Laminaat, vloerbedekking en parketvloeren: wat valt er onder je opstal- en inboedelverzekering?
Tip een vriend:

Laminaat, vloerbedekking en parketvloeren: wat valt er onder je opstal- en inboedelverzekering?

Stel dat je vloer beschadigd raakt. Waar kun je deze schade dan declareren? Via je opstalverzekering of bij je inboedelverzekering? Voor veel mensen is het niet duidelijk of vloeren onder een opstalverzekering of een inboedelverzekering vallen. De verzekeraars hebben hier duidelijke afspraken over gemaakt. Wij lichten ze voor je toe. 

Wat is valt er onder je opstalverzekering en wat valt er onder je inboedelverzekering?

Er is een standaardregel die je kunt gebruiken om te bepalen of iets onder de opstalverzekering of onder de inboedelverzekering valt.

 • Opstalverzekering: Alle onderdelen van je huis die je niet kunt weghalen zonder dat er flinke beschadiging ontstaat.
 • Inboedelverzekering: Alles wat je mee kunt nemen zonder dat je het los hoeft te maken van het gebouw en het daarmee beschadigd.

De regels voor vloeren?

Alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen zonder iets stuk te maken is inboedel. Maar hoe zit het precies met vloeren. De ene vloer kun je immers meenemen en de ander niet. Voor laminaat en parket is de regel als volgt: Als je het los legt, hoort het bij de inboedel. Verlijm je de vloer of zet je het met spijkers of schroeven vast? Dan is het opstal. Je kunt het dan niet meer makkelijk weghalen zonder het flink te beschadigen. Zachte vloerbedekking zoals tapijt, vinyl en linoleum vallen altijd onder de inboedel, ongeacht of er lijm is gebruikt. Een tegelvloer wordt eigenlijk ook altijd vast gelegd en dus ook opstal.

Maak ook een vergelijking voor jouw inboedel- of opstalverzekering en zie in een paar minuten hoeveel je kunt besparen.

Lees meer over: inboedelverzekering, opstalverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

119 Antwoorden op “Laminaat, vloerbedekking en parketvloeren: wat valt er onder je opstal- en inboedelverzekering?”

 1. heiko schreef op 

  hoi ff een vraagje

  mijn laminaat komt omhoog op plekken en op sommige kopsenkanten is het al beschadigd is dit nu wel of niet verzekerd?

  alvast bedankt

  1. Pechvogel schreef op 

   Hallo,

   De tegels in mijn wc zijn spontaan los gekomen. Ik zie geen vocht en ook zijn de tegels goed verlijmd, ze zitten namelijk al jaren vast. Maar nu stond de hele tegelwand “bol” en klapte het los. De tegels zijn ook op de pot gevallen en daar is ook een stuk uit. Mijn vragen zijn; Onder welke verzekering valt dit? En is het überhaupt verzekerd, omdat er geen oorzaak aan te tonen is?
   Bij voorbaat dank.

   1. Beste pechvogel,
    Wat vervelend van je toilet. Zowel de tegelwand als de toiletpot vallen onder de opstalverzekering. Als je zelf een opstalverzekering hebt afgesloten, raad ik je aan contact op te nemen met de schade-afdeling van je verzekeraar. Heb je een huurhuis? Dan heeft de verhuurder een opstalverzekering. Meld dan de schade bij je verhuurder. Hij of zij kan dit dan verder voor je regelen.

 2. Beste Heiko,

  Of dit verzekerd is, ligt aan de oorzaak van de schade. Ook maakt het uit wat voor een verzekering je hebt. Met een All-risk verzekering is er een grote kans dat het verzekerd is. Je kunt het beste met de verzekeraar of je tussenpersoon contact opnemen.

 3. Marc schreef op 

  Hallo,
  Ik heb een vaste laminaatvloer en valt dus onderopstal verzekering van VvE. Na lekkage van bovenburen is expert geweest en heeft een bedrag vastgesteld vanwege waarde vermindering. Vloer is 10 jaar oud maar in goede staat. Voor verwijdering van vloer en ondervloer is ook een bedrag genoemd. echter ter finale kwijting wordt alleen het deel van waarde vermindering vergoed. Mijn vraag is of dit correct is? Ik ben in veronderstelling dat er 100% vergoed moet worden dus waarde nieuwe vloer en verwijderingskosten. Immers de gemeenschappelijke ruimte is toch ook verzekerd voor herbouw of vervangingswaarde?

  b.v.d.

 4. Hoi Marc,
  Het ligt er aan wat de voorwaarden van de verzekering zijn. Het komt vaker voor dat alleen de dagwaarde wordt uitgekeerd en niet de vervangingswaarde. Vooral bij spullen(in dit geval een vloer) die al wat ouder zijn. Daarnaast is de opstalverzekering van de VVE juist voor het gebouw en de gemeenschappelijke ruimtes.

  De verbeteringen die u zelf (of vorige bewoner) heeft gedaan, zoals een vloer, keuken of badkamer vallen niet of niet volledig onder de dekking van de opstalverzekering. Dit is wel meeverzekerd op een inboedelverzekering. Dit valt onder het stuk eigenarenbelang. Vrijwel iedere verzekeraar heeft dit standaard in de dekking van de inboedelverzekering opgenomen.

  U geeft aan dat er lekkage van de bovenburen was. Dit betekent dat zij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de schade die u had. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw verzekeraar of met uw buren.

 5. Luc schreef op 

  Hallo,

  Ik heb een houten vloer welke aangetast is door houtworm. Ik moet mijn vloer nu chemisch laten reinigen om de insecten te doden. Het chemisch bestrijden kost ca. 1500 euro. Kan ik dit op mijn inboedelverzekering verhalen?

  Graag hoor ik van u.

 6. linda schreef op 

  Hoi, onze vloer is beschadigd, er zijn allemaal krassen op gekomen door kleine steentjes die buiten op mijn dochter zijn gegooit en die toen naar binnen is gekomen, het was tijdens een verjaardag dus had het pas later door helaas. kunnen we dit verhalen op de inboedel verzekering?

 7. Hoi Linda,
  Het zou kunnen dat dit op de inboedelverzekering verhaald kan worden. Er moet dan in ieder geval een All Risk dekking zijn. Misschien dat het anders via een aansprakelijkheidsverzekering verhaald kan worden op degene(n) die de steentjes gegooid hebben.

 8. esmee schreef op 

  Een pan met vet is op mijn vloerkleed gevallen kan dit worden verhaald op de inboeldverzekering?
  gr Esmee

  1. Sarah schreef op 

   Hoi, mijn laminaat in de hal vh huis is door een lekkage bol komen te staan. Het is nu zo dat het een geheel is met de huiskamer. Echter zegt de verzekering ohra, wij vergoeden alleen het beschadigde deel in de hal. Klopt Dit?

 9. Michelle (Independer.nl) schreef op 

  Beste Esmee,

  Het bericht van mijn collega Simone is ook hier van toepassing. Alleen als je allrisk verzekerd bent kan de schade door de verzekeraar uitgekeerd worden. Het beste kun je hiervoor contact opnemen met de schadeafdeling.

 10. Isa schreef op 

  Goedemiddag,

  Wij hebben een oud jaren 30 huis waarvan de balken onder de vloer in de woonkamer op 1 plek misschien begint te rotten (de vloer veert als je er op springt). Helaas ligt er geen kruipruimte onder het huis dus we kunnen dit niet controleren of de balken versterken / vervangen. Mocht de vloer doorzakken is dit dan verzekerd middels een all risk opstalverzekering? Alvast bedankt voor uw reactie,

  Groetjes Isa

 11. Henk schreef op 

  Hallo

  Ik heb de hete ovenschaal met inhoud bij het uit de oven halen laten vallen op de Vloer.
  Schaal kapot, maar ook een grote duts in de Vloet. Valt dat onder verzekering? Zo ja, wat krijg je dan verzekerd? Vloer is 2 jaar oud

  Henk

 12. Beste Isa,
  Je kunt het beste contact opnemen met de verzekeraar om het na te gaan. Op basis van uw verhaal verwacht ik dat het niet gedekt is, omdat niet om een plotseling ontstane schade gaat.

 13. Hans schreef op 

  Hallo,

  Bij ons is de parketvloer in de hal wegens waterschade beschadigt. De parketvloer is door gelegd naar andere ruimtes (woonkamer en keuken) en is zonder dorpels onder de deuren.

  Het parket in de hal moet worden vervangen maar de complete beneden verdieping moet geschuurd en gelakt worden. Anders krijg je kleurverschil naar de andere ruimtes. Ook hebben wij opslag nodig voor de inboedel i.v.m. de hersteltijd. Wat dekt de opstalverzekering? Wij zijn verzekerd bij Centraal Beheer Achmea.

 14. Beste Hans,
  Wat er precies verzekerd is via de opstalverzekering hangt af van het type dekking dat je hebt. Je kunt het beste contact opnemen met Centraal Beheer Achmea om dit na te vragen.

 15. souu schreef op 

  Hoi ik heb een vraag..
  Ik heb bij iemand de bank verschoven omdat mijn zoontje zyn speen onder de bank viel nu is de poot vd bank blijven hangen en zit er een grote scheur in het zijl. Ik heb dit opgegeven bij mijn wa verzekering gaan zij dit vergoeden denkt u?
  Groetjes

 16. Hoi Souu,

  Dit is wel een soort schade dat bij een aansprakelijkheidsverzekering hoort. Helaas kunnen wij niet beoordelen of de verzekeraar dit gaat vergoeden.

 17. Marijana schreef op 

  Hallo

  Ik heb een vraag mijn laminaat gaat omhoog door dweilen en is ook beschadigd bij welke vezekering hoort dit want het ziet niet uit

 18. Beste Marijana,

  Als het laminaat los is gelegd dan valt het onder de inboedelverzekering. Als de vloer omhoog gaat staan door het dweilen dan is dit helaas niet verzekerd. Als de vloer ook is beschadigd door het dweilen dan kun je de schade helaas niet verhalen op de inboedelverzekering. Als het een andere oorzaak heeft misschien wel. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met je verzekeraar.

 19. bosman schreef op 

  Hallo!

  Mijn katten plassen op ons laminaat en bij de plinten.
  De vloer is helemaal opgezet en is stuk gegaan. Het brokkelt af. En mijn zoontje heeft een laptop op de vloer laten vallen en er zit een gat in de deur. En in de keuken was lekkage waardoor de vloer ook opgezet en kapot is.

  Ben ik hiervoor verzekerd?

  1. bosman schreef op 

   Sorry een gat in de vloer..

 20. Beste meneer / mevrouw Bosman,

  Schade aan de inboedel of opstal door huisdieren is altijd uitgesloten van de dekking. Lekkage valt wel onder de dekking van een inboedel of opstalverzekering.

  Je geeft aan dat je zoontje een laptop heeft laten vallen en dat er een gat in de vloer zit. Deze schade valt alleen onder een allrisk dekking. Het beste kun je contact opnemen met de schadeafdeling van je verzekeraar.

 21. Wendy jagers schreef op 

  Ons huis is verkocht. Nu is me in de laatste weken dat we er wonen, een glazen potje gezichtscrème op de badkamertegel gevallen. Flink stuk uit de tegel. Kan ik dat aan opstalverzekering opgeven?

 22. Beste Wendy Jagers,

  Bij een Allrisk dekking vallen dit soort schades onder de verzekering. Je kunt hiervoor contact opnemen met de schadeafdeling van je verzekeraar.

 23. Angelique schreef op 

  Hallo,
  Ik heb mijn huis tijdelijk verhuurd omdat het in de verkoop staat. Ik heb nog steeds een inboedel en opstalverzekering op mijn oude huis. Ik sta zelf op een ander adres ingeschreven. Nu is mijn houten vloer beschadigd doordat de bewoners een schommelstoel in de kamer hebben staan. Er zitten nu diepe krassen op de plek van de schommelstoel. Er moeten echt planken worden vervangen. Kan deze schade nog op de een of andere manier verhaald worden en onder wie zijn verzekering valt het?

 24. Beste Angelique,

  Het ligt aan de voorwaarden van je verzekering. De schade kan onder de dekking van een allriskverzekering vallen. Dit heeft te maken met de voorwaarden van je verzekering. De huurder van de woning is sowieso aansprakelijk voor deze schade. Of je de schade ook daadwerkelijk kan verhalen op de huurder heeft te maken met hoe je het huurcontract hebt opgesteld.

 25. nancy schreef op 

  Goedemiddag,

  Ik heb een vraagje mijn wasmachine heeft water gelekt vanuit de douche waardoor mijn gang en slaapkamer het laminaat helemaal nat is en omhoog komt nu..
  kan ik dit ergens vergoed krijgen?

 26. Beste Nancy,

  Waterschade valt in de meeste gevallen onder je inboedel of opstalverzekering. Je kunt het beste contact opnemen met de schadeafdeling van je verzekeraar.

 27. marieke schreef op 

  Hallo ik heb kliklaminaat en ik heb een probleem terwijl ik me vloer aan het dweilen was heeft me zoontje tijdens het spelen de dweilemmer omgetrokken…..wat moet ik nu doen?

 28. Beste Marieke,

  Wat vervelend dat dit is gebeurd. Als je een all risk inboedelverzekering hebt dan zou dit onder deze verzekering kunnen vallen. Omdat ik niet weet waar je verzekerd bent, raad ik je aan om contact op te nemen met je verzekeraar en te vragen of dit onder de dekking valt.

 29. J. Koning schreef op 

  Goedemorgen,
  ik heb een ‘prangende’ vraag.
  Wij wonen al ruim 40 jaar in een huurhuis. Boven ons zijn het koopwoningen en 1 daarvan wordt verkocht en daar is een bouwkundig rapport voor aangevraagd waardoor er iemand onder de vloeren bij ons is wezen kijken.
  Nu blijkt er op een deel van de balken schimmel te zitten waardoor de helft van de vloeren er bij ons uit moeten en wij ook een periode ons huis uit moeten.
  Ik vraag mij nu af of wij alle onkosten wel vergoed krijgen, o.a. de vloerbedekking (luxe kurkvloeren) die weliswaar niet nieuw meer is maar nog tot het ‘einde’ mee zou kunnen gaan.
  En ik vraag mij ook af, waar moeten wij heen in die tijd.
  Ik maak mij hier vreselijk zorgen over want het is nogal ingrijpend.

  1. Aad schreef op 

   Wat heeft een beneden vloer met een boven woning te maken, dit is duidelijk een probleem voor de verhuurder lijkt mij, dus die zou het in goede banen moeten leiden voor u.
   Het schimmel probleem is meestal een niet goede ventilatie onder de vloer, dit zou ik ook aankaarten bij de verhuurder.

   1. J. Koning schreef op 

    Wij wonen in de beneden woning en als de balken vervangen moeten worden hebben wij een probleem.
    Iemand die de bovenwoning koopt wil graag een ‘goede fundering’ vandaar die bouwkundige aanvraag maar wij zitten met de gebakken peren omdat onze vloeren er uit moeten.
    Dat gaat in opdracht van de VVE waarin ook onze huisbaas vertegenwoordigd is.

    1. Aad schreef op 

     Naar mijn idee proberen ze u iets op te dringen, een balklaag op de begane grond, heeft niets met een verdiepings- vloer te maken.
     Het verhaal van een goede fundering is een heel ander verhaal.Daar rusten de muren op.
     Als ik u was, zou ik dit eerst duidelijk laten uitzoeken, misschien een tweede bouw keuring met een duidelijke uitleg?
     Als u meebetaald aan de VVE is hier toch wel een potje voor.

 30. Beste J. Koning,
  Wat een vervelende situatie. Wij willen hier graag even met je naar kijken. Ben je via Independer verzekerd? Kun je ons dan telefonisch of via de mail je gegevens sturen? Wij moeten dit namelijk navragen bij je verzekeraar.

 31. j.Koning schreef op 

  Nee, ik ben niet via Independer verzekerd.

 32. Beste J. Koning,
  Ik raad je aan even contact op te nemen met je verzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen wat er vergoed wordt en hoe je dit moet regelen.

 33. J schreef op 

  Mijn vloer (vinyl) is beschadig op een feestje door naaldhakken , weten niet door wie
  Word dit vergoed?
  Mvg J

 34. Beste J,
  Mogelijk wordt dit vergoed door de inboedelverzekeraar. Het ligt eraan wat voor dekking je hebt. Ik raad je aan om even contact op te nemen met de schadeafdeling van je inboedelverzekeraar.

 35. Ell schreef op 

  Goedenavond,

  Onlangs is er bij ons in de keuken een nieuwe vaatwasser geplaatst. Nu zit er in de woonkamer op onze parketvloer een grote vlek, daar waar de installateur het steekwagentje met de vaatwasser even had neergezet. Wat kunnen we hier mee doen?

 36. Beste Ell,

  Wij raden je aan om contact op te nemen met de schadeafdeling van je inboedelverzekeraar. Zij kunnen je vertellen of dit vergoed wordt.

 37. Franssen schreef op 

  ik heb een emmer water per ongeluk omgestoten en nu dachten we om het te laten drogen maar het laminaat komt overal omhoog en is dus niet meer te redden.
  word dit gewoon vergoed door de verzekering of waar valt dit nou eigenlijk onder?

 38. Beste Franssen,

  Deze schade valt onder je inboedelverzekering. Afhankelijk van welke dekking je hebt wordt de schade vergoed. De schadeafdeling van je verzekeraar kan je vertellen wat je vergoed krijgt.

 39. Linda schreef op 

  Hallo, ik heb een vraag, door een lekkage van de kerstboom bak heeft het water gelekt op onze houten vloer. Nu komen houten planken sinds begin januari al meer omhoog. Interpolis zegt dat dit niet vergoed word omdat dit het risico is als je zoiets op de grond zet. De vloer is verlijmd waardoor door herstel alles stuk gaat. Kunnen we dit nog op een andere manier indienen?

 40. Beste Linda,

  Bij een allrisk dekking zou de schade die je per ongeluk zelf maakt ook verzekerd zijn. Deze schade zou kunnen vallen onder de opstal of inboedelverzekering. Dit kun je niet op een andere manier indienen.

 41. monique schreef op 

  Goedendag, mijn keukenkastjes zijn beschadigd door lekkage van de cv ketel. Deze moeten nu vervangen worden. De opstalverzekering wil niet de nieuwwaarde uitkeren, maar de dagwaarde. Is dit gebruikelijk? Alvast dank

  1. Beste Monique,
   Het klopt wat je schrijft. De waarde van het object is inmiddels zo gedaald, dat een verzekeraar tot uitkering van de dagwaarde overgaat.

 42. Kootje schreef op 

  Wij hebben een verlijmde houten vloer, nu heb ik de fles chloor erop gezet toen ik de wc aan het schoonmaken wa, dit is een andere ruimte. Deze fles lekte blijkbaar en nu zit er een bleek vlek op de vloer, vloer moet opnieuw gescheurd en geolied worden. Maar om dat de halfloer waar de vlek doorloop over de hele beneden verdieping moet de hele verdieping ivm kleurverschil.

  Wordt dit vergoed?

  1. Beste Kootje,

   Dit soort schades vallen alleen onder een allrisk dekking. Om na te gaan of je hiervoor verzekerd bent kun je contact opnemen met de schadeafdeling van je verzekeraar.

 43. A. Pothuizen schreef op 

  Hallo,

  Mijn laminaatvloer, alleen verlijmd aan de plinten, is voor 25% door waterschade beschadigd. De NUON-monteur vergat een bout goed aan te draaien. Vloer is uit 2009. Laminaatkleur bestaat niet meer. Dag hele vloer!

  Nu vergoedt verzekering slechts 40% van alleen die 25%….

  Door kleurverschil ziet het er niet uit. Sprake van vervolgschade (causaal verband is er).

  Wat kan ik eisen?

 44. Beste A. Pothuizen,

  Je kunt contact opnemen met de verzekeraar voor een contra expert. Deze kijkt voor je na of de eerste schade-expert wel het juiste bedrag berekend heeft. Hier zijn wel wat regels aan verbonden. Deze kunt je even navragen bij de verzekeraar. Anders is de schade misschien te verhalen bij de energieleverancier.

 45. Kootje schreef op 

  Even een vraagje over een schade aan keukenblad.

  Ik weet niet waar ik het anders kan posten…

  Door het dropsteen van een hete ovenschaal is er een barst ingekomen. Valt dit onder mijn inboedel of opstal verzekering?

  1. Kootje schreef op 

   ik bedoel erop zetten….

 46. Beste Kootje,

  Deze schade kan onder je inboedel of opstalverzekering vallen. Dit is alleen het geval als je een allrisk dekking hebt. Ook wil de verzekeraar dit altijd even beoordelen.

 47. Christine schreef op 

  Hallo,

  Ik woon in een benedenwoning. Nu is het geval dat de wasmachine van de bovenburen voor zulke trillingen zorgt dat er scheuren tussen het plafond en de keukenmuren ontstaat en nu ook de voegen en tegels van de muren trillen. Valt deze schade onder mijn opstalverzekering? Of draai je zelf op voor deze overlast?

  Alvast bedankt!

 48. Hi Christine,
  Wat een vervelende situatie. Deze schade valt inderdaad onder een opstalverzekering. Ik raad je aan om met de schade-afdeling van je verzekering contact op te nemen. Zij kunnen je hier meer over vertellen en je direct helpen.
  Ben je verzekerd via Independer? Bel dan gerust met onze klantenservice op 035-626 55 44.

 49. André schreef op 

  Mijn dochter heeft onlangs een appartement in Utrecht gekocht. Echter een dag voordat de overdracht plaatsvond was er lekkage in dat appartement met als gevolg, dat de laminaatvloer in de woonkamer onder water stond. De vloer in de woonkamer is kapot. Wie is er aansprakelijk voor de schade, de VvE (opstalverzekering) of de verkoopster (inboedelverzekering als ze die al had)

 50. Hi André,
  Wat vervelend dat jullie deze schade hebben. De verkoopster van de woning moet de schade claimen op haar inboedelverzekering. Als dan blijkt dat het toch onder de opstalverzekering van de VVE valt, wordt dit onderling geregeld.

 51. Danny schreef op 

  Hallo, ik hoop dat u me antwoord kan geven.

  Ik heb lekkage thuis.

  De sifon in me douchebak is stuk gegaan.
  Niet gemerkt… het water is doorgelopen naar me gang en de slaapkamer.

  Deels laminaat moet ik vervangen

  Krijg ik dit wel vergoed.

  Ik hoor graag van u.
  Alvast bedankt.

  Groet Danny

 52. marleen (Independer.nl) schreef op 

  Beste Danny,

  Wat vervelend dat uw laminaat waterschade heeft opgelopen. U kunt het beste contact opnemen met de schade afdeling van uw verzekering. Het kan namelijk goed zijn dat dit onder uw inboedelverzekering valt.

  Als u verzekerd bent via Independer kunt u ons telefonisch bereiken op het nummer 035 626 55 44. Onze schade experts staan voor u klaar om u te helpen bij de afhandeling van uw schade.

 53. Hans Dielemans schreef op 

  Wij hebben een tegelvloer die er al 20 jaar ligt. Het betreft een koophuis. Nu is afgelopen weekend de riolering vervangen. Hiervoor is men de hele dag in de kruipruimte geweest. Een erna een hoop gekraak. De tegelvloer. In de kamer is omhoog gekomen en zijn er tegels omhoog gekomen. Waarschijnlijk is ventilatie de oorzaak. Wordt dit vergoed?

 54. Dianne Sie (Independer.nl) schreef op 

  Beste Hans,

  Wat een nare situatie! U kunt het beste hiervoor contact opnemen met de schadeafdeling van uw opstalverzekering.

  Zij zullen waarschijnlijk een schade expert inschakelen om de oorzaak van de schade te achterhalen. Het kan onder de dekking van uw opstalverzekering vallen en anders wellicht via de aansprakelijkheidsverzekering vergoed worden van het bedrijf dat de riolering heeft vervangen. Ik hoop voor u dat het snel wordt opgelost!

 55. Merel schreef op 

  Ik ben 27 mei 2016 verhuisd uit mijn huurwoning en de nieuwe bewoners hebben de vloer van mij overgekocht voor 400euro. De vloer heeft mij zelf meer als 100euro gekost en ligt er niet langer als 9 maanden in. Heb al mijn meubels eruit gehaald en nu staat de hele vloer bol. De bewoners willen hun geld terug en dat is logisch. Er is een vloerenlegger geweest om te kijken of het opgelost kan worden maar dit is helaas niet mogelijk aangezien de vloer overal te strak is gelegd. De vloer is los gelegd, maar de plinten zijn vastgelijmd en bij het loshalen is het stukwerk onder de plint meegekomen. De vloer moet eruit en een nieuwe vloer moet erin worden gelegd, inclusief het stukwerk waar de plint is weggehaald. Mijn inboedel en opstal verzekering is per 1 juni 2016 opgezegd. Kan ik ergens de schade verhalen?? Ik hoop op een goede oplossing. Vriendelijke groetjes, Merel

 56. Merel schreef op 

  Ik ben 27 mei 2016 verhuisd uit mijn huurwoning en de nieuwe bewoners hebben de vloer van mij overgekocht voor 400euro. De vloer heeft mij zelf meer als 1000 euro gekost en ligt er niet langer als 9 maanden in. Heb al mijn meubels eruit gehaald en nu staat de hele vloer bol. De bewoners willen hun geld terug en dat is logisch. Er is een vloerenlegger geweest om te kijken of het opgelost kan worden maar dit is helaas niet mogelijk aangezien de vloer overal te strak is gelegd. De vloer is los gelegd, maar de plinten zijn vastgelijmd en bij het loshalen is het stukwerk onder de plint meegekomen. De vloer moet eruit en een nieuwe vloer moet erin worden gelegd, inclusief het stukwerk waar de plint is weggehaald. Mijn inboedel en opstal verzekering is per 1 juni 2016 opgezegd. Kan ik ergens de schade verhalen?? Ik hoop op een goede oplossing. Vriendelijke groetjes, Merel

 57. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Merel,

  De vloerschade is niet een schade wat onder de verzekering valt. De reden hiervan is dat de vloer in de eerste instantie al verkeerd was gelegd. Ook helpt het helaas niet echt mee dat de vloer al is verkocht. Uiteraard kunt u de schade experts van uw verzekering nog een keer goed in uw polisvoorwaarden laten kijken maar ik verwacht dat het niet wordt vergoed.

  Omdat het een huurwoning betreft heeft de huiseigenaar een (als het goed is) opstalverzekering. Wellicht kan de huisbaas wel zijn/haar opstalverzekering raadplegen in verband met het stucwerk.

 58. Linda schreef op 

  Wij hebben in januari een huis gekocht met houten vloeren. In de woonkamer en in de keuken staat de houten vloer bol en trekt niet meer recht. Wij zijn all risk verzekerd, valt dit probleem ook onder onze verzekering? En zo ja wat wordt en dan vergoed! Reparatie? Nieuwe vloer?

 59. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Linda,

  Wat vervelend van de houten vloer. Of een schade wordt vergoed is onder andere afhankelijk van de oorzaak van de schade. Komt dit bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud? Dan valt de schade niet onder de dekking. Of u een nieuwe vloer of een reparatie vergoed krijgt is afhankelijk van de grootte van de schade. U kunt het beste contact opnemen met de afdeling schade van uw verzekering. Zij kunnen dit voor u uitzoeken.

 60. andy schreef op 

  ik heb waterschade in de badkamer. een paar tegels zijn losgekomen en gebroken. experts is langs geweest en wordt vergoed. nu ben ik tegels gaan kopen en krijgt te horen dat de tegels wat ik heb niet meer leverbaar is. om te voorkomen dat ik straks met twee verschillende tegels zit moet ik nu ook de rest gaan vervangen. ik weet dat de rest niet wordt vergoed. ik wil zelf de schade gaan repareren en de arbeidsloon die in de offerte is opgenomen, wil ik gebruiken om de rest van de tegels te betalen. is dit toegestaan ?.

 61. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Andy,

  Het is begrijpelijk dat u dezelfde tegels wilt in de badkamer. Jammer dat uw oorspronkelijke tegels niet meer leverbaar zijn. Vaak is het wel mogelijk om de besteding van het schade bedrag te wijzigen. Het is wel van belang om dit te bespreken met uw verzekeraar.

 62. H van Donselaar schreef op 

  Hond heeft met diarree lichte vloerbedekking zo verkleurd, dat t niet weg te krijgen is.
  Ben ik hiervoor verzekerd met inboedelverzekering?

 63. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste meneer/mevrouw van Donselaar,

  Helaas hebben de inboedelverzekeraars bijna altijd in de voorwaarden opgenomen dat schade door huisdieren is uitgesloten. U kunt dit natuurlijk altijd extra nakijken in uw polisvoorwaarden en/of contact opnemen met de verzekeraar.

 64. Kelly schreef op 

  Ik heb een vraagje..
  Mijn wasmachine heeft erg veel gelekt waardoor dit in mijn (klik)laminaat is getrokken en deze voor een groot deel helemaal bol staat.

  Valt dit onder inboedelverzekering?

 65. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Kelly,

  De gevolgschade van een lekkende wasmachine kan onder de dekking van de inboedelverzekering vallen. Bij een schade kijkt de verzekeraar welke dekking u heeft op de inboedelverzekering en wat de oorzaak is van de lekkage.

  U kunt het beste contact opnemen met de schade afdeling van uw inboedelverzekering. Bent u verzekerd via Independer? Dan kunt u het schadeformulier downloaden via onze website of telefonisch contact opnemen.

  De schade afdeling is elke werkdag te bereiken tussen 8:30-17:00 op telefoonnummer: 035 626 55 44

 66. Marlies schreef op 

  Wij zijn tijdens klussen uitgegleden over een schroef, nu zit er een hele dikke kras in onze nieuwe zwevend gelegde houten lamelparket vloer van een week oud. Is dit verzekerd? En dan onder opstal of inboedel?

 67. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Marlies,

  Vervelend dat uw nieuwe vloer gelijk al is beschadigd. Het is afhankelijk van het soort verzekering of de schade onder de dekking valt (extra uitgebreid/ all-risk). U kunt het beste contact opnemen met de schade afdeling van uw inboedelverzekeraar. De schade valt onder de inboedelverzekering omdat de vloer zwevend is en niet nagelvast. De schade afdeling kan dan gelijk aangeven welke informatie zij nog meer nodig hebben om de schade de beoordelen.

  Heeft u de verzekering via Independer afgesloten? Dan kunt u het beste even met de schade afdeling bellen. De Schade afdeling is elke werkdag te bereiken tussen 8:30 en 17:00 op telefoonnummer: 035 626 55 44.

 68. franklin schreef op 

  Hoi
  Ik heb een vraag.
  Ik woon in een huurwoning en mijn dak is volledig vervangen en na 1.5 week zijn de pannen gelegd.maar voor dat dat gedaan was is er tegen water in de spouw muur gekomen en via de slaapkamer naar beneden via plafond en muur op kliklaminaat gekomen.
  5 vloerdelen zijn onbruikbaar,en het plafond van gipsplaat ook.nu is het probleem zo dat de vloer 5 jaar is maar wel in goede staat maar niet meer verkocht of gemaakt word.de aannemer wilde het afkopen met een bedrag van 3 a 400 euro waar ik niet mee akkoord ben gegaan
  Hoe kan ik dit het beste oplossen.

  1. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

   Beste Franklin,

   Ik raad u aan om contact op te nemen met de schade afdeling van uw verzekeraar. Zij gaan samen met u kijken hoe dit het beste opgelost kan worden.

   Bent u via Independer verzekerd? Onze schade afdeling is te bereiken op 035-6265544.

 69. Om schreef op 

  Hallo,

  Wij zijn net verhuisd en mijn vriendin heeft tijdens het schoonmaken een emmer water met chloor over het laminaat laten vallen.
  Hier is nu een grote vlek ontstaan.
  Laminaat is nog geen 3 maanden oud.
  Wordt dit vergoed door de verzekering?
  Helpp!!

 70. Beste Om,

  Wat vervelend van de vlek op de vloer.
  Of de verzekeraar deze schade betaald hangt van het soort dekking af.
  Ik raad u dan ook aan om contact op te nemen met uw verzekeraar om samen te kijken naar een oplossing.

  Bent u via Independer verzekerd? Onze schade afdeling is te bereiken op 035-6265544.

 71. Roos schreef op 

  Hallo,

  Wij zijn bezig met verhuizen.
  De vloer was al gelegd en mijn vrouw vond de kleur muur toch niet zo mooi.
  Nu heeft ze geprobeerd om de muur zelf opnieuw te verven maar heeft ze de pot laten vallen op het laninaat wat net 4 dagen ligt!
  Geprobeerd weg te krijgen maar een waas en vlekken blijf je erop zien.
  Wordt dit vergoed door de verzekering? Zoja alles of alleen een gedeelte, wij zijn all-risk verzekerd.
  De bon hebben we nog nog geen week oud.
  Bedankt.

  1. Beste Roos,
   Wat vervelend dat uw nieuwe laminaat beschadigd is. Uw verzekeraar bepaald of dit wordt vergoed en in welke mate. Op een all risk dekking zijn dergelijke ongelukjes vaak wel meeverzekerd, maar dan moet u al wel in de woning wonen. U kunt het beste even contact opnemen met uw verzekeraar. Heel veel succes met de verhuizing.

 72. toon schreef op 

  mijn vraag , ik ben zes weken geleden geopreeerd aan me knie kon dus niet lopen de volgende dag kwam ik woon alleen trouwens een kennis mij helpen door wat boodschappen te gaan doen oke ik zat op de bank zij ging naar de winkel , en tt mijn verassing zag ik in eens een gatje en nog een wat bleek nu ze had haar beshermhoesje van haar hak verloren en zonder erg is door me huiskamer gaan lopen en daar bij heeft ze zeg toch gauw zeker vijftig diepe putten in me grenen vloer gemaakt met die naar bleek een ijzeren hak er iemand geweest om de schade op te nemen vloer is los van de grond trouwens en die zei hoe oud is de vloer ja dertien jaar ik woon hier dertien jaar nou hij kijken ja beetje schrammetje ook wat oude putjes van vorige schoenen en wat krassen van me huisdier oke zeg die ja ik zie het zijn goede diepe putten nou eh zoveel procent krijg je 500 euro heb je geen niuwe vloer maar goed toch iets , krijg ik een brief van unigarant ja u krijg niets uitgekeerd omdat er al sporen van gebruik op zitten op de vloer ja eh tuurlijk er word op geleefd gelopen en een schram en een deuk en putje word niet vergoed door huiselijk gebruik , die kennis die het heeft gedaan is gewoon een derde in dit hele verhaal ,, wat denk u er van

 73. Beste Toon,
  Hopelijk gaat het al wat beter met uw knie. Wat een vervelende situatie. De verzekeraar bepaald of de schade aan de vloer wordt vergoed. Als u het niet eens bent met de beoordeling dan kunt u natuurlijk bij de verzekeraar bezwaar indienen tegen deze beslissing. Het is ook eventueel mogelijk de kennis aansprakelijk te stellen voor de schade. Als ze een aansprakelijkheidsverzekering heeft, kan deze eventueel de schade vergoeden. Ook dat is altijd ter beoordeling van de verzekeraar. U geeft zelf al aan dat de vloer al wat ouder is en al gebruikssporen had. Dat kan een rede zijn om een vergoeding af te wijzen op basis van de waarde van de vloer. Maar ik begrijp natuurlijk dat het voor u erg vervelend is.

 74. Tim schreef op 

  Hallo,

  Mijn zoontje van 2 heeft met speelgoedautootjes deukjes gemaakt in de keuken. Zowel de rvs oven deur als de rvs prullebak heeft nu allemaal kleine putjes. Is zoiets verzekerd?

 75. Hallo Tim,
  Wat een heerlijke leeftijd is 2 jaar toch :) Het kan zeker zo zijn dat de schade vergoed wordt op een allrisk opstal/inboedelverzekering. Je kunt hiervoor het beste even contact opnemen met je verzekeraar.

 76. Suzanne schreef op 

  Goedemorgen Ik heb een schilderij die midden in de nacht van de muur is gevallen Valt deze onder inboedelverzekering?

  1. Beste Suzanne,
   Dat zal wel schrikken geweest zijn, zo midden in de nacht. Als u een Allrisc-dekking heeft kan het eventueel vergoed worden op de inboedelverzekering. Maar het beste is om even contact op te nemen met de verzekeraar om dat te bespreken.

 77. maarten schreef op 

  Onze VvE heeft een opstalverzekering. Er is geen bijverzekering voor eigenaarbelang.

  Nu vernam ik dat de hardhouten vloer, welke is verlijmd, en waar ik vanuit ging dat deze bij lekkage gedekt zou zijn, immers aard- en nagelvast, niet valt onder de dekking van de verzekering. Er wordt gezegd dat dit woningverbetering is en derhalve niet onder de standaard dekking valt. De vve is echter niet van zins bij te verzekeren voor eigenaarbelang.

  Klopt dit? Wat als er een grote waterschade ontstaat aan de vloer? Zal de verzekeraar dan de claim afwijzen onder het mom dat dit niet onder de dekking valt?

  1. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

   Beste Maarten,

   Het stukje eigenarenbelang is vaak mee te verzekeren met een inboedelverzekering. Ik raad je aan om contact op te nemen met je inboedelverzekeraar.

 78. Cicek,S. schreef op 

  Goedemorgen,

  Paar dagen geleden is de sifon van de wasbak in de keuken stuk gegaan door verstopping in de afvoerbuis en als gevolg hiervan is mijn laminaat omhoog gesprongen en nu beschadigd. Onder welke verzekering valt dit schade: de opstal- of de inboedelverzekering?

  In afwachting op reactie.

  Mvg,

  Dhr. Cicek

 79. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste meneer Cicek,

  Vervelend dat uw laminaat is beschadigd. Ik hoop dat het een beetje meevalt.

  Laminaat kan je in principe mee verhuizen en zit niet nagelvast aan de woning. Om deze reden valt laminaat onder de inboedelverzekering. Je kan de schade melden bij de schade afdeling van uw inboedelverzekeraar.

  Bent u via Independer verzekerd? Dan kunt u onze schade afdeling elke werkdag bereiken tussen 8:30-17:00 op telefoonnummer 035 626 55 44

 80. A.V. schreef op 

  Goedenavond,

  5 jaar geleden ben ik in mijn huurhuis gekomen en heeft de woningcoöperatie de rotte balken in mijn huiskamer vervangen, dus toen goed afgeleverd!
  Nu 5 jaar later zijn er een aantal balken weer verzakt en moeten weer vervangen worden…
  Er wordt mij nu opgedragen zelf de laminaat vloer eruit te halen zodat ze overal bij kunnen.
  De delen waar de vloer verzakt is zijn de delen laminaat al beschadigd…
  Het is klik-laminaat dus zal beschadigen en niet terug te leggen zijn…
  Nu zeggen hun dat hun er niet voor verzekerd zijn… En moet ik het maar verhalen op mijn inboedelverzekering…
  Ik vind daarop dat hun moeten vergoeden aangezien het onderhoud is aan hun woning die ik huur.. Daarbij heeft mijn naaste buurvrouw 3jr geleden wel alles vergoed gekregen en maken dus onderscheid..

  Wat is nu het beste wat ik kan doen? Voet bij stuk houden? of??

  Met vriendelijke groet,

  A.V.

  1. Beste A.V.

   Dit is even een ingewikkeld iets, over het algemeen is de woningcoöperatie het aanspreek punt hiervoor. Zij zijn op de hoogte van de noodzaak dat de balken vervangen moeten worden. Een woningcoöperatie gaat proberen om er zo goedkoop mogelijk uit te komen natuurlijk! Ik raad u aan om even telefonisch contact op te nemen met één van onze woonverzekering experts of met uw eigen verzekeraar om dit goed te bespreken of het ook onder uw eigen polis valt of dat u dit echt moet neerleggen bij de woningcoöperatie. ( voet bij stuk houden ;)

 81. Vraagbraak schreef op 

  Hallo ik heb en vraagje, Ik heb en stofzuiger gekocht van het met dyson deze heeft echter beschadigen op het laminaat achter gelaten nu heeft dyson dit probleem erkend. en en schade expert gestuurd. Inboedel verzekering geeft echter aan dat dit niet verzekerd is omdat U ontvangt geen schadebedrag voor schade die is ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik. Bijvoorbeeld krassen, deuken en slijtage. is dit terecht?

