‘Premie zorgverzekering 2019 stijgt met 10 euro per maand’
Tip een vriend:

‘Premie zorgverzekering 2019 stijgt met 10 euro per maand’

In 2019 gaan we een stuk meer betalen voor onze zorgverzekering. Bronnen rond het kabinet melden dat op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt* dat de zorgpremie met ruim 10 euro per maand stijgt. Independer heeft de voorspelde premie sinds 2006 vergeleken met de uiteindelijke premie. Aalt van Bokhorst, zorgexpert bij Independer: “Het blijkt dat de voorspelling van het kabinet een aardige indicator is, maar niet perfect. De eerste premie bekendmaking van DSW is bijvoorbeeld een veel betere indicator voor de uiteindelijke premie.” DSW is traditioneel de eerste verzekeraar die, meestal eind september, haar premies bekendmaakt.

Verschillende redenen voor premiestijging

De jaarlijkse nominale premie komt in 2019 uit op 1432 euro. Dat is 124 euro meer dan dit jaar het geval is. Eerder dit jaar voorspelde verzekeraars ook al dat de premie in 2019 een stuk hoger zou worden. Bekijk hier een overzicht van de voorspelde nominale premies van de afgelopen jaren en het verschil met de definitieve premies.

Het kabinet noemt verschillende redenen voor de premiestijging. Zo lopen onder meer de lonen en prijzen in de zorg op vanwege de aantrekkende economie. Ook blijven de zorgkosten stijgen en hebben verzekeraars te maken met het financieren van de wijkverpleging. Sinds 2015 is die verantwoordelijkheid van de gemeente naar de zorgverzekeraars gegaan.

Zorgverzekeraars bepalen uiteindelijke premie 2019

Dat het kabinet een premiestijging voorspelt, wil nog niet zeggen dat iedere verzekeraar dit doorvoert. Uiteindelijk bepalen de verzekeraars zelf wat hun zorgpremie voor 2019 wordt. De laatste jaren blijkt dat de premie die het kabinet voorspelt vaak hoger ligt dan de uiteindelijke premie van de verzekeraars.

Wil je als eerste de definitieve premies voor 2019 weten? Meld je dan aan voor onze Zorgpremie Alert.

Eigen risico blijft gelijk en zorgtoeslag stijgt

Het goede nieuws is dat het eigen risico in 2019 op 385 euro blijft. Dat zal ook in 2020 en 2021 het geval zijn, omdat regeringspartijen VVD, CDA, ChristenUnie en D66 dat vorig jaar in het regeerakkoord hebben vastgelegd. Daarnaast stijgt ook de zorgtoeslag, om de hogere zorgpremie tegemoet te komen.

Alle wijzigingen zorgverzekering 2019 op een rijtje

Op onze zorgverzekering 2019 pagina staan alle veranderingen die tot nu toe bekend zijn. Op Prinsjesdag, over precies een week, worden alle wijzigingen gepresenteerd door het kabinet.

*Update 19-9-2018inmiddels is vanuit de miljoenennota bevestigd dat de premie inderdaad met ongeveer 10 euro per maand stijgt. Bekijk alle wijzigingen voor de zorgverzekering 2019.

Lees meer over: zorgverzekering

Reacties

3 Antwoorden op “‘Premie zorgverzekering 2019 stijgt met 10 euro per maand’”

 1. Blogsucker schreef op 

  Zelden een branche meegemaakt die zo aan beroepsdeformatie lijdt. Leer toch eens out of the box te denken! De branche doet of zorg een roeping is maar het constante geschreeuw om meer budget en geld maakt het tot betaalde liefde. Daar wordt normaliter één partij altijd ongelukkig van.

  Kijk even mee:

  Een verpleegkundige niveau 5 verdient volgens CAO netto maximaal zo’n 15 euro per uur. Datzelfde zorguur wordt voor € 60 tot 80,- gedeclareerd en door de gemeenschap opgehoest.

  Is er dan niemand zo slim ‘andersom te rekenen’ en zich af te vragen in welke bodemloze put dat tussenliggende geld verdwijnt? Werkgeveraandeel oké maar deze proporties? 1+1= 2 en geen 3. Als je dan door beroepsdeformatie niet doorgrondt dat de zorginstellingen hun overhead onder de post directe kosten boeken, blijf je in kringetjes draaien.

