Op 7 april is het weer zover: Open Huizen Dag. De dag waarop huizenverkopers letterlijk hun deuren openzetten. Ben je van plan om één of meerdere huizen te bezoeken? Dan kun je nu al een aantal dingen doen om je goed voor te bereiden. We zetten alle tips en trucs voor je op een rij. En heb je vragen over je hypotheek? Ook op Open Huizen Dag zitten onze experts voor je klaar. Je kunt ze bellen tussen 10:00 en 16:00 uur. 

Je maximale hypotheek berekenen

Het allerbelangrijkste is dat je weet wat je maximale hypotheek is. Want een huis van een half miljoen bezoeken als je ‘maar’ 200.000 euro kunt lenen, heeft natuurlijk geen zin. Independer heeft hier een tool voor ontwikkeld waarmee je heel gemakkelijk in één oogopslag ziet wat je maximale lening is. Kom je er niet helemaal uit? Geen zorgen, onze experts zitten voor je klaar. Bel ze gerust op 035 – 626 55 44.

> bereken je maximale hypotheek

Een goede planning maken

Als je weet wat je maximaal kunt lenen, weet je ook welke huizen je kunt gaan bezoeken. Een compleet overzicht van alle deelnemende huizen vind je op de website van Funda. Stippel van tevoren een route uit en bepaal voor jezelf hoe lang je in ieder huis wilt rondkijken. Op die manier haal je het maximale uit de dag. En zie je na twee minuten al dat dit niet je droomhuis is? Voel je dan niet verplicht om te blijven, maar ga vast verder naar het volgende huis.

Tip: loop van tevoren al even een rondje door de verschillende buurten. Bevalt het je niet? Dan hoef je het huis waarschijnlijk ook niet te bezichtigen.

Tips & trucs voor de dag zelf

Een huis bezichtigen is leuk, maar ook moeilijk. Want waar let je op? Hoe kun je de huizen nog van elkaar onderscheiden? Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we wat tips en trucs voor je op een rij gezet:

  • Bekijk de buurt, loop een rondje. Hoe zijn de buren?
  • Neem een meetlint mee.
  • Neem een knikker mee om te zien of de vloer recht is.
  • Ga een tweede keer kijken bij de huizen die je bevallen.
  • Check de kraan even op waterdruk.
  • Koop je alleen? Neem toch iemand mee.
  • Maak foto’s.

Print onze checklist uit en neem deze mee. Maak veel aantekeningen en foto’s. Zo kun je thuis alles nog eens nakijken.

Droomhuis gevonden, en nu?

Als je je droomhuis hebt gevonden, kunnen we ons voorstellen dat je niet langer wilt wachten. Je kunt altijd gelijk een bod uitbrengen bij de makelaar van de verkoper. Maar wil je eerst nog wat meer informatie? Onze experts zitten op Open Huizen Dag speciaal voor je klaar tussen 10.00 en 16.00 uur. Je kunt ze bereiken op 035-626 55 44.

Bij Independer kies je zelf je hypotheek

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf je hypotheek kunt kiezen? Bij Independer regel je zelf de beste hypotheek voor jou. En omdat je het zelf doet, betaal je ook een stuk minder. Voor 495 euro heb je de best passende hypotheek. En sluit je ook een overlijdensrisicoverzekering via ons af? Dan betaal je daar slechts 100 euro afsluitkosten voor. En geen zorgen: onze experts helpen je bij iedere stap. Zo doe je het nooit alleen.

Update: per 8-4-2019 zijn de prijzen voor een hypotheek via Independer iets verhoogd. Je betaalt nu 595 euro voor execution only en 1195 euro voor een hypotheek met advies.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Good overview and explanations, but progress saving isn't always working
8