Premie zorgverzekering 2016 iets omhoog
Tip een vriend:

Premie zorgverzekering 2016 iets omhoog

De premie voor de zorgverzekering in 2016 stijgt met 7 euro. Gemiddeld betaal je volgend jaar dan 103 euro per maand. Ook het eigen risico gaat iets omhoog, van 375 naar 385 euro. Dat staat in de plannen die op Prinsjesdag officieel gepresenteerd worden, maar al zijn uitgelekt. Veel mensen ontvangen wel meer zorgtoeslag.

Uiteindelijke premie wordt bepaald door zorgverzekeraars

De definitieve premie voor 2016 bepalen de zorgverzekeraars zelf. De stijging die nu is aangekondigd, is een voorspelling van het ministerie van Volksgezondheid. De afgelopen jaren bleek regelmatig dat de uiteindelijke premiestijging meeviel. Dat we ieder jaar meer betalen voor onze zorgverzekering, komt omdat de zorgkosten nog steeds toenemen.

Eigen risico naar 385 euro

Het eigen risico gaat in 2016 met 10 euro omhoog en komt uit op 385 euro. Het eigen risico is in 2008 ingevoerd en is sindsdien jaarlijks gestegen. Destijds betaalde je 150 euro aan eigen risico, inmiddels is dat ruim het dubbele. Je betaalt dit bedrag voor zorg uit de basisverzekering, met uitzondering van onder andere de huisarts, kraamzorg, verloskundige hulp, ketenzorg en wijkverpleging.

Meer zorgtoeslag

Om de stijgende zorgpremie wat tegemoet te komen, gaat de zorgtoeslag in 2016 ook omhoog. Of je recht hebt op zorgtoeslag en hoeveel je dan ontvangt, is afhankelijk van je inkomen. De meeste mensen die daar nu recht op hebben, krijgen er ongeveer 67 euro bij. Meer over zorgtoeslag en het aanvragen hiervan vind je op de site van de Belastingdienst.

Wat wijzigt er precies in 2016?

Inmiddels is er een aantal concrete wijzigingen bekend voor de zorgverzekering van volgend jaar. Wat er precies verandert, lees je op onze pagina over de zorgverzekering 2016.

Zorgverzekering 2016 afsluiten vanaf half november

Vanaf half november kun je op de website van Independer een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2016. Rond die tijd hebben alle zorgverzekeraars hun premie bekendgemaakt. DSW is traditioneel de eerste zorgverzekeraar die hiermee naar buiten komt. Vaak is dat eind september.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle nieuwe zorgpremies? Meld je dan aan voor onze Zorgpremie Alert 2016.

 

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Één reactie op “Premie zorgverzekering 2016 iets omhoog”

  1. M.Budding schreef op 

    ik ben door een ernstige ziekte in de WAO belandt, ik krijg nog maar 10% van mijn laatst verdiende loon want de stelling van je krijg 75% van je laatst verdiende loon gaat helaas niet op , ja je krijgt de door hun vastgestelde norm van 1520 euro maximaal per maand al heb je 2 miljoen per jaat verdient , dus die stelling van 75% van je laatst verdiende loon gaat helaas niet op want die krijg je niet !!! en geloof mij de rekeningen gaan gewoon door die blijven gewoon komen en ze verwachten dat je die dus ook gewoon betaalt ondanks dat je 90% minder loon krijgt , ik ben al 23 keer voor de rechtbank gedaagt omdat ik mijn rekeningen niet meer kan betalen , rechter oordeelt dat de baten ontbreken dus alles wordt iedere keer afgewezen maar ze blijven gewoon tot je dood toe aan de gang om je geld te kunnen innen , ik maak mijzelf er nu niet druk meer om en gooi de brieven die ik krijg van mensen die denken van mij geld te krijgen wat ik niet heb gewoon in de prullenbak , gelukkig kunnen ze geen beslag op mijn inkomen laten leggen omdat ik te weinig heb om beslag op te leggen , ik ben er achter gekomen dat de maatschappij niet aan je leefgeld kunnen komen , dat is 60 euro in de week , daar kan geen beslag op gelegt worden

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Snel en makkelijk"

Mevrouw Peters uit APELDOORN
2 uur geleden, zorgverzekering

"Good"

Anoniem uit MAASTRICHT
5 uur geleden, zorgverzekering

"Zeer makkelijk en simpel"

Mevrouw Marcu uit 'S-GRAVENHAGE
9 uur geleden, zorgverzekering

"Hell goed"

Mevrouw Martins uit MAASTRICHT
2020-02-22, zorgverzekering

"Zeer waardevolle en uitgebreide vergelijking, waardoor de keuze gemakkelijk wordt gemaakt."

Meneer Luijkx uit RUCPHEN
2020-02-22, zorgverzekering

"henkie"

Anoniem uit LINSCHOTEN
2020-02-22, zorgverzekering

"Goed en duidelijk alles "

Meneer Oehlers uit ROTTERDAM
2020-02-21, zorgverzekering

"Luisterend oor van de klantendienst, goede opvolging"

Anoniem uit MAASTRICHT
2020-02-20, zorgverzekering

"Omdat ik makkelijk vind om zo "

Meneer Qorbani uit AMSTERDAM
2020-02-20, zorgverzekering

"Alles snel en makkelijk kunnen vergelijken! Misschien handig om wat beter alle kleine extraatjes te tonen die de verzekeraars bieden? Bijv. de vergoeding van de SkinVision app bij JustCZ & CZ, scheelt toch wel 50,-!:)"

Anoniem uit SCHIEDAM
2020-02-19, zorgverzekering

"Easy to get a insurance "

Meneer Caio AMARAL uit ZOETERMEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Erg fijne hulp bij het kiezen van de juiste verzekering. Alles verliep soepel en het fijne ontwerp van de site maakte het vergelijken eenvoudig."

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-02-18, zorgverzekering

"zeer blij met gratis tandarts . ben blij met me nieuwe verzekering. dank uw "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, snelle en duidelijke service"

Anoniem uit WORMERVEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, goede telefoniese inlichtingen."

Anoniem uit LEIDEN
2020-02-18, zorgverzekering