Maandagavond is bij Tros Radar besproken hoe zorgverzekeraars de spelregels veranderen tijdens het spel. Patiënten krijgen dan te horen dat ze ineens niet meer naar bijvoorbeeld hun eigen ziekenhuis kunnen, omdat hun zorgverzekeraar daar geen contract meer mee heeft.

Petitie Independer ‘Bescherm consument bij zorgcontractering’

Independer is eerder dit jaar een petitie gestart om de consument beter te beschermen bij zorgcontractering. Independer vindt namelijk dat verzekerden in de periode dat ze kunnen overstappen – november en december – moeten weten waar ze aan toe zijn. Dat wil zeggen dat verzekerden dan moeten weten welke zorg ze waar vergoed krijgen. Independer wil dat zorgverzekeraars zich aan de volgende afspraken houden:

  1. Verzekeraars maken jaarlijks vóór 1 november bekend bij welke ziekenuuizen en behandelaars verzekerden terecht kunnen.
  2. Bij het toesturen van de nieuwe polis moeten verzekeraars laten weten of men op dezelfde zorg kan rekenen als het jaar daarvoor. Zijn er contracten met ziekenhuizen en behandelaars veranderd of opgezegd? Dan moet een verzekeraar dat duidelijk vermelden.
  3. Wijzigt de verzekeraar na 1 november een contract met een ziekenhuis of behandelaar? Dan moet de verzekeraar ook in het volgende jaar de behandeling volledig blijven vergoeden.

Petitie nog steeds online

De petitie is op 26 maart 2013 namens 25.245 ondertekenaars aan de Tweede Kamer aangeboden. De petitie staat nog wel online en kan nog steeds ondertekend worden.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Prettige website
8