Reisverzekeraars verhogen dekking contant geld voor Griekenland
Tip een vriend:

Reisverzekeraars verhogen dekking contant geld voor Griekenland

De situatie in Griekenland wordt met de dag spannender. Eén van de adviezen aan vakantiegangers naar Griekenland is om voldoende contant geld mee te nemen. Nu de ECB geen extra geld beschikbaar stelt, wordt het risico dat je niet meer kunt pinnen steeds groter. Verschillende reisverzekeraars hebben de dekking voor contant geld op de reisverzekering verhoogd.  Dat zijn er tot nu toe nog maar een paar. Independer hoopt dat andere verzekeraars snel volgen, zodat alle vakantiegangers met een gerust gevoel contant geld mee kunnen nemen.

Reisverzekeraars die dekking contant geld hebben verhoogd

De dekking voor contant geld op een reisverzekering is meestal vrij beperkt. Er wordt nu aangeraden meer contant geld mee te nemen dan normaal. Om die reden maakt een paar verzekeraars een mooi gebaar. Die verzekeraars verhogen de dekking voor contant geld voor reizen naar Griekenland. Het gaat om de volgende verzekeraars.

Aegon

Voor reizen naar Griekenland voor 1 september, wordt voor de doorlopende reisverzekeringen de dekking voor contant geld verhoogd naar € 700,-. Als je door de situatie niet meer op vakantie wilt of durft, kun je gebruikmaken van je annuleringsverzekering bij Aegon.

Allianz Global Assistance en Verzekeruzelf

De dekking voor contant geld is voorlopig verhoogd met € 750,-. In totaal is de dekking dan € 1.500,-. Heb je geen dekking voor contant geld? Dan krijg je die nu alsnog voor € 750,-. De uitgebreide dekking geldt. De uitgebreide dekking geldt vanaf maandag 29 juni tot en loopt in ieder geval tot en met zondag 19 juli 2015 voor alle verzekeringen die zijn afgesloten voor maandag 13 juli. Daarna wordt opnieuw bekeken hoe de situatie in Griekenland zich ontwikkelt.

ANWB

De dekking voor contact geld (indien meeverzekerd) is verhoogd naar € 600,- per persoon en € 1200,- per polis.

ASR

De dekking voor contact geld (indien meeverzekerd) is verhoogd naar € 1000,- polis.

Europeesche Verzekeringen

De doorlopende reisverzekering vergoedt normaal gesproken maximaal € 500,- per polis. Voor Griekenland is de dekking uitgebreid naar € 500,- per persoon, met een maximum van € 1.000,- per polis. Deze uitbreiding geldt vanaf dinsdag 30 juni en is voorlopig van kracht voor alle reizen naar Griekenland die voor 1 augustus beginnen. De dekking ‘geld’ moet dan wel worden meeverzekerd.

Nationale-Nederlanden

Voor mensen die voor 1 juli 2015 een reis naar Griekenland hebben geboekt, heeft Nationale-Nederlanden de dekking aangepast. Voor reizen naar Griekenland die (gedeeltelijk) in juli 2015 plaatsvinden, is de dekking tijdelijk verhoogd naar maximaal € 500,- per verzekerde per reis en € 1.500,- per polis per reis. Je kunt hiervan gebruikmaken na bijvoorbeeld diefstal.

Unigarant

Unigarant biedt een extra dekking voor reizen naar Griekenland geboekt voor 1 juli. De aanpassing in de dekking geldt alleen in juli en augustus en heeft de volgende voorwaarden:

  • Je moet de aanvullende dekking “Geld” hebben afgesloten, of een buitenhuisdekking op de Pakketverzekering.
  • Er wordt maximaal € 600,- per verzekerde per reis vergoed en € 1.200,- per reisgezelschap per reis (dit is een verdubbeling van de standaarddekking).
  • De extra dekking geldt voor de kortlopende- en doorlopende reisverzekering en de buitenhuisdekking binnen de Pakketverzekering.

