Kun je je inboedelverzekering opzeggen bij verhuizen?
Tip een vriend:

Kun je je inboedelverzekering opzeggen bij verhuizen?

Als je gaat verhuizen moet er veel geregeld worden. Het verhuizen zelf, het doorgeven van je nieuwe adres en vaak ben je ook druk met klussen in het nieuwe huis. Het wijzigen of je inboedelverzekering opzeggen schiet er wel eens bij in. Terwijl dat wel erg belangrijk is om goed verzekerd te blijven.

Inboedel tijdelijk op twee adressen

Als je gaat verhuizen doe je dat vaak niet in één keer, zeker niet als je al een tijdje aan het klussen bent in jouw nieuwe woning. Meestal heb je er dan al flink wat gereedschap en soms zelfs al een deel van je inboedel staan, terwijl de rest nog op jouw oude adres staat. Je inboedelverzekering dekt dit soort situaties meestal wel, maar die dekking is niet altijd volledig. Als het huis leeg staat, ben je meestal alleen verzekerd voor diefstal. Het is dus verstandig om even door te geven aan jouw verzekeraar dat je aan het verhuizen bent en dat jouw inboedel op twee adressen staat. Dan kunnen jullie samen bekijken hoe jouw inboedel het best verzekerd is.

Inboedelverzekering opzeggen of houden?

Je kunt je inboedelverzekering bij een verhuizing gewoon door laten lopen. Maar is een verhuizing ook een reden om je verzekering op te mogen zeggen? Nee, want jouw inboedel verhuist gewoon mee en dat is geen reden om je verzekering op te zeggen. Maar in de praktijk kun je wel opzeggen, omdat de meeste inboedelverzekeringen na een jaar per direct opzegbaar zijn. Houd wel rekening met één maand opzegtermijn.

Waarom overstappen?

Als je groter gaat wonen en ook nog eens in een andere plaats is het slim om een vergelijking te maken van inboedelverzekeringen. De premie van inboedelverzekeringen hangt onder meer af van de grootte van jouw woning en van de plaats waar je woont. Als daar verandering in komt, kan het zijn dat een andere inboedelverzekering voordeliger is voor jou.

Wij begrijpen best dat een andere inboedelverzekering uitzoeken niet de hoogste prioriteit heeft bij een verhuizing. Zorg dus eerst dat je lekker gesetteld bent in je nieuwe woning. En ga daarna rustig inboedelverzekeringen vergelijken. Grote kans dat je ziet dat je geld kunt besparen. En dat is altijd leuk na een verhuizing, want dat is al duur genoeg.

Lees meer over: inboedelverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

11 Antwoorden op “Kun je je inboedelverzekering opzeggen bij verhuizen?”

 1. M Beemsterboer schreef op 

  L.S.

  Ik woon in een huurwoning en ga verhuizen naar een koopwoning waar ik ga samenwonen.
  De inboedelverzekering staat op mijn naam nu nog op mijn woonadres, wij zijn begonnen met verbouwen en inrichten van de nieuwe woning, nieuwe vloer, gordijnen en er staan al wat meubels. Nu is er ingebroken in de nieuwe woning, waarbij binnen de vloer, de nieuwe gordijnen en het tv meubel beschadigd zijn. (Alsmede een groot gat in het raam, een ontzette buitendeur en een gestolen auto maar die zijn voor de verzekering van mijn vriend)
  Hoe zit dat nu met de inboedel verzekering, is er tijdens een verbouwing/verhuizing waarbij uiteraard de nieuwe woning nog niet bewoond is helemaal niets verzekerd?

  Mvg,

  M. Beemsterboer

 2. M Beemsterboer schreef op 

  P.S.
  Adreswijziging was al wel doorgegeven aan de verzekeraar, dus was het bekend dat ik op korte termijn ga verhuizen. Helaas ligt die datum 2 weken in de toekomst.

 3. Beste M Beemsterboer,

  Dit is een hele vervelende situatie. Bij een verhuizing is het belangrijk om de nieuwe woning verzekerd te hebben vanaf het moment dat je de sleutel hebt. Bij verhuizing kan een verzekering tijdelijk het oude en het nieuwe adres verzekeren. Omdat er een verhuisdatum in de toekomst is doorgegeven is de inbraak helaas niet verzekerd. Misschien dat de verzekeraar nog iets kan betekenen, omdat de verhuizing wel al was doorgegeven.

