Ieder uur een andere stroomprijs
Tip een vriend:

Ieder uur een andere stroomprijs

Volgend jaar starten Qurrent, Vereniging Eigen Huis en Liander een proef voor huishoudens met een slimme meter. Driehonderd huishoudens krijgen de mogelijkheid om voor de volgende dag, per uur, de elektriciteitsprijzen te zien. Hierop kunnen zij dan hun verbruik afstemmen om zo te besparen op hun elektriciteitskosten.

Prijzen

De prijs voor stroom ligt tussen de 3 en 7 eurocent, dit is zonder 14,9072 eurocent belasting en ODE (opslag duurzame energie). Als je goed in gaten houdt wat het moment is dat de elektriciteitsprijs laag is, kun je stroom afnemen voor minder dan 18 eurocent. Zet je op deze momenten bijvoorbeeld de droger en de wasmachine aan, dan bespaar je energiekosten.

Wanneer is het goedkoop?

Op momenten dat leveranciers verwachten dat er weinig elektriciteit wordt verbruikt, zal de prijs laag zijn. Dan is het dus gunstiger om elektriciteit te gaan verbruiken. Deze proef is gericht op toekomstige ontwikkelingen, waarin verwacht wordt dat het energiesysteem gaat veranderen. Als er in de toekomst nog meer elektriciteit wordt opgewekt uit windenergie en zonne-energie, worden de prijsverschillen nog groter. Want als het hard waait, wordt er meer opgewekt en daalt de elektriciteitsprijs. Ook zullen apparaten steeds slimmer worden en gaan ze zichzelf inschakelen als de energieprijs laag is.

Je kunt ook op je energiekosten besparen door over te stappen. Vergelijk energieleveranciers en zie wie jou de voordeligste of groenste energie levert.

Lees meer over: energie

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

3 Antwoorden op “Ieder uur een andere stroomprijs”

 1. hans de kritikaster schreef op 

  NAGEVRAAGD:

  Wordt de slimme-meter nu gevolgd door investeringen in energie-on-demand vragende wasmachines, diepvrieskasten, afwassers enz. die door deze nieuwe software/techniek allemaal vervangen moeten worden?

  Dan spaar ik energie, maar moet een veelvoudige in nieuwe apparaten investeren?

 2. Beste Hans de Kritikaster,

  De techniek die nodig is om de apparaten “slim” te maken zal worden ingebouwd in de nieuwe apparaten. Mocht u gebruik willen maken van deze nieuwe technieken dan zal u inderdaad moeten investeren in nieuwe apparaten. Voor deze test is het nog niet nodig om slimme apparaten te hebben. De mensen kunnen de apparaten zelf instellen of aanzetten op het gewenste tijdstip. Het zal ook nog even duren voor de apparaten slim genoeg zijn om zichzelf aan te zetten op het juiste moment.

  U bent natuurlijk niet verplicht om uw apparaten te vervangen. U kunt uw huidige apparaten ook gewoon behouden en deze zelf bedienen.

  1. hans de kritikaster schreef op 

   Eigenlijk denk ik, dat we al binnen vijf jaren huishoudelijke apparaten niet meer zullen kopen maar leasen. Geen kapitaal nodig, geen gedoe meer met garantie of monteurs en altijd het nieuwste zuinigste en slimste in huis.

   De privé-auto-lease als voorbeeld, maar ook mijn verwarmingsinstallateur biedt nu al HR-ketels met een lease-contract aan. Zonnepanelen misschien niet, maar ik zou er waarschijnlijk ook een warmtepomp bij-leasen.

   ERGO: Ik gaa nog niet sparen voor nieuwe huishoudelijke apparaten.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Energie vergelijken en direct afsluiten

Check in vijf minuten wat voor jou de beste energieleverancier is

energie vergelijken

"Top, ik heb wat ik op zoek was."

Dhr. Kruszko uit BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
4 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"Duidelijk en snel afsluiten"

Anoniem uit HILVERSUM
6 uur geleden, woonverzekering

"Altijd genoeg keuze en goede en duidelijke uitleg. Wat ik zelf heel prettig vind is dat je onder je eigen account 1 overzicht hebt met wat voor verzekeringen je hebt afgesloten, meerdere aanbieders onder 1 dak."

Dhr. Zeijlmans uit ANDIJK
2019-05-24, rechtsbijstandverzekering

"goede vergelijking"

Anoniem uit EDE GLD
2019-05-24, autoverzekering

"Duidelijk overzicht van alle gegevens om mee te vergelijken en altijd goede extra aanbieding zowel bij zorg en auto verzekering"

Mevrouw van der Scheer uit GRONINGEN
2019-05-24, autoverzekering

"ik heb ervaring met independer.eengoede.alleen die brand.dat heb ik tegen.maar ik heb gedaan wat ik kon.ondanks debrandwonden heb ik deze woning gered.zo erg was het.kon me niks schelen pijn is relatief.ik voelde het niet op dat moment groet J.Verla"

Meneer Verlaan uit AMSTERDAM
2019-05-24, woonverzekering

"Dit is de eerste keer dat ik via jullie een verzekering sluit"

Anoniem uit ZAANDAM
2019-05-24, reisverzekering

"goed duidelijk en makkelijk "

Dhr. Willemsen uit WOLDENDORP
2019-05-24, lenen

"zeer snel en eenvoudig de beste en goedkoopste verzekering afgesloten ."

Dhr. Mol uit ALMERE
2019-05-24, reisverzekering

"VEEL DUIDELIJKE INFO"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-05-24, reisverzekering

"werkt gewoon top!"

Dhr. Van De Wiel uit DRUNEN
2019-05-24, energie

"Top"

Mevrouw Hendrikse uit ROTTERDAM
2019-05-24, autoverzekering

"GOED"

Anoniem uit UTRECHT
2019-05-24, energie

"Helemaal top"

Anoniem uit MAASSLUIS
2019-05-24, energie

"Goed en snel geregeld "

Dhr. Wijk uit SCHAGEN
2019-05-24, overlijdensrisicoverzekering