Stroom en gas per 1 juli 2016 goedkoper
Tip een vriend:

Stroom en gas per 1 juli 2016 goedkoper

Per 1 juli dalen de energietarieven voor klanten met een variabel energiecontract. Bij een gemiddeld verbruik van 3300 kWh en 1700m3 daalt de energierekening met meer dan 100 euro per jaar. Vooral gas wordt goedkoper vanaf juli. De energieprijzen dalen omdat stroom en gas vooraf worden ingekocht. De energie voor de komende periode is ingekocht voor een zeer lage prijs.

Alleen voordeel met variabele tarieven

Alleen consumenten met een variabel energiecontract profiteren van tariefsverlagingen. Ongeveer 60% van de Nederlandse huishoudens heeft zo’n contract. De voordelen ervan zijn dat je elk moment van energieleverancier kan wisselen en dat je bij een tariefsverlaging er direct van profiteert. Daar staat tegenover dat variabele tarieven meestal hoger zijn dan de tarieven van een vast contract (1 jaar, 2 jaar etc).

Vast contract nog goedkoper

40% van de Nederlandse huishoudens heeft een vast contract. Bij een vast contract staan de energietarieven vast over de gehele looptijd. Je profiteert dus niet van tariefsverlagingen. Wel is het zo dat de tarieven van een vast contract meestal lager zijn dan de tarieven van een variabel contract. Zelfs na de daling in juli. Een vast contract is dus vaak voordeliger dan een variabel contract.

Lees meer over: energie

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

6 Antwoorden op “Stroom en gas per 1 juli 2016 goedkoper”

 1. H.GEELEN schreef op 

  Goedemiddag

  Ik ben door consemint benaderd voor overstappen van energie leverancier.
  Maar ik heb contact gehad met mijn huidige leverancier Essent.en deze hebben mij een
  Gunstiger aanbod gedaav mijn vast contract loopt nog 2 jaar.kan ik nu het beste wachten tot na 1 juli omdat dande prijzenzakken ? heb ik dan een gunstigere prijs?

 2. Beste meneer of mevrouw Geelen,

  U hoeft niet te wachten tot 1 juli om het aanbod van Essent te accepteren. Op 1 juli dalen namelijk de variabele tarieven, de verwachting is dat de vaste tarieven juist gaan stijgen per 1 juli. Het aanbod van Essent wordt dus niet gunstiger na 1 juli. Ook geeft u aan dat uw huidige contract nog 2 jaar loopt. Het is wel goed om ook hier rekening mee te houden als u wilt overstappen. Als u het contract voortijdig beëindigt kan het namelijk zijn dat de leverancier een boete in rekening brengt.

 3. C. van Eeden schreef op 

  al jaren variabel bij greenchoice. Nu 1 jaar vast aanbieding van/via Consumentebond minus 300,00 (en een paar tientjes) gekregen. Wachten tot na juli en dan nieuwe aanvraag doen?

 4. Beste Meneer of Mevrouw van Eeden,

  Als je voor een jaar een energie contract hebt afgesloten kan het zijn dat er een boete wordt berekend als je binnen dat jaar toch wilt overstappen. Het is goed om daar rekening mee te houden. Het is ook goed om de tarieven tussen de verschillende contractvormen goed met elkaar te vergelijken. Dit artikel is van vorig jaar, maar tarieven zijn altijd onderhevig aan veranderingen. Je mag natuurlijk altijd contact met ons opnemen om in jouw specifieke geval te kijken wat het voordeligst is.

 5. C van Eeden schreef op 

  Had niet gezien dat het van vorig jaar was, alleen de kop kwam naar boven bij het zoeken naar prijzen na 1 juli 2017. Worden die nu duurder? Ik heb nog geen vast contract alleen een aanbieding voor 1 jaar vast en dan 360 euro goedkoper.

  PS. wellicht moet de blog offline omdat het over vorig jaar ging?

 6. Beste C van Eeden,

  Of de tarieven duurder worden is lastig te zeggen. Op dit moment zijn de nieuwe tarieven bij ons nog niet bekend. De verwachting is dat de variabele tarieven mogelijk iets gaan stijgen, maar over de tarieven van een vast contract weten wij nog niets. Deze worden bepaald door de energieleveranciers en pas op 1 juli bekend gemaakt aan ons. De verwachting is wel dat een vast contract voordeliger blijft dan een variabel contract.
  Bedankt voor het doorgeven dat het voor u niet duidelijk was over welk jaar dit blog gaat. Ik heb dit direct aangepast.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Energie vergelijken en direct afsluiten

Check in vijf minuten wat voor jou de beste energieleverancier is

energie vergelijken

"Top, ik heb wat ik op zoek was."

Dhr. Kruszko uit BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
5 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"Duidelijk en snel afsluiten"

Anoniem uit HILVERSUM
7 uur geleden, woonverzekering

"Altijd genoeg keuze en goede en duidelijke uitleg. Wat ik zelf heel prettig vind is dat je onder je eigen account 1 overzicht hebt met wat voor verzekeringen je hebt afgesloten, meerdere aanbieders onder 1 dak."

Dhr. Zeijlmans uit ANDIJK
2019-05-24, rechtsbijstandverzekering

"goede vergelijking"

Anoniem uit EDE GLD
2019-05-24, autoverzekering

"Duidelijk overzicht van alle gegevens om mee te vergelijken en altijd goede extra aanbieding zowel bij zorg en auto verzekering"

Mevrouw van der Scheer uit GRONINGEN
2019-05-24, autoverzekering

"ik heb ervaring met independer.eengoede.alleen die brand.dat heb ik tegen.maar ik heb gedaan wat ik kon.ondanks debrandwonden heb ik deze woning gered.zo erg was het.kon me niks schelen pijn is relatief.ik voelde het niet op dat moment groet J.Verla"

Meneer Verlaan uit AMSTERDAM
2019-05-24, woonverzekering

"Dit is de eerste keer dat ik via jullie een verzekering sluit"

Anoniem uit ZAANDAM
2019-05-24, reisverzekering

"goed duidelijk en makkelijk "

Dhr. Willemsen uit WOLDENDORP
2019-05-24, lenen

"zeer snel en eenvoudig de beste en goedkoopste verzekering afgesloten ."

Dhr. Mol uit ALMERE
2019-05-24, reisverzekering

"VEEL DUIDELIJKE INFO"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-05-24, reisverzekering

"werkt gewoon top!"

Dhr. Van De Wiel uit DRUNEN
2019-05-24, energie

"Top"

Mevrouw Hendrikse uit ROTTERDAM
2019-05-24, autoverzekering

"GOED"

Anoniem uit UTRECHT
2019-05-24, energie

"Helemaal top"

Anoniem uit MAASSLUIS
2019-05-24, energie

"Goed en snel geregeld "

Dhr. Wijk uit SCHAGEN
2019-05-24, overlijdensrisicoverzekering