Als je een zorgverzekering afsluit, kan je korting krijgen via verschillende collectieven. Zorgverzekeraars geven vaak korting als grote groepen (collectieven) tegelijk een zorgverzekering afsluiten. Dat kan bijvoorbeeld via je werk zijn (via een werkgeverscollectief), patiëntenverenigingen of andere collectieven. Independer.nl biedt ook mooie kortingen op je zorgverzekering, doordat wij door onze grote inkoopkracht vaak mooie kortingen kunnen verkrijgen.

De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) adviseert dat alleen mensen die gezond leven nog in aanmerking moeten komen voor korting op hun zorgverzekering.
Een jaarlijkse conditietest zou gelden als graadmeter. Volgens de RVZ is het een optie die voor de hand ligt omdat zo ook de kosten van de zorg teruggebracht kunnen worden. Gezond leven wordt zo meer aangemoedigd.

De RVZ houdt zich bezig met de vraag hoe de solidariteit in het zorgstelsel overeind kan blijven ondanks de vergrijzing en exploderende kosten. Naast de optie om gezond leven aan te moedigen, wil het RVZ af van het eigen risico.

Of dit echt gaat gebeuren, is nog niet zeker. Op zich kan dit idee worden uitgevoerd, maar het leidt er niet per se toe dat mensen gezonder gaan leven. Daarnaast zijn er nog juridische en ethische bezwaren.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Praat meeÉén reactie op “RVZ: alleen gezonde leefstijl wordt beloond met korting zorgverzekering”
  1. Thalita schreef op 

    Belachelijk!Ik heb 4 jaar geleden kanker gekregen,ben er van “genezen” maar wel zijn mijn zenuwen beschadigd door de chemo’s waardoor ik invalide ben!Dus ben ik niet gezond en zou ik niet voldoen aan de eisen???Ik ben van mening dat juist wij al genoeg zorgkosten hebben,dus waarom zouden wij dan niet in aanmerking kunnen komen voor korting???Wat is de volgende stap??

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4