 82. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

  Beste meneer/mevrouw,

  Vervelend dat er nu een schade is aan uw vloer! Het klopt dat er bij normaal gebruik van de apparatuur het vaak niet is meeverzekerd op uw inboedelverzekering. Misschien dat er via Dyson een mogelijkheid is om de schade te vergoeden?

  1. Vraagbraak schreef op 

   Heb ook contact gehad met Dyson.
   Ze hebben en schade expert gestuurd.
   Optie 1 waarde vermindering van het huidige laminaat.
   Optie 2 nieuw laminaat laten leggen voor en bepaald bedrag wat daar boven zit moet ik zelf bekostigen. Maar 1 maar waar moet ik mijn inboedel laten en mijn wandkasten. En de bijkeuken moet er dan ook uit. Laminaat is overal door gelegd dus heel de woning moet dan ook leeg voor nieuw laminaat te leggen en daar is niet over gesproken door de schade expert

 83. petra schreef op 

  hoi ik had mijn strijkplank en strijkijzer op de zolder staan daar ligt vinyll, nu ben ik tegen de strijkplank aangelopen en is de strijkijzer op de grond gevallen zodat er een flinke snee zit schade in het vinyll het strijkijzer was koud, word dit verzekerd

  1. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

   Beste Petra,

   Om te kijken of dit onder de verzekering valt raad ik u aan om contact op te nemen met de schade afdeling van uw verzekeraar.

   Bent u via Independer verzekerd? Bel dan naar 035-6265544. Onze schade afdeling is van maandag tot vrijdag te bereiken van 08:30 tot 17:00.

 84. Sal schreef op 

  Beste heer/ mevrouw,

  Vorig jaar hebben wij een tuin laten aanleggen. We hebben zowel opstal- als inboedelverzekering. De tuintegels zijn beschadigd. De tuintegels vertonen allemaal krassen. We weten niet wat de oorzaak hiervan is. Het is goed mogelijk dat het speelgoed van mijn zoon de oorzaak is. Wordt dit vergoed?

 85. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Sal,

  Tuinaanleg valt niet standaard onder de opstal of inboedelverzekering. Om de schade te beoordelen is het van belang om de precieze oorzaak van de schade te weten. Slijtage aan de tegels wordt bijvoorbeeld vaak uitgesloten van de dekking.

  1. P.H. v.d. Horst schreef op 

   Afgelopen oud en nieuw had ik door vuurwerk enorme schade aan mijn tuin. Mijn verzekeraar gebeld voor een bedrijf wat de rotzooi kon opruimen. Het was vreselijk. Mijn verzekeraar Zelf via Independer vertelde dat dit niet onder mijn dekking viel. We hebben dit uiteindelijk zelf geregeld en zijn hier zelf maanden mee bezig geweest om de tuin weer netjes te krijgen. Ik blijf het vreemd vinden dat dit niet onder mijn All Risks dekking viel!

   1. jwildschut (Independer.nl) schreef op 

    Beste meneer v.d. Horst,

    Vervelend om te horen dat u zoveel last heeft ondervonden met afgelopen oud en nieuw. Ik kan mij voorstellen dat de schade hierdoor geen pretje was en vind het jammer te horen dat u niet kon rekenen op de verwachte steun. Helaas zijn dit soort situaties uitgesloten binnen de verzekering. Er is enkel dekking voor brand, storm en diefstal wanneer een inboedelverzekering aangeeft spullen in de tuin in de dekking mee te nemen. Een All Risk verzekering breidt dit enkel uit met val en stoot schade die ontstaat door eigen toedoen. Helaas valt vuurwerkschade hier niet onder en is hier dus geen dekking voor.

    Ik hoop uiteraard dat de tuin er ondertussen weer in volle glorie bijstaat en alles weer keurig is hersteld. Mocht u in de toekomst een extra paar ogen kunnen gebruiken bij het bekijken van de dekking van de verzekering, hoor ik het graag!

    1. P.H. v.d. Horst schreef op 

     Beste meneer Wildschut,
     Bedankt voor het antwoord. Mijn vervolgvraag is dus: valt dit wel te verzekeren? en zo ja, wat kost dit dan? zo nee, als ik de veroorzaker weet kan ik deze dan aansprakelijk stellen en vergoed diens verzekeraar dan deze schade?

     1. jwildschut (Independer.nl) schreef op 

      Beste meneer v.d. Horst,

      Dergelijke schades zijn niet aanvullend mee te verzekeren op een inboedel- of opstalverzekering. Het is wel mogelijk de schuldige aansprakelijk te stellen. De praktijk leert ons echter dat dit lastig aantoonbaar is. Mocht u hier verdere vragen over hebben of meer informatie willen horen wij graag telefonisch even van u. U kunt ons hiervoor bereiken op 035 626 55 44.

 86. Judith schreef op 

  Hallo,
  Ik verhuur momenteel mijn apartement. Ten behoeve van de nieuwe huurder heb ik voor dit appartment een inboedelverzekerng afgesloten. De opstalverzekering ging al via de VVE-diensten. De huurder meldde recent een lekkage van de gootsteen in de aanrecht. De oorzaak bleek mogelijk het rubberen membraan achter de overloop van de gootsteen in de aanrecht. Nu is mijn zwevend gelegde eiken houten vloer aan 1 zijde van de aanrecht flink kromgetrokken en niet het gedeelte waar juist het water van de lekkage terecht is gekomen. Nu meldt de huurder dat een gedeelte van de eiken houten vloer in de slaakamer ook is kromgetrokken. Er is geen lekkage in de tussenliggende badkamer en ook de onderbuurman heeft geen lekkage. Nu vermoed ik zelf dat de huurder niet eerlijk is over de oorzaak van beide lekkages. Ik heb de huurder gevraagd zijn verzekering in te schakelen en die geeft aan dat mijn zekering dit moet oplossen omdat de eiken houten vloer niet door de huurder zelf is gelegd. Ik weet niet meer wat ik moet geloven. Wie is hiervoor aansprakelijk? Wat kan ik het beste doen zodat dit wordt opgelost?

 87. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Judith,

  De schade aan de vloer kunt u melden op de door u afgesloten inboedelverzekering. Een schade expert komt de schade aan de vloer dan beoordelen. Het is voor ons niet mogelijk om van een afstand aan te geven wie verantwoordelijk is voor de schade.

 88. Annie schreef op 

  Door een rioolbreuk is er verontreinigd water in onze kruipruimte gespoeld. Dit water is afgezogen inclusief de toplaag van de verontreinigde bodem. Daarna is de toplaag vervangen door schoon zand.

