Korte vakantie? Check je doorlopende reisverzekering
Tip een vriend:

Korte vakantie? Check je doorlopende reisverzekering

Het is meivakantie! Voor veel ouders de ideale gelegenheid om in de auto te stappen en met de kinderen erop uit te gaan. Maar hoe ben je eigenlijk verzekerd tijdens een dagje weg? En wat als je tijdens een autorit of korte vakantie in het buitenland belandt? Een paar belangrijke verzekeringstips voor jou en je kinderen. 

Reisverzekering geldt alleen bij geboekte reis met overnachting

Heb je een doorlopende reisverzekering dan ben je het hele jaar verzekerd. Ook tijdens een korte vakantie in Nederland of net over de grens. Je moet wel kunnen aantonen dat je op vakantie was, bijvoorbeeld met een bon van je overnachting. Verblijf je bij familie? Dan kun je vaak ook met andere aankoopbonnen aantonen dat je wel echt op vakantie was. Een dagtrip naar een pretpark in Nederland of net over de grens, valt niet onder je doorlopende reisverzekering.

Kind gewond in Duitsland of België: bel 112

Ga je een dagje de grens over naar Duitsland of België? En raakt je kind gewond? Goed om te weten dat je voor spoedeisende hulp overal in Europa het alarmnummer 112 kunt bellen. En dat je in elk ziekenhuis geholpen wordt. Je zorgverzekering vergoedt medische kosten tot het Nederlandse tarief. Kinderen moeten wel bij een van de ouders zijn meeverzekerd. Neem ook altijd de zorgpas van je kinderen mee als je erop uit gaat.

Ga je naar een land waar de zorgkosten duurder zijn dan in Nederland, zoals Oostenrijk of Denemarken? Dan kun je deze hogere kosten verzekeren met een aanvullende zorgverzekering. Blijf je overnachten? Dan kun je medische kosten ook verzekeren bij je doorlopende reisverzekering. Dit is vaak voordeliger en je bent meteen voor extra kosten verzekerd voor als je langer moet blijven. Let erop dat je je hiervoor niet dubbel verzekert.

Pech met de auto

Ga je met de auto op vakantie en krijg je pech? Neem dan contact op met je pechhulpdienst om zo snel mogelijk verder te reizen naar je bestemming. Met een pechhulpverzekering wordt je auto ter plekke gerepareerd. Valt je auto niet te repareren? Dan kun je een vervangende auto krijgen of een vergoeding voor hotelovernachtingen. Ook de latere terugkeer van de auto naar Nederland wordt, afhankelijk van de gekozen dekking, vergoed door je reisverzekering. Check voor je reis of je bent verzekerd voor pechhulp in het buitenland. Is dit niet geregeld via een pechhulpdienst of via jouw autoleverancier? Dan kun je dit ook aanvullend verzekeren op je doorlopende reisverzekering. Let er wel op dat je dit niet dubbel verzekert.

Ga je met de fiets op vakantie? Ook voor je fietsvakantie zijn er reisverzekeringen die je helpen met reparatie of vervangend vervoer.

Smartphone of tablet verzekeren

Zijn je kinderen onderweg op de achterbank zoet met een smartphone of tablet? Dan heb je waarschijnlijk een rustige reis voor de boeg. Maar deze rust kan snel verdwijnen als je kinderen waardevolle spullen beschadigen of verliezen. Schade of diefstal van je spullen, krijg je vergoed van je reisverzekeraar. Je hebt wel de dekking voor bagage nodig. Wil je je smartphone of tablet goed verzekeren? Neem dan contact op met een van onze experts om een goede bagageverzekering te vinden. Het maximumbedrag dat je voor een smartphone of tablet vergoed krijgt, verschilt per reisverzekering. Dat verschil kan oplopen tot honderden euro’s. Bekijk de vergoeding per reisverzekering voor een verloren of gestolen smartphone.

Kom je terug van je vakantie en heb je schade gehad, meldt dit dan direct bij je reisverzekering. Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig om te checken of je doorlopende reisverzekering nog past bij je vakantieplannen.

Dagje weg in Nederland

Ga je een dagje weg in Nederland en beschadigen je spullen? Kijk dan of je inboedelverzekering deze schade vergoedt. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met je verzekeraar.

Lees meer over: autoverzekering, reisverzekering, zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Altijd alles goed afgehandeld en betrouwbaar. "

Anoniem uit ROTTERDAM
4 uur geleden, autoverzekering

"beste servies"

Meneer Mohammadi uit HOLWERD
2019-12-08, autoverzekering

"Omdat heel goed en ik ben al jaaren "

Meneer Arsalan Ahmed uit AMSTERDAM
2019-12-08, autoverzekering

"Moet nog blijken Pas bij Independer"

Anoniem uit AMERICA
2019-12-08, autoverzekering

"Zeer professioneel en klantvriendelijk te woord gestaan bij telefonisch consult - op zondag!!- "

Anoniem uit REIJMERSTOK
2019-12-08, autoverzekering

"Goede service"

Anoniem uit EIJSDEN
2019-12-08, autoverzekering

"Snel en simpel dankjewel?"

Mevrouw Gokluk uit HAARLEM
2019-12-08, autoverzekering

"Uitstekend service en heldere informatie "

Meneer Afyouni uit WEERT
2019-12-07, autoverzekering

"Weil alles ganz deutlich auf der seite erklärt wird Schritt für schritt "

Meneer Azabi uit VENLO
2019-12-07, autoverzekering

"eenvoudige duidelijk website"

Anoniem uit AMERONGEN
2019-12-07, autoverzekering

"Heel goed"

Anoniem uit HARDERWIJK
2019-12-07, autoverzekering

"Makkelijk en voordelig"

Anoniem uit DRUTEN
2019-12-07, autoverzekering

"Prima service "

Meneer Wikarta uit 'S-GRAVENHAGE
2019-12-07, autoverzekering

"Veel ervaring mee en goed!"

Meneer van Oudenallen uit DINXPERLO
2019-12-07, autoverzekering

"Omdat het gemak is online te verzekeren"

Meneer Kural uit UDEN
2019-12-07, autoverzekering