt.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Lening? Vergelijk en vraag aan

Geld kan ik je niet geven. Wel al mijn kennis over leningen

vergelijk leningen

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek