Prijs hypotheekadvies niet altijd belangrijkst
Deel met een vriend:

Prijs hypotheekadvies niet altijd belangrijkst

De laagste adviesprijs is lang niet altijd doorslaggevend bij het kiezen van een hypotheekadvieskantoor. Dit blijkt uit een onderzoek dat gedaan is in opdracht van Woonfonds Hypotheken. Zij hebben 955 mensen ondervraagd die een hypotheek hebben afgesloten via een onafhankelijke adviseur.

Prijs of service

Bij de keuze tussen een prijsgericht kantoor (€ 2000,-) en een servicegericht kantoor (€ 3000,-) kiest 57% voor het prijsgerichte kantoor. Ongeveer een kwart zegt liever naar het servicegerichte kantoor te gaan en de rest geeft aan geen voorkeur te hebben. Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen met een hoge opleiding eerder kiezen voor een prijsgericht kantoor. Twintigers kiezen relatief vaker voor service en zijn ook bereid hier meer voor te betalen.

Verwachtingen op het gebied van service

De overgrote meerderheid vindt het belangrijk dat er zonder afspraak bij een kantoor binnengelopen kan worden. Ook willen zij dat  het adviesgesprek plaatsvindt in een aparte ruimte. Het advies en de bemiddeling die daarop volgt, bij het daadwerkelijk afsluiten van een hypotheek, vinden bij voorkeur plaats bij hetzelfde kantoor. Gratis parkeren, goede telefonische bereikbaarheid en een warm persoonlijk contact worden bijna als vanzelfsprekend aangenomen.

Vergelijk hypotheekadviseurs bij Independer

Het is mogelijk bij Independer hypotheekadvieskantoren met elkaar te vergelijken. Dit kan op basis van prijs-kwaliteit, maar er kan ook specifiek op kwaliteit of op prijs gezocht worden.

Lees meer over: hypotheek, hypotheekadviseur

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek