Zorgverzekering zonder eigen risico na 1 dag stopgezet
Tip een vriend:

Zorgverzekering zonder eigen risico na 1 dag stopgezet

Enkele dagen geleden betrad Zorgeloos, onderdeel van ASR, de markt van zorgverzekeringen. Als enige verzekeraar in Nederland bood Zorgeloos de mogelijkheid het verplichte eigen risico (350 euro in 2013) af te kopen met een hogere premie. Vandaag heeft verzekeraar ASR besloten met Zorgeloos te stoppen.

Eigen risico afkopen

Zorgeloos bood de basisverzekering zonder eigen risico aan voor 108,71 (voor 18-40 jarigen). Oudere verzekerden moesten 5 euro extra betalen. Met het afkopen van het eigen risico speelde Zorgeloos in op de behoefte van mensen die veel zorg gebruiken en hun eigen risico vrijwel altijd opmaken. Honderden consumenten sloten daarom direct zo’n zorgverzekering af. De mensen die zich al als verzekerde hadden aangemeld, blijven gewoon klant bij Zorgeloos. Nieuwe verzekerden worden niet meer aangenomen.

Staatssteun

Volgens de Telegraaf is ASR gestopt met Zorgeloos op aandringen van de Nederlandse staat. Want ASR krijgt staatssteun. Het omzeilen van het eigen risico past niet bij het overheidsbeleid om de zorgkosten te verminderen. Het eigen risico moet consumenten juist bewust maken van de kosten die ze uitgeven aan zorg.

Weinig zorguitgaven? Eigen risico verhogen

Voor mensen die weinig zorg gebruiken en verwachten het verplichte eigen risico niet op te maken volgend jaar is het voordelig om het eigen risico te verhogen. Dat kan in stappen van 100 euro tot een maximum van 500 euro extra eigen risico. In dit artikel kun je er meer lezen over het voordeel dat je dat kan opleveren.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

6 Antwoorden op “Zorgverzekering zonder eigen risico na 1 dag stopgezet”

 1. lisa schreef op 

  Lekker, als ik dat geweten had was ik gelijk overgestapt. Ik wilde het nog even op mijn gemak bekijken allemaal. En ik ben wel degelijk bewust van mijn zorgkosten. Ga niet eens naar de huisarts, want alles wat een huisarts voorschrijft/doorstuurd moet je zelf betalen, dus heeft een huisarts ook geen toegevoegde waarde.
  Komende jaar wilde ik eigenlijk naar een psycholoog om de oorzaak van mijn overgewicht aan te pakken. En met deze verzekering zou dat mogelijk zijn. Want zelf heb ik niet de financiele middelen om dat te betalen. En nu met een relatief kleine bijdrage zou ik geen volledig eigen risico hoeven te betalen. Wordt die mogelijkheid me weer door de neus geboord.
  Fijn dat er ook aan de minder bedeelde mensen wordt gedacht.

  1. wim schreef op 

   ik vind het belachelijk dat je eigen risico hebt bij de zorgverzekering dat is alleen maar de mensen op kosten jagen en de zorg verzekeraars hebben geld zat alleen ze sparen het op ja dan word de burger de dupe dus het is on nodig al die eigen risico.s

 2. Jansen schreef op 

  Eigen risico is niet om iemand bewust te maken. Het is niet dat de zorg door vergrijzing werkelijk zoveel kost. Het is niet anders dan verkapte oplichting. Zorg is ontoegankelijk voor de lage inkomens. Vroeger betaalde men met alle vergrijzing 11,50 Gulden per maand. Nu heeft de zo slimme Nederland niet anders dan aso land een nieuw facturering systeem waarbij je bijvoorbeeld bij het ziekenhuis voor het verwijderen van een abces van een paar minuten een paar honderd euro kwijt bent. In het buitenland nog geen 30 euro in een privé kliniek. Een Hollandse huisarts declareert voor een kleine absces verwijdering, een sneetje maken bijna tweehonderd euro! Dan zegt men. Ja, de zorg is duur hè, ja de vergrijzing hè, ja het is de euro hè. Nee, men wordt gewoon opgelicht. Zorg is basisbehoefte. Nederland is niet duur het zit in de mentaliteit het zo duur mogelijk te maken, de ander de handen mouwen uit laten steken en zelf te klagen.

 3. johnny van der berg schreef op 

  Jammer dat nederland alleen voor de rijken en de succes volle mens wordt , ik ben al jaren niet meer naar tandarts en dokter geweest om dat ik dat niet meer kan betalen, heb last van een plek op me been en last van me oor,
  maar de eigen risico is me echt te hoog,
  en werk is er ook niet meer wat moet ik nou?
  heb hier door last van slaapeloosheid,

 4. Beste Johnny van der Berg,

  Bij een aantal zorgverzekeraars is het mogelijk om het eigen risico gespreid te betalen. Mocht je dan gebruik maken van zorg dan krijg je niet in een keer een hoge rekening.

  Je zou eerst naar de huisarts kunnen gaan voor de lichamelijke klachten die je hebt. Een bezoek aan de huisarts valt namelijk niet onder het eigen risico net zoals een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld de tandarts.

  1. john van der berg schreef op 

   ja gespreid betalen waarvan? en een aanvullende verzekering is toch ook niet voor niks, ik kan naar de huisarts en dan zelf ergens de medicijnen goedkoop zien te vinden ofzo. op de zwarte markt enfin bedankt voor de moeite michelle van amelsfort

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"geen"

Anoniem uit BRÜGGEN
2020-02-25, zorgverzekering

"Ik heb zojuist gebeld met de klantenservice. Ik ben daar zeer tevreden geholpen. En al mijn vragen zijn beantwoord. Top!"

Meneer Karssies uit HAAKSBERGEN
2020-02-25, zorgverzekering

"100% kan nooit; er is altijd ruimte voor verbetering."

Anoniem uit HOOGLANDERVEEN
2020-02-25, zorgverzekering

"wat ze aanbieden ziet er goed uit "

Anoniem uit PURMEREND
2020-02-25, zorgverzekering

"IS GOED"

Anoniem uit DEVENTER
2020-02-25, zorgverzekering

"heel overzichtelijk, precies wat ik wil van een vergelijk-site"

Anoniem uit WAALWIJK
2020-02-25, zorgverzekering

"Het is simpel en het werkt perfect "

Meneer Majewski uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-24, zorgverzekering

"Ging gemakkelijk en ben blij met het resultaat, maar snapte niet volledig hoe ik een aanvullende verzekering toe moest voegen. Na even zoeken lukte het toch :)"

Anoniem uit MIDDELSTUM
2020-02-24, zorgverzekering

"Snel en makkelijk"

Mevrouw Peters uit APELDOORN
2020-02-24, zorgverzekering

"Good"

Anoniem uit MAASTRICHT
2020-02-24, zorgverzekering

"Zeer makkelijk en simpel"

Mevrouw Marcu uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-24, zorgverzekering

"Hell goed"

Mevrouw Martins uit MAASTRICHT
2020-02-22, zorgverzekering

"Zeer waardevolle en uitgebreide vergelijking, waardoor de keuze gemakkelijk wordt gemaakt."

Meneer Luijkx uit RUCPHEN
2020-02-22, zorgverzekering

"henkie"

Anoniem uit LINSCHOTEN
2020-02-22, zorgverzekering

"Goed en duidelijk alles "

Meneer Oehlers uit ROTTERDAM
2020-02-21, zorgverzekering