1 jaar Achmea: hoe kijken Independers erop terug?
Deel met een vriend:

1 jaar Achmea: hoe kijken Independers erop terug?

Vandaag precies een jaar geleden informeerde oprichter Edmond Hilhorst alle medewerkers tijdens de kerstbijeenkomst dat Achmea een meerderheidsbelang in Independer.nl zou nemen. Dat was een grote verrassing! Veel medewerkers reageerden in eerste instantie aarzelend en afwachtend. “Dan kunnen we ons toch niet meer onafhankelijk noemen?” “Worden we nu een doorgeefluik van Achmea-verzekeringen?”, “Blijft Independer.nl een zelfstandig bedrijf?” De vragen die veel consumenten later stelden, leefden ook bij de medewerkers van Independer.nl.
We zijn nu een jaar verder. Een mooi moment om terug te kijken op dat eerste spannende jaar.

Karlijn Moll, merkmanager, schrok toen zij van de overname hoorde en geloofde het eerst niet. “Veel van mijn collega’s hebben er weinig problemen mee, dus soms voel ik me wel een eenling met mijn kritische houding.” Lees hoe Karlijn de overname heeft ervaren.

Voor Yvonne Andriessen, medewerker Polisadministratie, was het een goede beslissing. Maar zij vraagt zich wel af wat er over vier jaar gebeurt. “De directie zou zeker vijf jaar bij Independer.nl blijven. En daarna, worden wij dan echt ingelijfd?” Lees hoe Yvonne over de overname denkt.

Ruud Martens, algemeen directeur, was zeer verbaasd dat Achmea in 2011 ineens hulp vroeg aan Independer.nl. “Tien jaar lang hielden ze alle contacten af en nu wilden zij vrij plotseling met ons gaan samenwerken. ” Lees welke positieve veranderingen Ruud signaleert na de overname.

Edmond Hilhorst, oprichter, woordvoerder en CEO, was gespannen toen hij de samenwerking moest uitleggen aan medewerkers, pers en verzekeraars. “Het was natuurlijk onzeker hoe de medewerkers zouden reageren. Hun twijfels heb ik in het begin ook gehad. En nu moest ik hen, verzekeraars en pers ervan overtuigen dat het een goede beslissing was.”Lees verder hoe Edmond die periode heeft ervaren.

Reacties

7 Antwoorden op “1 jaar Achmea: hoe kijken Independers erop terug?”

 1. Ruud schreef op 

  Hoe je het ook wendt of keert, je onafhankelijkheid is weg. Totaal weg. Niemand kan nog iets garanderen. Het is net zoals die cookies: een uitzondering voor cookies voor statistieken. En hoe moet ik dan weten of ze me geen beentje lichten? Het blijkt maar weer: veel mensen hebben geen idee hoe internet werkt. Die gaan vrolijk met Google Chrome aan de slag. Je moet eens laten onderzoeken hoeveel rotzooi van Google je op je computer hebt. En allemaal omdat ze nog meer miljarden willen verdienen!

  Nee, de enige juiste houding is VOLLEDIG onafhankelijk van wel bedrijf dan ook!

 2. Marianne schreef op 

  Ooit gevreesd, ook uitgekomen. Noem Independer in Godsnaam géén Independer meer!! Een aanfluiting, pure misleiding. Geld, geld en nog eens geld. Geen enkel vertrouwen heb ik meer in welke “onafhankelijke” instantie dan ook. Consumentenbond, Vara’s kassa, Gemeentes. Noem ze maar op. Allemaal worden ze ingelijfd door de Groter dan Grootsten.
  Linkser dan links stemmen is de enige manier om het idee te hebben om nog een heel klein beetje tegengas te geven.
  Alles is voor Bassie (lees Achmea, Bol, Unilever, Shell, Abnamro, enz.enz.enz.).
  Bij deze zal ik me afmelden voor de nieuwsbrief van “Independer”.

 3. Boudewijn Hulsman schreef op 

  Naief om te denken dat jullie onafhankelijk zouden blijven.
  Vraag je eens af, waarom Achmea jullie heeft gekocht.
  Vriendelijke groet,
  Boudewijn Hulsman

  1. Ben Houdijk schreef op 

   Interviews wel gelezen?

 4. Ben Houdijk schreef op 

  Ik was kritisch, maar vorige week jullie vergelijker toch maar weer gebruikt. Na goed onderzoek: het is gewoon de beste en heb nog geen ‘valsspelerij’ kunnen ontdekken. Ga zo door!

 5. Michiel schreef op 

  Eens met Marianne, een bedrijf dat eigendom is van een grote verzekeraar “independer” noemen is natuurlijk een aanfluiting en eigenlijk bedrog. Bepaald vreemd is de mededeling van Karlijn Mol “Veel van mijn collega’s hebben er weinig problemen mee…”. Ik kan me niet voorstellen dat je bij een bedrijf werkt dat Independer heet en er dan geen problemen mee hebben als je wordt overgenomen door één van de grootste partijen waarover je tot dan toe een onafhankelijk advies gaf, wat zijn dat dan voor medewerkers? Dit is niet geloofwaardig.

 6. Beste Michiel,

  Ik kan me voorstellen dat je het opmerkelijk vind dat veel van mijn collega’s geen problemen hebben met de overname. Uiteraard was bij bijna iedereen de schok groot toen de directie ons op de hoogte stelden van de overname. Maar nu we een jaar verder zijn en veel collega’s zien dat niet alleen Achmea producten in onze top 3 staan en ze in hun werk weinig merken van de overname hebben ze er geen problemen meer mee.
  Ik snap niet zo goed waarom je dat ongeloofwaardig vind, de praktijk wijst namelijk uit dat de overname bij het grootste gedeelte van mijn collega’s geen invloed heeft gehad op hun dagelijkse werkzaamheden en onze objectiviteit niet verdwenen is.

  Groet, Karlijn

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Please also provide ENG version of your page, we need to translate all to proceed. Thanks "

Dhr. Ozgan uit EINDHOVEN
2017-09-13,

"GEEN BIJZ"

Mevr. Moennasing uit CAPELLE AAN DEN IJSSEL
2017-09-13,

"Snel, duidelijk en voordelig."

FS uit ZWOLLE
2017-09-13,

"Ik heb jullie nog nooit als verzekering gehad. Maar ik zie de samenwerking graag tegenmoet komen."

Anoniem uit HEERLEN
2017-09-13,

"very helpful for a new user"

Mevr. P.P. Rajendiran uit HOOFDDORP
2017-09-13,

"Ik twijfel of het nu wel zo onafhankelijk is."

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-13,

"Goede voorlichting, snelle afwerking, klantvriendelijke medewerkers en goed geinformeerde medewerkers. Dank hiervoor"

Mevr. Siddals-Wilbrink uit GELDROP
2017-09-13,

"Snel, volledig en duidelijke informatieverstrekking en service. "

Dhr. Lammers uit BLESKENSGRAAF CA
2017-09-13,

"Snel en efficient"

Anoniem uit ALBLASSERDAM
2017-09-13,

"Zeer goed en overzichtelijk en ze geven ook de verzekering weer die niet bij hun aangesloten zit. Heel goed en onafhankelijk"

Dhr. M.B.D. Takacs uit NIEUWKOOP
2017-09-13,

"5"

Mevr. I. Matuleviciute uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-13,

"5"

Mevr. M. Ono uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-13,

"5"

Mevr. M. Kar uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-13,

"Goed koop"

Dhr. M. Almaadalli uit HELMOND
2017-09-12,

"Tevreden, nu ging invullen vanavond gemakkelijk. Vanmiddag liep deze aanvraag bij herhaling vast. Over het algemeen zeer tevreden."

Dhr. O.S. Brenninkmeijer uit BARENDRECHT
2017-09-12,