Bijna 1,2 miljoen mensen heeft in december 2015 de overstap gemaakt naar een nieuwe zorgverzekering. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van informatiecentrum van de zorg Vektis.

Voorlopige cijfers hoger dan vorig jaar

In het zorgseizoen van  2014-2015 wisselden 1,1 miljoen mensen van zorgverzekeraar. Het overstappercentage lag toen op 6,5 procent. Dit jaar zijn bijna 1,2 miljoen mensen overgestapt.  Dit staat gelijk aan een overstappercentage van 7 procent. Het gaat hierbij nog wel om voorlopige cijfers. De definitieve cijfers worden in april bekend gemaakt.

Nog tot 1 februari de tijd om over te stappen

Verzekerden konden tot en met 31 december overstappen van zorgverzekering. Als ze voor 1 januari hun huidige zorgverzekering hebben beeindigd, hebben ze nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. Hierdoor kunnen we nu alleen nog spreken van voorlopige cijfers.

Ben je zelf ook nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Maak dan een vergelijking op onze website.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4