  Volgens de verzekeraar wordt deze gevolgschade niet gedekt, omdat er “geen sprake is van schade aan het woonhuis zelf”.

  In de polis wordt de kruipruimte niet expliciet in- of uitgesloten. Fundamenten worden wel expliciet ingesloten. Is de uitleg van de verzekeraar van de definitie van woonhuis correct?

 89. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Annie,

  Wat er binnen de dekking van de opstalverzekering valt is afhankelijk van welke verzekering u bij welke verzekeraar heeft afgesloten. Hierin zijn de polisvoorwaarden van de verzekering leidend. Mocht een schadeclaim worden afgewezen en u bent het hier niet mee eens dan kunt u een klacht indienen bij de verzekeraar. Deze gaat de claim dan nogmaals bekijken.

 90. FZ schreef op 

  beste

  Wij hebben een gietvloer in de woonkamer. Nu heb ikzelf per ongeluk met het verschuiven van een meubelstuk een flinke beschadiging aan de gietvloer aangebracht. Het is een streep/opgerult materiaal (gietvloer). Soort van veeg. Wij hebben een AllRisk verzekering.
  Nu hebben wij al informatie ingewonnen bij een gietvloerspecialist en deze had de mededeling dat als het gerepareerd zou kunnen worden er sowieso kleurverschil zou zijn. Hij adviseerde een nieuwe laag over de totale oppervlakte te leggen. Wordt dit vergoed door de verzekeraar?

  1. Selina van Houten (Independer.nl) schreef op 

   Beste FZ,

   Wat vervelend van je gietvloer zeg. Hopelijk wordt het snel opgelost. Helaas kan ik je vraag niet beantwoorden via deze weg omdat onze schadeafdeling hier echt naar moet kijken. Ik wil je daarom vragen om even contact met ons op te nemen op 035-6265544.

   1. fz schreef op 

    De verzekering gaat de kosten voor het herstellen vd vloer uitbetalen. Maar nu denken wij eraan om ipv de gietvoer te laten herstellen een plavuizen of houtenvloer te kopen. Daar de gietvloer toch wel heel erg kwetsbaar is.

    Kan dat ook? Of zien we verplicht de gietvoer te laten herstellen

 91. Selina van Houten (Independer.nl) schreef op 

  Beste FZ,

  Goed dat je het even navraagt. Vervelend van de schade aan de vloer zeg. Ik raad je aan om dit even met de verzekeraar te bespreken. Vaak is er in overleg wel wat mogelijk maar dit moet dus echt even besproken worden. Succes!

 92. Sarah schreef op 

  Hoi, mijn laminaat in de hal vh huis is door een lekkage bol komen te staan. Het is nu zo dat het een geheel is met de huiskamer. Echter zegt de verzekering ohra, wij vergoeden alleen het beschadigde deel in de hal. Klopt Dit?

  1. Beste mevrouw,

   Wat vervelend van de lekkage! Dit is even een ingewikkeld zaakje. Het ligt er namelijk ook aan of de vloer die er ligt per deel losgemaakt kan worden. Als het bijv. kliklaminaat is dan kan het makkelijk losgehaald worden. Als het gaat over een houten vloer dan ligt het weer totaal anders. We raden u vanuit Independer aan om de schade expert bij Ohra er goed naar te laten kijken, u kunt ook een second opinion aanvragen of zelf een contra expert inschakelen als het eindordeel u niet bevalt. Kijk wel even goed in uw polisvoorwaarden of een contra exprt onder uw polis voorwaarden valt. Succes!

 93. Richard Scholten schreef op 

  de vereniging die over de huur gaat van mijn woning kon een luik niet vinden om onder de grond te komen niemand wist waar het 2de luik zat zit het in de voorkamer.
  probleem: het zit onder het tapijt in de woning, huurder wil onder de grond en stelt:
  het tapijt moet er uit, in de woonkamer (gaven als argument kunnen we kijken voor verzakkingen etc) rrs komt om rioolinspectie uit te voeren.

  het is gelijmd en zal niet makkelijk los te maken zijn denk ik vraag is dan: als ik het zelf verwijder betaald de verzekering dan via de inboeldelverz uit? of mag ik zelf in de buidel tasten?

  1. Beste meneer Scholten,

   De inboedelverzekering dekt enkel schade aan zaken die los staan in de woning zoals een kast, kaarsen of kleding. De opstalverzekering dekt eventuele schade aan zaken als een vloer, muren en materialen die nagelvast of verlijmd bevestigd zijn aan de woning zoals een deur of keuken. Indien u zelf besluit de vloer los te halen is er geen dekking vanuit uw verzekering daar waar het geen ongelukje betreft en de schade zelf is veroorzaakt. De kosten kunt u mogelijk verhalen bij de verhuurder of Vereniging van Eigenaren.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Woonverzekering vergelijken en afsluiten

Vind de beste woonverzekering bij Independer

vergelijk woonverzekeringen

"Goede bereikbare en deskundige helpdesk."

Dhr. Bekker uit BEST
26 minuten geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Altijd snel vergelijken en simpel af te sluiten."

Dhr. Blokker uit NIEUW-VENNEP
31 minuten geleden, reisverzekering

"Gewoon goed en duidelijk te zien en wat je wil kiezen "

Dhr. Akkies uit HILVERSUM
1 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"goede vergelijkingssite, snel af kunnen sluiten"

Anoniem uit ROOSENDAAL
1 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"Prima service; goed geholpen bij de klantenservice door Anne. "

Anoniem uit LOSSER
1 uur geleden, reisverzekering

"Makkelijk vanuit de bank geregeld. "

Anoniem uit UTRECHT
1 uur geleden, lenen

"Omdat ik wel vind dat de overstapprocedure lekker soepel verloopt. "

Meneer Post uit NIEUWEGEIN
2 uur geleden, autoverzekering

"Snel en makkelijk"

Mevrouw Peters uit APELDOORN
3 uur geleden, zorgverzekering

"Gewoon goed toch geen klachten verder "

Dhr. Hummel uit MUSSEL
3 uur geleden, lenen

"Duidelijk & bij vragen heb je direct contact. Alles vraag ik tegenwoordig via independer aan"

Dhr. Semler uit HOORN NH
3 uur geleden, energie

"duidelijk en helder"

Anoniem uit OUDORP NH
3 uur geleden, energie

"goede vergelijking en je wordt beloont als je via independer afsluit"

Meneer van Doggenaar uit HOOGLAND
3 uur geleden, autoverzekering

"Super gebruiksvriendelijke UI."

Meneer Verkerk uit TER AAR
3 uur geleden, autoverzekering

"Onzettend duidelijke site en handige vergelijkingstool"

Anoniem uit GOES
4 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"perfect"

Dhr. Dominicus Van Den Bussche uit VOORBURG
4 uur geleden, reisverzekering