 4. Laura schreef op 

  Goedemiddag,

  Ik heb een koophuis, sinds 2004, welke al een aantal jaar te koop staat.
  Nu wil ik gaan samen wonen in de woning van mijn vriend, maar ik begreep van mijn inboedel verzekering dat ik mijn koophuis niet meer kan verzekeren wanneer ik er niet meer woon.
  Mijn huis is niet leeg, omdat een evt koper mijn inboedel zou kunnen overnemen.
  Mocht er dus ingebroken worden of brand uitbreken zou ik niet verzekerd zijn. Klopt dit wel?

 5. Beste Laura,

  Als je bij je vriend gaat inwonen en de woning nog niet verkocht hebt staat de woning leeg. Veel verzekeraars bieden geen dekking als de woning leeg staat.

  Je kunt het beste een inboedelverzekering afsluiten bij een verzekeraar die dit wel dekt.

  1. Laura schreef op 

   Ok, enig idee bij welke verzekering dit wel kan dan toevallig?

   1. Beste Laura,

    Volgens onze gegevens hebben Centraal Beheer Achmea, EAG en FBTO hier een dekking voor. De dekking is niet langer dan een jaar geldig. Deze verzekeraars bieden een kale brand storm dekking aan.

 6. Le Homme schreef op 

  Beste Laura,

  Samen met 2 vrienden ga ik een huis huren. Dit huis kunnen we al betreden maar volgens de eigenaar kunnen wij ons pas op 1 jan officieel inschrijven in de woning (dit om belastingtechnische redenen, die niet verder toegelicht zijn) . Dit houdt dus in dat we in principe 3 maanden in de woning wonen zonder dat dit officieel vastgelegd is bij de gemeente.

  Mijn vraag is dan ook, zijn mijn spullen verzekerd in de nieuwe woning? Dezelfde vraag heb ik over alle verzekeringen, want immers op papier ben ik daar niet en staan mijn spullen daar niet.

  M.v.g
  Le Homme

  1. Laura schreef op 

   Beste Le Homme,

   Ik denk niet dat je deze vraag aan mij moet stellen

 7. Beste Le Homme,

  Bij een aantal verzekeraars is het mogelijk om alvast een verzekering af te sluiten voor de inboedel ook als je nog niet staat ingeschreven op dat adres. Dit gaat wel altijd in overleg met de verzekeraar.

  1. Le Homme schreef op 

   Beste Michelle,

   Bedankt voor je reactie, ik ga contact opnemen met de verzekering instanties en kijken wat mogelijk is.

   Bedankt !

   Gr

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Woonverzekering vergelijken en afsluiten

Vind de beste woonverzekering bij Independer

vergelijk woonverzekeringen

"Gewoon simpelweg makkelijk te gebruiken!"

Anoniem uit ARNHEM
23 minuten geleden, energie

"Supersnel eenvoudig"

Dhr. Uphoff uit SASSENHEIM
30 minuten geleden, energie

"Duidelijke uitslag"

Anoniem uit AMSTERDAM
39 minuten geleden, energie

"Handige site"

Anoniem uit PIJNACKER
43 minuten geleden, energie

"Nog geen ervaring met independer"

Anoniem uit VEENENDAAL
52 minuten geleden, autoverzekering

"Gewoon top "

Anoniem uit AMSTERDAM
1 uur geleden, energie

"DE GOEDKOOPSTE"

Dhr. VAN Agtmaal uit HUIJBERGEN
1 uur geleden, energie

"Makkelijk en overzichtelijk. Snel een verzekering afgesloten!"

Meneer Hartveld uit SOEST
1 uur geleden, woonverzekering

"overzichtelijke vergelijkingen, vriendelijk aan de telefoon."

Meneer den Uijl uit SOESTERBERG
1 uur geleden, autoverzekering

"Snel en duidelijk overzicht, ook snel geholpen bij de klantenservice."

Anoniem uit OLDENZAAL
1 uur geleden, energie

"Goede en duidelijke vergelijking"

Anoniem uit VLAARDINGEN
1 uur geleden, energie

"Gebruikgemak"

Anoniem uit SLIEDRECHT
2 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Zeer makkelijk gebruik van website en duidelijk vergelijking"

Dhr. Thompson uit HOUTEN
2 uur geleden, energie

"het betalen van de zorg gaat door middel van de premie en de volksverzekering inhouding van je loon. X de aantal werkende en verzekerden en je hebt de bonus van geraamd 24 miljoen per maand welke ligstoel neem jij. Verplicht verzekeren! "

Anoniem uit DRONTEN
3 uur geleden, zorgverzekering

"Snel en duidelijk"

Anoniem uit TILBURG
4 uur geleden, autoverzekering