  Staaf het eens out of the box aan de hand van dit voorbeeld in ronde bedragen:
  Als niet-gecontracteerde zorg mogen ZZP’ers slechts € 55,- declareren tegenover gecontracteerde zorg € 63,– tot € 80,–

  De declaratie die de cliënt voor niet-gecontracteerde zorg indient wordt echter maar voor 75% vergoed. De ZZP’er staat daarmee voor de keuze dat slechts 75% van haar werkzaamheden vergoed wordt. Tenzij de klant bereid is die 25% te betalen. Dat is nooit het geval. Dus accepteert zij dat voor dit bedrag. En MET PLEZIER volgens econoom Mathijs Bouman in Nieuwsuur van 21 augustus. Hij maant zorgbeslissers niet langer traditioneel te denken.

  Een ZZP’er krijgt derhalve van die ingeschaalde werkzaamheden van € 60-€80, slechts € 55,05 en na aftrek € 41,28. Zet dat ook nog even af tegen de loondienstslaaf van CAO 15 euro. Wat heet strijkstok!

  Out of the Box is het eenvoudig rekenen want er valt op de zorg minimaal 25% te bezuinigen. Moet je er wel voor openstaan. Je dwingt zorginstellingen te bezuinigen op hun overhead. Lees bureaucratie terugdringen en bezuinigen op panden & auto’s. Plus dik betaalde afgeserveerde ex-politici in de directie.

  Of je zet ZZP’ers aan het bed nu er handjes tekort zijn in plaats van ze financieel te wurgen of de branche uit te jagen.

  Beroepsgedeformeerde, pak eens een kopje thee, laat bovenstaande op je inwerken en probeer een analyse te maken die in andere branches gemeengoed is. Zonder aannames ingefluisterd door de Zilveren Kruisjes. Gewoon nuchter andersom denken. Heb je later wel wat sterkers nodig dan thee. Ik lees de conclusie in de reacties op dit stukkie.

 2. Tesfay schreef op 

  Beste Independer.
  Ik wil graag bij jullie 2019.
  Maar ik weet niet hoeveel is per maand de premie?

  1. Selina van Houten (Independer.nl) schreef op 

   Beste Tesfay, wij maken graag samen met jou een vergelijking zodat wij je de premie kosten kunnen vertellen. Helaas is het hiervoor wel nodig dat wij je telefonisch spreken. Wil je ons daarom even bellen op 035-6265544?

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"want jullie zijn goed "

Meneer Abo Rashed uit ROTTERDAM
2 uur geleden, zorgverzekering

"Erg overzichtelijk en efficient!!"

Meneer Elders uit UTRECHT
5 uur geleden, zorgverzekering

"I already applied for this almost 2 months ago... it was 'pending' on the website all this time, and then it just disappeared!! So I had to apply again. What a joke."

Meneer Speed uit AMSTERDAM
5 uur geleden, zorgverzekering

"goed en duidelijk overzicht. Snelle vergelijkingen. Fijne korting."

Anoniem uit EDE GLD
2019-02-21, zorgverzekering

"it was fast and clear"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-02-21, zorgverzekering

"prima service"

Mevrouw Mijnheer uit ROUVEEN
2019-02-21, zorgverzekering

"De snelheid waar mee ik geholpen word!"

Meneer Van Well uit NIJMEGEN
2019-02-21, zorgverzekering

"moest door een verhuizing van het buitenland naar nederland overstappen van zorgverzekeraar, Via independer was dit me binnen 5 minuten gelukt!"

Anoniem uit BIERVLIET
2019-02-21, zorgverzekering

"Very helpful website"

Anoniem uit MAASTRICHT
2019-02-21, zorgverzekering

"Easy site. "

Meneer WUTTKE uit EINDHOVEN
2019-02-21, zorgverzekering

"Ja het is een ideale site waarop je alles kunt vinden wat te maken heeft met verzekeringen. Makkelijk vegelijken, en het is nog echt de goedkoopste ook. "

Meneer Metske uit ROTTERDAM
2019-02-21, zorgverzekering

"Goed overzicht"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-02-20, zorgverzekering

"I've been guided through the application procedure by one of the independers' hotline operators and He has explained every detail to me and also answered all my questions. I'm very satisfied with the help and the overall process! "

Meneer Kedzia uit AMSTERDAM
2019-02-20, zorgverzekering

"ging best"

Anoniem uit ZOETERMEER
2019-02-20, zorgverzekering

"Makkelijk en vertrouwd"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-02-20, zorgverzekering