Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft besloten dat rekeninghouders bij failliete banken niet te maken krijgen met een voortijdig einde van de hypotheekrenteaftrek. Bij faillissement van een bank kan de curator de hypotheekschulden van bankklanten – meestal gedeeltelijk – verrekenen met het geld dat zij op een spaar- of andere rekening hebben staan. Hierdoor neemt de eigen woningschuld plotseling af en vervalt dus ook een deel van de hypotheekrenteaftrek.

De Jager heeft besloten dat in deze situaties de hypotheekrenteaftrek blijft behouden als er binnen een periode van 2 jaar opnieuw een hypothecaire lening wordt afgesloten. Hij nam het besluit naar aanleiding van het faillissement van DSB. Een soortgelijk besluit werd eerder genomen rond het faillissement van Van der Hoop.

Huis kopen?

Checken hoeveel hypotheek jij maximaal kan krijgen? Gebruik onze handige tool

Praat mee2 Reacties op “Hypotheekrenteaftrek loopt door bij faillissement bank.”
  1. Angela schreef op 

    Beste Independer,
    Ik heb een Persoonlijke Lening bij de DSB.
    Sinds de faillisement heb ik keurig iedere maand aan mijn betalingsverplichting voldaan.Binnenkort breekt de periode aan waarbij ik boetevrij kan inlossen. Volgens de DSB kunnen geen leningen worden ingelost omdat zij zullen doorgaan met het vorderen van het maandbedrag. Dit is toch raar? Volgens de website van dsb mogen er wel extra bedragen worden gestort maar geen leningen worden ingelost!Kan dit?

  2. Inge schreef op 

    Staatssecretaris de Jager spreekt deze week in de media over “Willen DSB hypotheekhouders hun belastingaftrek behouden dan moeten zij binnen 2 jaar hun hypotheek elders onderbrengen”. Dat lijkt mij de omgekeerde wereld? De Nederlandsche Bank is er door het afgeven van een bankgarantie toch toe verplicht om hypotheekhouders tegen ongewijzigde voorwaarden onder te brengen bij een andere bank? Onze hypotheek loopt nog 8 jaar. Oversluiten kost ons dus a) boete b) een – waarschijnlijk hogere rente en daarmee hogere maandlast c) afsluitprovisie nieuwe polis en d) notariskosten.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Good overview and explanations, but progress saving isn't always working
8