Univé

Afhankelijk van het gekozen verzekerde bedrag voor bagage, geldt een maximum van € 350,-, € 250,- of € 150,- per persoon per reis. Univé hanteert daarnaast een maximaal uit te keren bedrag. Dit bedraagt € 750,- per jaar per polis. Voor Griekenland geldt dit in juli en augustus niet. Een gezin met vier personen kan dus maximaal € 350,- x 4 = € 1.400,- vergoed krijgen.

ZLM

De dekking voor contact geld (indien meeverzekerd) is verhoogd naar € 1000,- polis.

Achmea labels

De verzekerde bedragen voor contant geld zijn tijdelijk verhoogd per label. De verzekerde bedragen verschillen per label, zie onderstaand overzicht:

LabelTijdelijk verzekerd bedrag
Interpolis€1500
Avero€1500
Centraal Beheer€1250
Zilveren Kruis€1250
FBTO€750

OHRA en Delta Lloyd

OHRA en Delta Lloyd verdubbelen gratis tot 1 augustus de dekking voor Geld & Cheques op de reisverzekering. Dit geldt voor klanten die voor de module Geld & Cheques hebben gekozen (nieuw of bestaand) én naar Griekenland op vakantie gaan. De dekking gaat dus van €750,- naar €1500,-. Er is mogelijkheid tot verlenging.

REAAL

Reaalt verhoogt de dekkin voor contant geld van € 500,- naar € 1.000,- per polis per reis. De verhoging van het verzekerde bedrag is tijdelijk en loopt vooralsnog tot 30 september 2015. De verhoging geldt alleen voor verzekerden die op vakantie zijn in Griekenland. Voor deze tijdelijke verhoging van het verzekerde bedrag wordt geen extra premie in rekening gebracht.

Geld gestolen op vakantie?

Wordt je contante geld gestolen in Griekenland? Doe dan aangifte bij de politie en zorg dat je pinbonnen bewaart. Beide heb je nodig als je de schade wilt claimen op je reisverzekering.

Lees meer over: reisverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"makkelijkheid en snelheid is top"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-03-31, reisverzekering

"goede en makkelijke verzekeringvergelijker."

Anoniem uit SCHIEDAM
2020-03-30, reisverzekering

"Independer geeft een goed overzicht zodat je makkelijk en goed kan vergelijken."

Anoniem uit ARNHEM
2020-03-26, reisverzekering

"is helder en goed en snel geregeld."

Anoniem uit CALLANTSOOG
2020-03-26, reisverzekering

"Fijn geholpen bij een eerder conflict met verzekeraar en altijd behulpzaam!"

Anoniem uit ROTTERDAM
2020-03-26, reisverzekering

"Gewoon goed "

Dhr. Bosman uit HAARLEM
2020-03-20, reisverzekering

"zag er goed uit de juiste voorwaarden"

Dhr. Hendriks uit VEENHUIZEN
2020-03-20, reisverzekering

"Gewoon goed en duidelijk"

Anoniem uit VINKEVEEN
2020-03-20, reisverzekering

"Werkt lekker snel prima"

Dhr. Verhoef uit ALMERE
2020-03-19, reisverzekering

"Duidelijk overzicht van verschillen tussen verzekeringen. Gemakkelijk af te sluiten. "

Mevr. de Jager uit 'S-HERTOGENBOSCH
2020-03-18, reisverzekering

"Fijn te woord gestaan met een deskundig advies."

Dhr. Buitendijk uit AMERSFOORT
2020-03-17, reisverzekering

"correct, professioneel antwoord op mijn vragen. Men weet waarover men spreekt."

Anoniem uit UTRECHT
2020-03-17, reisverzekering

"Goede keuse kunnen maken"

Anoniem uit ALKMAAR
2020-03-16, reisverzekering

"IK heb vorig jaar een resiverzekering afgesloten via independer bij Aegon en het is een crime om deze online op te zeggen. "

Anoniem uit MIERLO
2020-03-14, reisverzekering

"Duidelijk, beste prijs en snel geregeld! "

Mevr. De Langen uit ROSMALEN
2020-03-14, reisverzekering